Ердоган: Дискриминацията по пол е несъвместима с Турция!

"Насилието срещу жени и деца е "престъпление срещу човечеството"
7 мар 2018 22:27,
75
Ердоган: Дискриминацията по пол е несъвместима с Турция!
Снимка: Reuters, архив

Насилието срещу жени и деца е "престъпление срещу човечеството", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване по повод Международния ден на жената - 8 март, съобщава в."Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

"Новини за убийства на жени и насилие срещу жени сериозно ме тревожат. Аз вярвам, че човек, който мисли, че една жена заслужава подобно отношение само заради нейния пол, не принадлежи към човешкия род", заяви Ердоган на проява в Анкара, организирана от синдиката Хак-Иш по случай Международния ден на жената.

"Всички подобни действия са престъпления срещу човечеството", добави президентът.

"Проблемът, който трябва да решим, е да премахнем средата, която насърчава извратени и жестоки хора да действат. Ние ще направи това заедно", каза още Ердоган.

Турският президент изтъкна още, че половата дискирминация е "несъвместима с културата на Турция".

"Ние, като част от цивилизация, в която жените и мъжете са разглеждани като две страни на една монета, сме против всякакви видове сексистки подходи. Ние сме решени да продължим нашата борба срещу едно изопачено разбиране, което е причината за много болка, което не зачита човешкото достойнство. Подобни сексистки подходи противоречат на нашата култура, история и на движещата сила на нашия социален живот", се отбелязва в писмено съобщение на президентството по повод Международния ден на жената.

"Всяко разбиране, което изключва жените от всички аспекти на живота - основно от политиката, икономиката и образованието, е голяма опасност и недостатък за цялото общество, не само за нашите сестри", се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Manson преди 6 години
Видимо има класни коментатори в този саит ,дори научавам нещичко от тях! ,което е радващо .Има и такива посредствени и обезличени без никаква стоиност;морална,етична смислена и тнт.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ по пол, и по раса, и по етнос и по религия - по всичко дискриминира пуйкия... Но най вече по вярност към пашата... Питайте 500 000-те политически затворника в пуйкия.
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по пол, и по раса, и по етнос и по религия - по всичко дискриминира пуйкия...
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първи избирателни права жените получават в Дания - макар и само за тези в Копенхаген и под условия..Става дума за пълни избирателни права, което ще рече освен да могат да избират, както е в Дания, също така да могат да бъдат избирани. Чети со полчо!
41
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
турските сериали ни разказват други неща
40
12
 
6
 
! Отговори
anq преди 6 години
За Ердоган думите нямат никакво значение , може да подпише какво ли не ,но няма да го спазва!Там действат други закони ! В Турция още има убииства на честта ! Убиха едно момиче от Анадола което се яви в формата гласът на Турция , просто е така защо се е явила не е по тяхните религиозни закони ,защото не е със забрадка !Какви ги говори тоя , кой му е написал европийската реч !
39
8
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Буахахаха, Ердоган се преквалифицира в комик. :)
38
8
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
За да няма дискриминация, щом традицията в Турция изисква жените да носят забрадки, то и мъжете трябва да сложат фесове или ***. На Ердоган една *** ще му изглежда съвсем намясто.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиреч, няма женско, няма мъжко, Бичето е... сещате се.
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни думай! И тогава що жена му ходи на 3 крачки от него забулена? Той даже в собственото си семейство няма равноправие, пък говори за цяла Турция, където все още има убийства на честа? Смяхххх!
35
4
 
7
 
! Отговори
християнството преди 6 години
В отговор на молбите на Ростислав през есента на 863 г. Византия нахлува отново в българските земи. Там не срещат сериозен отпор, тъй като българските войски са заетите на запад на моравската граница. Започват преговори и впоследствие е сключен мирен договор между България и Византия. Борис I се задължава да разтрогне съюза си с немския крал Лудвиг и заедно с народа си да приеме източноправославното християнство от Цариградската патриаршия.
34
3
 
6
 
! Отговори
християнството преди 6 години
През 862 863 г. Борис I сключва военен съюз с крал Лудвиг II Немски и преговаря с него за приемане на християнството в България от Римокатолическата църква. За да разруши съюза, Византия в коалиция с Великоморавия и Хърватия започва през 863 г. война срещу България. За Борис I тази война е неуспешна и това разклаща значително влиянието на българите в среднодунавските земи.
33
9
 
14
 
! Отговори
не е човек преди 6 години
Когато го видях тоя при онова разплакано и изплашено момиченце да обяснява с какви почести ще го погребат ако загине за Турция,разбрах че това е луд човек!Не ми го хвалете,пълно куку е!
32
7
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
Тоя се опитва да имитира с речите Хитлер, но е много ниска класа:-):-) смехотворен е
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя веднъж не е спрял да лъже. За какво ни го показвате. Няма веротност да го харесаме.
30
6
 
10
 
! Отговори
КАКА ГИНКА преди 6 години
БОЙКО, ВРЪЩАМ СЕ ОТ ПРАГА! ПИШИ СИ МОЛБИЧКАТА СЪС СЛДЕНИЯ ТЕКСТ : "УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, МОЛЯ ДА БЪДА ОСВОБОДЕН ОТ ПОВЕРЕНАТА МИ ОТ ВАС ДЛЪЖНОСТ НА ПРЕМИЕР.НАДЯВАМ СЕ МОЛБАТТА МИ СКОРО ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА..."
29
11
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
колкото на Сталин и Хитлер им е отивала Нобеловата награда за мир, толкова и на тоя клоун му отиват приказките за равенство:-):-):-)
28
11
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
На Ердоган глупостите нямат край !!!всяка година в Турция се убиват минимум от няколко стотин до няколко хиляди жени от мъжете им..ааа, да Турция е подписала да не забравя наср,аната Истанбулска конвенция и сигурно за това убийствата са само няколко хиляди,а не няколко десетки хиляди, защото ги е страх от напик,аната конвенция на С'орос:-):-):-):-)
27
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са европейци само в Станбул и Едрине.Надолу из пустия Анадол са в 17 век и живеят в каменни къщи.Там са така наречените Аги на които се подчинява цялото село.Няма съд,няма демокрация,няма нищо.За интернет не са и чували.По цял ден са из чукарите със козите.Имам такива познати Амдожи,които са дошли тук да учат и са останали.Даже имах колега от тамошния край,но той драсна по Германия.По тези крайща все още се правят и опити да забременее мъж,че от там и разни конвенций
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Къде си спал в часовете по биология?