Ердоган към "братята в Кърджали": Душевните ни граници са други!

В речта си турския президент изрежда и други територии на Балканите
12 мар 2018 19:00,
444

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали". Това стана по време на форум на управляващата партия в Сакария.

Там държавният глава каза, че всички жертви и подтиснати, извън родината си, се молят за успеха на Турция, предава Bulgaria ON AIR.

Това не е първото обръщение на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти спомена българския град в свои речи, които предизвикаха остра реакция у нас. Този път турският президент изрежда и други територии на Балканите.

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни.

"Всеки път го казвам - тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници", каза турският президент.

В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът Илхан Алдай, чието издание Родопи 24 първо разпространи изказването на Ердоган.

Бившият български консул в Одрин Георги Димов пък е категоричен, че с тези речи Ердоган се подготвя за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция спря атаката на ...шид банкит спрямо долара. Гези на някаква си пролет компрамати преврати канавки революции и обсаждане на границата с анклави на терористи, колко дьржави би издьржал на това. Но фона на всичко това успяха да се рефармира за прежиденска дьржава левите сега узряха че това било мьдро
256
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кърджъ Али един ден ще бъде освобеден от българското робство! Рано или късно!
255
8
 
2
 
! Отговори
Кърджали преди 6 години
Кърджали - Кърджа Али !!!
254
0
 
12
 
! Отговори
A? преди 6 години
Явно няма БЪЛГАРИ вече:((((Явно всички ходят когато е обесен Левски,а не когато е роден!Защо?!Кой ви каза да ходите на паметника на Левски когато е обесен?!Защо?!За да заведете и децата си там и да им покажете как ако се борят за свобода ще бъдат обесени ли?!Роби ли възпроизвеждате?!Какво им показвате?Как този човек е скочил срещу вастта и е бил обесен?!На това ли ги учите?!Кога е роден Левски?!Ердоган ли е от значение?!
253
4
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 296Ще ни пази българската армия.Днес е 12 март!105 години от освобождаването на Одрин от българската войска!Помнете героичните дела на дедите ни,и напред!
252
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 299Самите турци ще го свалят. Разбирам, че се страхуват в момента, че са много наплашени. Особенно нашите - не знаят къде да се дянат - тук ли там ли, като патета се лутат през границата. Но истинските турци, тези в Турция, те ще му скроят кюляфа и ще го свалят.
251
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До обратна историяпатриархът всерусийски подчерта, че белогвардейците са освобождавали народите от османско иго, държава Турция още нямало
250
4
 
9
 
! Отговори
A? преди 6 години
Не искам някои *** да сравняват руско и турско!Искам БЪЛГАРСКО!Ама не хора на тоя руснак или онзи турчин!Писна ми от системата ''мой човек''!!!!Искам Бълария и спазването на законите както е било преди всички турски,руски,византийски или американски веладичества!Искам си България ама както си е била!!!!Честно да се ръководи и всички от околните държави както е било,да искат да са Българи!Защото сме били Държава за пример!Всеки е искал да е Българин преди да сме роби!!!!Закона е бил ЧЕСТ!
249
2
 
4
 
! Отговори
;) преди 6 години
Атакиста разбира от две неща 1. Дрянова тояга !2. Кожена писалка !
248
0
 
6
 
! Отговори
месара преди 6 години
другаря местан - агент павел къде е?
247
8
 
5
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
До 291Как ще си отиде Ердоган. Я кажи ? Гражданска война ли?? Спокойно, гражданска война няма как да има при положение че народът е обединен и е зад Ердоган!!! Или викаш външни сили. Нека да се пробват. Не забравяй и коалицията в НАТО!! Няма как да стане мой човек
246
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекрасно е, че Ердоган мисли за нас! Не е лош като онзи московски патриарх.
245
6
 
11
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Някой в тази държава умишлено подклажда и подтиква към противопоставяне на етносите като преиначава думите на ЕРДОГАН. Кой и защо пише за Кърджали когато в речта на Ердоган не се споменава това. Какво се цели с това. Ердоган е полетик и турския народ го следва. Защо не се споменава когато казва че света не се състои от пет държави.
244
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето имаше СССР и ни пазеше от такива амбиции като на Ердоган.А сега кой ще ни пази.
243
4
 
5
 
! Отговори
A? преди 6 години
Свобода за Кюрдистан!Турция трябва да даде свобода на един народ,който е 30% от Турция!Иска да е в ЕС, и какво дава?!Каво?!Защо да приема Европа Турция?Претенции за чужди територии!Ами Кипър?!!!Сега Англия се маха,но не и от Кипър!Защо?!!!
242
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. тази новина няма нищо общо със реалността !2. новината е от преди няколко години !3. до като някой краде България замайват народа със лъжливи турски пропаганди !
241
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 282Те така и в Либия и Ирак, народа беше зад Кадафито и Садам, видя какво им направи същият този народ. Така, че имай търпение,и ще видиш как ще си отиде
240
5
 
6
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
До 264Кюрдските терористи изгониха цивилните сирийски граждани от Африн към Турция и се настаниха в Африн като у тях си. Егаси нахалниците. И тръгнали ракети да хвърлят в Турската част да убиват турски граждани включително и кюрди. Но няма да стане. Сирийците с помощта на турската армия ще си възвърнат земите от тези терористи!!!
239
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме му на Ердоган за "братята в Кърджали". Просто положениетов Турция е не е никак розово и трябва да отвлича вниманието на поданиците от проблемите и бедността.Не се впечатлявайте от приказките на Ердю, парата го интересува него, а не Кънай от Кърджали
238
1
 
2
 
! Отговори
кметът на Дуйсбург преди 6 години
а не, Ердо не закрива шишеджам фабрики, направо праща турците да работят в Германия при фашистите, и в Холандия - тия па баш фашисти, не му дават един митинг да си спретне на мегдана