Починалата родилка се върнала за раждането от Холандия

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза
9 мар 2018 20:07, Анисия Иванова
26
Починалата родилка се върнала за раждането от Холандия
Архив: Булфото

Починалата в кърджалийската болница 23-годишна родилка е живяла в Холандия и се е върнала заради раждането, съобщиха нейни близки. За младата жена това е било първа бременост. Преди месец и половина в родния край се завърнал и съпругът й.

Неговите родители живеели от години в Холандия и затова младото семейство отишло там на гурбет. След като станало ясно, че ще имат бебе, двамата решили, че ще се върнат да живеят в чернооченското село Водач.

Още по темата

"Двамата бяха много щастливи, че ще си имат дете. Дори стаята му беше готова. Сега ще трябва да погребем майката и бебето", споделиха съседи на почерненото семейство, цитирани от "24 часа".

Всички жители на Водач са в шок от случилото се. В селото твърдят, че жената не е имала сериозни здравословни проблеми, а досега бременността й протичала нормално.

По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдение на окръжна прокуратура, съобщиха от ведомството.

По делото е извършен оглед и е назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Предстоят разпити на свидетели и други процесуални действия. Срокът на разследването е двумесечен, уточниха от прокуратурата.

Ръководството на болницата също е назначило и вътрешна проверка. Предстои такава да бъде извършена и от Изпълнителна агенция "Медицински одит". Според лекари това е първият смъртен случай на родилка в отделението за последните три десетилетия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 6 години
17 е много прав,не си позволявайте да плюете,когато не разбирате.Много малко жени си правят някои то озброените тестове,защото са скъпи.Жена на която и е първо раждане и без видими проблеми,рядко ще прави.Как така пък всички съселяни,без да са учили решиха,че не е имала заболяване?Така ли никой не знае,че има заболявания,които се откриват със специални изследвания?
23
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
А шведите в Малмьо се броят на пръсти. Може би е от новите шведи:)
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моя приятелка се омъжи за швед и роди в Малмьо през 2002 дъщеричката си Лея. Роди в болница и веднага е била изписана и настанена в хотел с всички удобства близо до болницата. Там е била под наблюдение една седмица, докато се възстанови и бебето е било непрекъснато при нея. А тук още като първобитно-общинния строй раждат ... Защо се е върнала от Холандия??
21
0
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
До АнонименА както се вижда от новините доста народ си купува изпитите и става страшно !
20
2
 
4
 
! Отговори
abc преди 6 години
Без да говоря конкретно за случая, защото няма как да съм наясно с всички обстоятелства, искам просто да кажа - всяка една родилка е с единия крак в гроба, това е истината. Не е елементарен процес просто, понякога се случват неща, които не са във възможностите за справяне на никой, камо ли на лекари в болница, която съм сигурна, че се бори с последствията от избухването на демокрацията у нас и едва ли е много напред в борбата.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можете да обвинявате един лекар, че не е добър лекар, ако не е имал възможност да работи и да учи с най - добрите лекари, с най-доброто оборудване и технологии, със средства за изследвания и в спокойна атмосфера, която да му позволи да се фокусира върху работата си. Пращате ги в университета, където им преподават изкуфели корумпета. После с мизерни заплати в болниците, с мизерно оборудване, подтискани от връзкарите за работа с интересни случаи... Всичко е мизерия в България. Гарантирано от...
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17личи си че нямаш деца. Ако една родилка има проблеми ( и знае за тях), тя гледа да се пази. Почти не излиза и външен човек почти не може да я види. При здравите родилки нещата са коренно различни. Жена ми до деня преди да роди си ходеше напред назад на гости, по магазините или да си върши някаква работа. Всеки който я засечеше по улицата виждаше че нещата вървят добре. Хайде остави компютъра и се поразходи малко из реалността. Току виж и на теб съдбата ти се усмихне
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
случвало ни се е да викаме линейка в чужбина - не искаха и чак на третото позвъняване когато озъзнаха че проблема е сериозен, дойдоха за няколко минути. И не дойтоха някакви хърби - 2ма здрави парамедика по 1,80-1,90 високи. Качиха пострадалия в линейката за нула време. Даже като се замисля и в БГ трябва да стане това -пращат в махалата 2 линейки с ММА-парамедици. Натръшват всичкоТО пияна рода на пострадалия, качват пострадалия в линеката и заминават...
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как всички жители на Водач разбраха, че бременността е протичала нормално? Родилката е ходила редовно на преглед при проследяващ акушер-гинеколог?? Женска консултация, скрининг тест, ултразвук, доплер?? А микробиология и кръвна картина? Родилката дали е знаела изобщо кога и е термина? Казаха по новините, че била закарана по спешност в болница от свои роднини, в последния момент. А сега всички го играят шокирани...
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да я прости! Така е щом нямои решат да се върнат та и да раждат в България - страната на глупците!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България е уж безплатно, но не точно.
13
1
 
21
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Раждането в Холандия е БЕЗПЛАТНО като в Бг,просто трябва да имаш здравна застраховка(около 120евро на месец).И при раждане в болница не те държат и ден...до три часа ако нямат усложнения родилката и бебето се изписват,но същия ден идва жена в къщи,която помага за грижите за бебето,родилката и домакинството.Не пишете глупости....личен избор е къде искаш да ти се роди детето
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли не са имали пари че не е родила в Холандия? За по евтино си изгуби живота. Живота и не е ли по ценен от парите? Пуста "умнотия" българска!
11
4
 
7
 
! Отговори
any преди 6 години
Върнали са се, да спестят пари. В Холандия родилка плаща 2500-3000 евро на ден.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 10...Най-доброто здравеопазване в източна Европа. Кое му е хубавото? Дали има апаратура, високо квалифицирани лекари, които постоянно се развиват, база...кое? Само огромни сгради, грандоманщина и заплати от по 600 лв. на лекари. Да такива са в бедните болници, ако въобще си ги получат. Не един и два примера има за това, стачки. Ами sms за лечение в чужбина. В Холандия раждането е максимално доближено до природата, раждат вкъщи често и имат минимална смъртност показва статистика.
9
7
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Ти в чужбина не си ли бил? Какъв е този въпрос. Мислиш че ще те носят на ръце ли след като си в Холандия? Не мога да проумея,че доста хора мислят наивно и си мислят,че като е зап Европа и всичко им е перфектно. От собствен опит бих споделил,че централна и източна Европа имат най -доброто здравеозване- Чехия,Австрия и Словакия
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса ми е съвсем сериозен: Наистина ли са зле болниците в Холандия?
7
5
 
13
 
! Отговори
То...пък ... преди 6 години
...в Холандия едни лекари-свят да ти се завие.Като ги знам в Норвегия какви са,понеже го изпитах на собствен гръб ,мога да си представя какви са в Холандия
6
8
 
11
 
! Отговори
waniia преди 6 години
Че то в кърджалийската болница само некадърни и неграмотни *** - и лекари, и сестри, и санитарки
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
HOLANDZITE NE OBICAT BALGARITE.TE SA PROTIV NASHETO CLENSTVO V SHENGEN,ZATOVA I NIE TREBVA DA GI MRAZIME I NEDOPUSKAME V BALGARIA.