Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?

Откриха следи от веществото в ресторанта, където се е хранел
Обновена: 11 мар 2018 10:18 | 11 мар 2018 09:52, Анисия Иванова
82
Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?
Снимка: БТА

Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са бил отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, в ресторант, където двамата се хранили миналата неделя следобед, предаде Би Би Си.
Веществото било открито в италианския ресторант "Дзици" в град Салисбъри, Южна Англия.

Доколкото е известно други клиенти, които са били там по същото време, не са в опасност, се казва в информацията на Би Би Си, която не цитира източник.

Още по темата

Бившият полковник от руското разузнаване, хвърлен в затвора през 2006 г. в Русия по обвинения, че е шпионирал за Великобритания, беше намерен в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка близо до търговски център в Салисбъри.

Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването на случая, каза вчера министърът на вътрешните работи Амбър Ръд след среща на кризисния комитет "Кобра". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британи върви и се озърта, уви тя става все по дърта. И като загубена държава се носи само слава, слава
73
2
 
2
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Ей слушайте ме аз знам к какво е отровен. С миша отрова и мукозол+препарад против ръжда.
72
4
 
3
 
! Отговори
Нике преди 6 години
Англия,като види,че Русия се развива добре праеи всичко възможно за да я спре.Това е от векоеве.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Божидар каза, че не са руските служби, защото след 3 минути е трябвало да бъде изпълнена задачата. Сега лаборатории, изследвания, пропаганда... А човекът нищо му няма.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментова не означава че трябва да го тровят,него,че и роднините му.Иначе се връщаме към активните борци и това,че децата са виновни за греховете на родителите си.
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 868787687Сега не говорим за САЩ,когато американците започнаха войните в Ирак или бомбардираха бивша Югославия и всичко,причинено от тях добре,може да говорим,но сега да не изпадаме в положение "а вие защо биете ***"
68
3
 
4
 
! Отговори
чарли преди 6 години
До Анонимен:Може и Кенеди да са застреляли .
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 868787687Не миличък,не си разбрал ОТРИЧАХА,ето това е проблемът,те отричат/лъжат и когато ги притиснат с доказателства,започват да се оправдават.Хора,моля ви четете,не си ли спомняте Чернобъл,аз не бях тук,но знам,че е имало първомайска манифестация,а в Москва твърдяха,че нямат данни за странен облак над Швеция.Ако сте млади и не знаете,питайте.
66
3
 
3
 
! Отговори
868787687 преди 6 години
До Анонимен 64 За Чернобил , не разбрах ???предполагам искаш да кажеш , че скриха информация , а не че са си го взривили нарочно Нооооо да изброявям хилядите пъти , когато САЩ са скривали информация за катаклизми , причинени от човешка ръка , или военни действия
65
4
 
5
 
! Отговори
646465 преди 6 години
До Анонимен 64 това е стандартна практика / за съжаление /Както САЩ / боен кораб / свали ирански пътнически самолет - там командването на кораба дори е било наградено !!!! и дори са били навлезли в ирански териториални води !!! не си признават Украйна колко години криеха за самолета свален от кораб май пак беше през 90тте години , а за холандския Боинг ще минат поне още 10 -15 години , докато си признаят така че , не е само до русия - всички така постъпват
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този излежа 13 годишна присъда в РФ за шпионаж в полза на Англия, след което се "пресели" при работодателите си на Острова.За тези 13 години в затвора Скрипал се превърна в "Отработен Материал" за Русия!Кой има полза да "пожертва" този "отработен материал" е друг въпрос, но поръчителите и изпълнителите се "повтарят" с методите си и стават банални, липсва им въображение! Като на "британските учени"!!!!!! -))))))
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AbigeilГоворим за времето когато беше свален южно корейския самолет,когато избухна Чернобъл,когато Летвиненло беше отровен.Ако сега нещо добро за руснаците е настъпило ще бъда доволен,искрено,повярвайте ми.И преди да пишете,четете,ако бяхте чели внимателно,нямаше да се нуждаете от обяснения.МЪЙ ХОТИМ МИРА,ПО ВОЗМОЖНОСТИ ВЕСЪ. За съжаление нямам нужния знак,но вещите разбират.
62
5
 
