Фелдшер на адрес – поредната жертва на бесни роднини

Битите лекари са все повече, нападат ги пияни и дрогирани
20
Фелдшер на адрес – поредната жертва на бесни роднини
Снимка: Булфото, архив

Нападнаха екип на Спешна помощ в ботевградското село Новачене. Инцидентът е станал днес преди обед, след като екипът е бил извикан по сигнал за жена, получила хипертонична криза.

Още по темата

Близки на болната са нападнали, удряли и блъскали шофьора на линейката и фелдшера след отказа им да допуснат в превозното средство да се качат роднини на жената.

Екипът на Спешна помощ е подал сигнал в полицията.

След поредния пребит медик, отзовал се на адрес, от "Спешна помощ" в София също отчетоха ръст на нападенията над лекари. От началото на годината има 10 случая на физически нападения над екипи.

Всеки ден има случаи на закани от страна на недоволни пациенти. Най-често скандалите между пациенти и екипите на "Бърза помощ" стават заради претенции от страна на хората за забавени линейки.

Катя Сунгарска от "Спешна помощ" коментира, че една от най-честите причини за физическите нападения са пиянството и наркотиците, които водят до неадекватенност.

"Често се случва и хора, които смятат, че линейката трябва да стои до входа им и когато те имат проблем, веднага екипът да стигне до тях, а когато ние не отидем на първата минута, а отидем на осмата или на десетата, вече това предизвиква агресия, най-вече у близките", каза тя.

В същото време много голяма част от повикванията към "Спешна помощ" са сигнали, които не са свързани с пряка заплаха за живота на пациента, обясняват от службата.

"Тези пациенти, които викат линейка, защото имат 38 градуса температура, защото са си изкълчили пръста или защото от една седмица ги боли нещо, те са най-агресивните. Това сме го установили в практиката. От много отдавна е така…", обясни Сунгарска, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Унуфрий преди 6 години
Аман от индобългари.
15
0
 
1
 
! Отговори
ogin преди 6 години
Били са ***
14
0
 
5
 
! Отговори
СТАЧКА преди 6 години
Масова стачка на спешна помощ и спиране на работа-това е начина за заплати,кат,труд,и всеки посегнал на екип в затвора -при бай Тошо да посегнеш на лекар означаваше че с живота ти е свършено!
13
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Daaaама само един роднина, а не целата маала!
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бойколандия е така - екзалтиран гепаджийски електорат бие лекари в чест на европредседстелството. Жалка картинка.
11
0
 
31
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Да бе тя линейката е маршрутка.Роднините се товарят в тяхната кола и след линейката
10
0
 
12
 
! Отговори
До Начин за справяне преди 6 години
Уцели десятката. Благодаря, че ме разсмя
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте мрънксли. Всяка болница си има система за жалби и тази система работи. Трвбва да подавате жалби и те ще бъдат разгледани и вие уведомени. Ако не ви хареса резултата продължсвате по етапния ред и ще има резултат. Ссмо с говорене нищо не става писане трябва. Д има и такива шефове на болници в мслки градчета, които по цял ден играят карти, а служители им копст дори лозята през работно време, а пътеките се изписват една след друга и народа знае и мълчи. Защо ли.
8
0
 
24
 
! Отговори
de преди 6 години
А защо услугите за провинени са безплатни?
7
0
 
32
 
! Отговори
Chefa преди 6 години
В България всеки може да отиде на лекар по всяко време, когато си иска,предварително обаждане,записване на час-такова нещо е просто непознато.И реват, че чакали!Къеде го има тива?
6
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д-р Димитров не може да огрее навсякъде ...
5
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишки за парите дето ги прибира ЗК и хоро ще играете пред пациентите си. Oфисчета, секретарки, кафенца дето стоях един час със темперетарура пред кабенита на джипито и той ме прати с направление още 2 часа стоях пред кабинета на един специалист, който ме прати до аптеката общо 3 часа за едни хапчета и лечение на температура и една камара бумащина.
4
0
 
71
 
! Отговори
Начин за справяне преди 6 години
На всяко обаждане от ромска махала с молба да се прати спешна помощ, дежурният да отговаря, че в момента само д-р Димитров е на разположение и няма нищо против да се отзове, но да се има предвид, че е нещо ядосан и се е запасал с два пищова!
3
0
 
59
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Най-често проблемите стават с тъмнoзeлените, които ползват Бърза помощ за всякакви медицински услуги, понеже не са осигурени.
2
0
 
54
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Сега разбрахте ли защо Плъхчето беше гръмнато в десетката ?
1
33
 
1
 
! Отговори
Daaa преди 6 години
Rodnini i blizki imat pravoto da pridrujat bolnia transpirtiran s lineika.