Който купил, купил! Полша ограничи търговията в неделя

Големите супермаркети и повечето малки магазини са затворени
Обновена: 11 мар 2018 22:11 | 11 мар 2018 21:54, Веселина Йорданова
50
Който купил, купил! Полша ограничи търговията в неделя
Снимка: БТА

Закон, който ограничава търговията на дребно в неделните дни, беше приложен за първи път в Полша.

Големите супермаркети и повечето малки магазини са затворени днес.

Законът беше приет от управляващата в Полша прокатолическа партия с мотива, че хората трябва да почиват и да прекарват повече време със семействата си.

Като начало законът забранява търговията на дребно през две от неделите в месеца.

През 2019 година забраната ще обхване три недели, а през 2020 година магазините ще остават затворени през всички неделни дни.

Предвиждат се седем изключения в навечерието на великденските и рождественските празници. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От опит зная. Фирма която работи в неделя не и е читава обикновено работата. Има един Ел сервиз, които работи в неделя, и накрая разбрах защо го правят. Понеже са с две леви ръце и разчитат на клиенти който са на зор и бързат в почивните дни - предлагат изключително некачествена услуга. Адмирации за Поляците - аз също се стремя да неползван услугите на фирма работещи е неделя - почти винаги проблеми създават.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига мързел, трябва да се работи от сутрин до вечер, всеки ден, като японците. Отпуска 7 дни годишно максимум. Болнични 0. Така ще се оправи тая държава, не с мързел.
47
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Dimo 36 Ако пазаруваме веднъж седмично или месечно нали ще изпуснем промоциите. От тези промоции оцеляваме ние пенсионерите. Така си е много добре.
46
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Аз 42 Браво! Пазаруваш като американците. И те така.
45
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 6 години
То и при нас беше така, и сега вече знаем защо, за да прекараме повече време на село.Ако нямаш цигари и хляб в събота и неделя, забрави.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер....Някога през Живковото управление се почиваше в неделя....Доброто старо време....докъде стигнахме???Да изчезнем като нация...бавно и сигурно натам сме се запътили....Е който доживее ....доживее ще види най страшното.
43
3
 
0
 
! Отговори
ник гео преди 6 години
а след 2030 цяла седмица айляк:)с нито един работен ден. 7 почивни дни
42
7
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Основно пазарувам от голяма търговска верига един път в месеца и оставям солидна сума при пазаруването.След това си взимам периодично основните хляб ,мляко и инцидентно каквото ми трябва,но никога не закъсвам за продукти,защото винаги си имам в резерва от почти всичко,включително и основни лекарства.Правилото е изпитано!
41
1
 
15
 
! Отговори
Цец преди 6 години
Браааавоооо..... И тук така трябва да стане...
40
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, и у БГ се дразня ,че много магазини или не работят в неделя, или на намалено работно време, както и автобусите са нередовни. Затова ненавиждам събота и неделя. Дано това никога не се случи в България, и без това българите са възмързеливи, още почиване им липсва, чунким друго правят изобщо.
39
3
 
30
 
! Отговори
nina преди 6 години
Браво! Браво! Браво! Нека и тези хора /работещи в търговията/ си почиват както трябва! Браво! Българийо, чу ли? Или алчността на собствениците пречи?
38
1
 
12
 
! Отговори
До 50/50 преди 6 години
Е то когато човек е на 800 лева заплата ако му предложат да работи без почивен ден по 12 часа за някой лев отгоре пак ще се съгласи и след 5 години ще е с разсипано здраве. А за пазаруването в събота до обяд всичко е отворено ако чааак пък толкова нямаш време да отделиш 30 мин. през седмицата.
37
11
 
7
 
! Отговори
50/50 преди 6 години
и така и не баш - повечето хора използват уикенда за пазар , като излезеш в 7ч и се върнеш в 19ч кога ?при правилно разпределение и Мотивиращо заплащане продавачите ще си работят и ще са доволни .
36
3
 
33
 
! Отговори
Dimo преди 6 години
В цяла Европа е така - и на север и на юг. Италия, Испания, Гърция, Германия, Полша и много други. Хората се грижат за балансирания си и спокоен живот, не се борят за всяка стотинка сякаш оборота в неделя ще ги направи милионери. Много имаме да догонваме най-вече на ментално ниво
35
4
 
16
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
похвално...
34
7
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Поляците са християни а у нашенско збирщина ***!
33
19
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 31Вярно е че така беше и през соца.От тогава тръгна и традицията да звъниш на съседа за чашка захар или олио.Защо не оставите хората сами да решават как да си ръководят бизнеса.
32
9
 
3
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Католици.
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то така си беше и в България преди 1989 година.Какво чудно има?
30
1
 
41
 
! Отговори
Споко преди 6 години
Така е и в Германия. Никой не е умрял от глад. Тук половината население ходи в магазина за един хляб, кутия цигари и пет яйца... Всеки ден.