6
 
! Отговори
Abigeil преди 6 години
Защо не си гледате мизерийката в България, вместо да търсите "под вола теле". Тези, които са толкова вещи какво се случва в Русия, бих ги попитала през кой век са били в Русия, 18-ти или 19-ти. Не ставайте смешни господа.Ако искате да сте актуални, па отскочете до Русия, самолетните билети не са толкова скъпи.
61
2
 
9
 
! Отговори
Елементаристи преди 6 години
Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването и разследват себе си!
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаКакво да шпионират? мизерията и беднотията,в която живееха хората,децата им ходеха по улиците по чорапи,нямаха обувки,през ноември се редяха на километрични опашки за долнопробни ботуши,аа произвеждаха оръжие и ракети.Това ли да шпионират? Пишете тук каквото си искате,а нямате представа в каква мизерия и страх живеят тези 80 или 90 процента,които ще гласуват за Путин
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гнус,да,но руснаците можеха да обяснят от самото начало,а не цели 3 дни да обясняват,че Те не са сваляли никакви самолети.По това време живеех и работех в Москва и много добре помня точно какво стана.Да си призная,докато ТАСС не признаха,че са свалили самолета,аз не вярвах.така че не лъжа.А какво ще кажеш за Чернобъл? И внимавай,защото аз бях в Москва и по това време.
58
4
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До гнусЗа какво объркване говорим.Този самолет съвсем умишлено е навлязъл в СССР пространството.САЩ пожертваха живота на толкова хора за да шпионират.Объркали са курса добре а защо не са отговаряли на радиоповикванията.Защо не са се приземили по нареждане на изтребителите.БОИНГ 747 имат радари и няма как да не разберат че ги съпровождат два изтребителя.Били са на шпионска мисия използвайки пътниците за щит.
57
4
 
5
 
! Отговори
гнус преди 6 години
До Анонимен 57 недей така гнусно да лъжеш да южнокорейския самолет !!!Има много инфо в нета , защо спестяваш ,ч е американски шпионски самолет се е крил зад пътническия , и така е станало объркване А при самият Боинг за зла участ ,е имало нещо грешно в настройските , и още от излитането си е поел с леко отклонение на курса , което не е било забелязано , но е било достаъчно да се озоват в съветското въздушно пространство Но основната вина си остава на шпионския самолет
56
5
 
12
 
! Отговори
ОТРОВЕН преди 6 години
С ГАЗ.....И КАК Е СТАНАЛО ..ЧЕ ТО ПРИНОСИТЕЛЯ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ СЪС СКАФАНДАР..Е.АТИ ПРОСТОТИЯТА...КАКВИ ПО-МОДЕРНИ ОТРОВИ ИМА--НЕОТКРИВАЕМИ..АБЕ АНГЛИШЧЕТАТА СА ТОТАЛНО ИКУКАЛИ..И НА КОГО Е НУЖНА ДА ГО ТЕПАТ ТОЗИ--БИТА КАРТА..РУСНАКА ГО Е ПРАТИЛ С ПРОМИТ МОЗЪК НА ЗАПАД--ДАЖЕ И ИМЕТО НЕ СИ Е ЗНАЕЛ...ВИЦОВЕ...ПУТИН Е ВИНОВЕН....ОТРЕПАН СИ Е ОТ АНГЛИЧАНИТЕ--ТЕ ВЕЧЕ СЕ СПЕЦИАЛИЗИРАХА В ТЕЗИ УБИИСТВА...
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като кажат на руснаците че са терористи скачат до небесата. Никой друг не реагира по този начин на истината. По самата реакция грубо отхвърляне на всико в първия момент и после признаване на час по лъжичка под натиска на фактите е ясно че Русия и само Русия стои зад този грозен терористичен акт. Ако англичаните се откажат от Мундиал-2018 отново за Москва ще са виновни САЩ забранили на Англия да участва на световното, щото англичаните според колхозниците нямат толкоз акъл да го решат сами.