3D органи, тела под наем… Родените след 1970 г. ще надхитрят смъртта

Роботите може да помогнат на човека да увеличат продължителността на живота си
Обновена: 6 мар 2018 11:22 | 5 мар 2018 21:15,
67
 3D органи, тела под наем… Родените след 1970 г. ще надхитрят смъртта
Снимка: Reuters

Вечният живот скоро ще е възможен! И не благодарение на медицината, фармацевтиката или Бог, а на технологиите.

Според учения д-р Йън Пиърсън след 2050 година те ще избавят хората от зависимостта им от физическото тяло. Така, изчислява д-р Пиърсън, родените след 1970-та година ще надхитрят смъртта. Той е убеден, че след 2050 г. благодарение на технологията хората вече няма да са зависими от физическото си тяло.

Д-р Пиърсън разкрива няколко начина, по които технологиите ще помогнат на хората да надхитрят смъртта.

Единият от тях е чрез подмяна на органи и части от тялото, пише "24 часа".

Това може да се направи чрез генно инженерство, което спира или обръща процеса на стареенето на клетките. Съществуващи вече изследвания показват, че може да се променят определени части от ДНК-то, без да се навреди на други сектори на генома.

Като алтернатива може да се заменят жизнените органи на тялото с нови. Много учени от целия свят вече работят върху създаването на човешки органи, като използват 3D принтери. Те са заредени със стволови клетки, които един ден могат да направят донорите на човешки органи излишни.

Другата възможност за вечен живот е виртуалната реалност като алтернатива за запазване на човешкото съзнание.

Според д-р Пиърсън обаче много по-вероятно да увеличим продължителността на живота си по по-различен начин - чрез роботите. Той прогнозира, че след 50 г. хората ще могат да наемат роботозирани тела, като прехвърлят съзнанието си в тях, навсякъде по света.

Това ще става както сега се наема кола във всяка страна.

"Ако искаш да прекараш вечерта в Австралия и да отидеш в операта в Сидни, можеш да наемеш андроид тяло", казва Пиърс. Това означава, че дори когато физическото тяло умре, хората все пак ще може да използват съзнанието си, което ще бъде съхранявано на компютър. А в реалния свят те ще живеят, използвайки реалистични роботи.

За това свидетелства и напредъкът на секскуклите, които изглеждат доста човекоподобни. Според д-р Пиърс именно те може да са ключът към развитието на андроид телата.

Човек ще може да избира дали да има мъжко или женско тяло, което да бъде на млад или стар човек.

"Един ден тялото ви ще умре - може би ще ви удари автобус или ще има неприятно заболяване, но това няма да има значение, защото умът ви ще бъде запазен", твърдят учени.

До 2050 г. това ще бъде възможно само за богатите и известните. "Повечето хора от средната класа и нормални доходи вероятно ще могат да си позволят тази процедура през 2060 г.", смята д-р Пиърс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко......мозъка ми в компютър ..?.......и кат дойде хакера и пусне вируса , да *** напрай педелин ...,ко прайм тогава....вместо вечен живот ....вечна болка.....
41
2
 
2
 
! Отговори
съзнание в епруветка преди 6 години
нещо като робокоп, прехвърля се само мозъка и се подхранва със всичко необходимо. това ако не сте предразположени към деменция.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа ....дойдохме ли си на думата,.....като ви казвам , че сехс куклите са в основата на всичко на тази свят.....хахаааа.....и да ся изтърка ....вулканизираш и пак помпиш.......а ве напредък , голяма технология......пък и нито иска ново палто , нито почивка на Бахамите ....бе...вулканизация муй майката и те го вечен жювот.....
39
2
 
5
 
! Отговори
Бай Ганчо преди 6 години
А мозака как ще ми смените незнамАз не искам много от живота 1 бира и две кебабчета
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Тиквата е по-дърт! Иначе нямаше отърване. Въпреки, че с тия пари от ЧЕЗ не се знае... Може да е първият чипосан зеленчук.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникално неграмотната статия.
36
3
 
