"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно

Зенитните системи ще пазят от въздушни, в бъдеще и от космически удари
9 мар 2018 09:15,
380
"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно
Снимка: Политикус

Руските зенитни системи последен модел С-500 "Прометей" или "Триумфатор-М" се произвеждат вече серийно в новопостроените заводи на военнопромишления концерн "Алмаз-Антей" в градовете Киров и Нижни Новгород, информира в. "Известия", като се позовава на вицепремиера Дмитрий Рогозин.

Издание изтъква "доста високите характеристики" на новия комплекс - обсег до 600 км, възможност за сваляне на балистични ракети със среден обсег и бойни глави на междуконтинентални ракети във финалната фаза от полета им.

С-500 могат да обстрелват едновременно до 20 цели и да се интегрират с други подобни системи руско производство.

Това осигурява формирането на райони с концентрирана противовъздушна и противоракетна отбрана (ПВО и ПРО), чието "разбиване" изисква твърде големи усилия и крие риск от сериозни загуби за противника при липса на гаранции за успех, се казва в статията.

Големите възможности на С-500, надминаващи на моменти качествата на американските системи THAAD и "Иджис ашор" (Aegis Ashore), карат мнозина експерти да се питат може ли да бъде създадена руска национална система за ПРО.

Целта на новия комплекс обаче е друга. С оглед географското положение на Русия създаването на сигурна ПРО за цялата територия на страната е невъзможно и безсмислено. Затова пък С-500 ще осигури прикриването на цели райони от въздушни, в бъдеще и от космически удари. Така ще бъдат защитени от внезапни атаки критично важни инфраструктурни и военни обекти - позиции на ракетните войски, промишлени зони, флотски бази и др., пояснява изданието.

"Днес никой не може да постигне военно превъзходство във въздуха над САЩ" - това обяснява "много сериозното отношение" към ПВО, посочва всекидневникът и уточнява, че първите дивизиони С-500 ще пазят въздушното пространство над Москва.

Произвежданите в Русия средства за ПВО осигуряват на страната стабилен доход от износ на оръжия и появата на С-500 най-вероятно ще засили интереса към руските предложения на този пазар. Тези системи впрочем няма да са евтини, предупреждава "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе от кой ще се пазят тия Руснаци, със 7000 ядрени бойни глави могат унищожат няколко планети като земята, никой луд не би ги нападнал, хората на запад искат да си живеят хубавия живот, на никой не му се воюва. Колкото до новите им разработки, САЩ са няколко светлинни години пред тях във всяко едно отношение.
298
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията се разбира, че руснаците признават THAAD и Иджис за по добри от С400... колко интересно и неудобно за русофилите :))))
297
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 330Ти си абсолютно прав. Наистина има много наивни хора, които мислят, че това е някакъв пробив в руската ПВО. Да питат пилота на U-2 Гари Пауърс!
296
3
 
3
 
! Отговори
Челябинск преди 6 години
от падащи сателити, станции и астероиди ще пази ли "Прометея", или да се молим на извънземните
295
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай му на руснката бомби да строи и да се хвали! Жалки, както винаги.
294
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, сигурен съм, че руснаците са агресорите. Те нападнаха Наполеон. Те нападнаха Хитлер. Те накараха Ленин да зарази германия, Маркс и Енгелс с комунизъм. Те организират оранжеви революции по света. Те разрушиха светските републики в ислямския свят. Те първи използваха атомната бомба. Те моделират в момента понятия като "***", интелект, общество и морал. Мога и да изброявам още, но няма смисъл - когато имбецилната идиопатия е влязла в главата на *** - алтериран социопат нищо не помага ;)
293
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чесната е следена и наблюдавана през цялото време ;)))Поради факта, че са знаели, че това е политическа демонстрация, а не нещо друго, не са го свалили. Дори са имали доста добро отношение към пилота. Дори имам едно подозрение, че КГБ са организирали полета на чесната така, че запада да си мисли, че е операция на техните служби. При положение, че 25 години по - рано са свалили свръхбърз и свръхвисочинен американски шпионски самолет без проблеми, какъв мислиш е бил проблема да свалят чесната?
292
0
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Охааааааа Прометей......големи .....руски ракети....
291
8
 
8
 
! Отговори
Бабата преди 6 години
До БобиУсмихнат комплексар. Какво ти харесва на скапаните ръждясали 50-годишни руски оръжия в употреба? Руски пазаван, огънат съветски керемидчия, продънен самовар такъв!
290
8
 
6
 
! Отговори
Бабата преди 6 години
До АнонименПродънен ***. Кой се интересува от агресия срещу Русия? Руснаците са агресорите, които нищо не създават само консумират. *** да си вземеш пирожките и рублите от батюшките, задръстен руски ***!
289
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендърите естествено не са доволни от моща на руската армия,защото това пречи на плановете за агресия над Русия!
288
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже какви нещастници са руснаците !!!
287
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ми намирисва на разновидност на хибридна война.... напишете за руските учени открили графен,а и че получиха нобелова награда . много са ги подценявани и са яли дървото
286
6
 
6
 
! Отговори
Sladura преди 6 години
Na rusnazite samo voini i vodka im e v glavata. Visokomerni, agresivni alkoholizi.
285
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснак вече ми кояжи на терористи!!! само бомби! иначе буркан и спирт.
284
18
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
алкохолът не прощава! В главите им само сърпове и чукове дрънкат, като на нашите ***.------*** го кажи на краварите със 700 милиарда $$$ военен бюджет, срещу 70 милиярда $$$ на РФ.Разликата е очеВадна , нали???Та, в такъв случай се пита - кво има в главите на краварите?????
283
2
 
9
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Тази "реклама" не е предназначена за нас, бе!!!Публиката й е друга!!!!
282
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей това С-500 почти същото като новата лада бе! И картинката убава, и вече щели да го произвеждат, и света се отказал от разните мерцедеси :)
281
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станах банални руснаците с техните бомби и ракети.
280
3
 
5
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Още ли не си отишъл на лекар? Този път може да ти даде точните лекарства!