2
 
! Отговори
scott преди 6 години
До Andreshkoа що си мислът, че кат си дигитален ше искаш да слушаш андроидно операта у сидни?Ако немаш хармониата на физическото си тело, може да се занимаваш само с ено нещо: ДОМИНАЦИА НАД ОСТАНАЛИТЕ АНДРОИДИ И РАЗРУШАВАНЕ НА СЕКА КОНКУРЕНЦИА.НАКРАЯ ШЕ ОСТАНЕ САМО ЕДИН! муахахаха....че даже и секс и отпускане с благинки нема да ти се прави. само убийства и разрушаване ше те кефът. кат отражение на егоизъмъ идващ от мозъка ти приживе. така ше се бори със липсата на телото-красота.
35
3
 
4
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ще ти запазят паметта на компютъра? Утре някой хакер ти хакне компютъра и твоята памет я няма вече...
34
3
 
5
 
! Отговори
scott преди 6 години
еврейскиа дизайн си вика: имаме незаслужено охолен живот на земята, систъмъ ни подчинява сички. що де не се напраиме безсмъртни? имено те са платили на тоз учениаа да "изследва"..... и сега пише каквото иска те да чуят, че ше бъде.Абе, пич, напрай един тект със 7.62 за безсмъртие. диил?отвратна работа е това с безсмъртието.
33
3
 
7
 
! Отговори
Kos преди 6 години
Гледайте в ютуб една поредица 6 епизода точно по темата на нешънъл географик След милион години се казва.Супер интересно е.
32
6
 
19
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Еврейски фантазии. Може и да сте чували за Рей Кърцвейл, в момента един от директорите на Гугъл - те тоя юнак, дето е на 75 в момента и всеки ден взема към 250 добавки, за да продължава да живее, докато му направят роботизирано тяло, стои в основата на всички тези сатанински истории. Според него до 2024-5 вече ще е станало. Аз бих се хванал на бас, че няма да го огрее. Дори Вселената ще умре един ден, няма никакви предпоставки, че животът може да е вечен. Само дяволи и евреи могат да искат това.
31
4
 
20
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Такъв свят е по-добре да бъде унищожен, отколкото изграден.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това със записването на съзнанието на компютър са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, които даже не си струва да се коментират.Иначе, удължаването на живота и най-вече младостта чрез високите технологии е хубаво нещо, но не и вечен живот! Вечен живот означава хората да си играят на богове, а тъй като те не са толкова умни че да бъдат богове, всичко това неминуемо ще завърши с Апокалипсис!
29
3
 
25
 
! Отговори
L преди 6 години
Глупости, те една значима болест не са овладели последните 70 години, вечни ще се правят...
28
3
 
21
 
! Отговори
Печалния менестрел преди 6 години
Фантасмагории! Щели да съхраняват съзнанието на компютър! Е, това съзнание човек ли ще е или просто информация, записана на компютър, килобайти, мегабайти, код и т.н.? Хайде да не се правим на повече, отколкото сме. Да не се правим на богове.
27
2
 
10
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
До Менгеле - Стив Джобс умря именно от рак! Не занимавайте хората с ' градски легенди', моля!
26
3
 
13
 
! Отговори
hbn преди 6 години
"Родените след 1970 г. ще надхитрят смъртта"...Ако имат достатъчно пари. А за това трябва да са мутри!
25
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това със смяната на органите ще удължи живота ви, но няма да ви направи безсмъртни. Има един орган, който не подлежи на смяна - мозъкът. А мозъкът също старее. След определена възраст започва деменцията, да не говорим за болести като склероза, Алцхаймер и Паркинсон. Не знам как точно ще стане това с копирането на съзнанието в компютър, от известно време тази тема се експлоатира от Холивуд, но реални разработки няма.И един фундаментален въпрос: кой иска да живее вечно и защо му е?
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да живея с тази заплата по добре да умра. Пък се чува че и пенсии няма да има след 20 години.
23
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие луди ли сте бе? Те ни тровят всячески, избиват ни с войни и с глад.. кой ще ви даде органи и тела просто ей така? Само господ дава безплатно. За тези технологии трябва да сте от избраните , не от простолюдието.