Мъск настоява: Колонизацията на Марс – приоритет

Първият годен за полет кораб ще е готов до 1 година
12 мар 2018 13:00, Бойчо Попов
85
Мъск настоява: Колонизацията на Марс – приоритет
снимка: Getty Images News

Хората трябва да приоритизират колонизацията на Марс, така че човешкият вид да може да бъде запазен в случай на Трета световна война, заяви основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск в неделя.

"Важно е да имаме самозареждаща се база на Марс, защото е толкова достатъчно далече от Земята, че [в случай на война] е по-вероятно да оцелее, отколкото една лунна база", каза Мъск по време на конференцията South by Southwest (SXSW) в Остин (Тексас) - само дни, след като американският президент Доналд Тръмп обяви плановете си да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, в опит да обезвреди нарастващото ядрено напрежение.

"Ако има трета световна война, искаме да сме сигурни, че има достатъчно представители от човешката цивилизация някъде другаде, за да я върнем обратно и да съкратим продължителността на тъмните векове", каза Мъск, като отговори на въпросите на своя приятел Джона Нолан, създател на телевизионното предаване Westworld.

SpaceX работи върху превозно средство, което ще отведе хората до Марс - 100-метров кораб с кодово име BFR (Big Fucking Rocket). Но изграждането на колония ще изисква „огромни предприемачески ресурси“, призна още Мъск.

Той също така се противопостави на предположението, че планетата може да бъде „някакъв спасителен изход за богати хора", като подчерта рисковете от мисията: „Това ще бъде подобно на рекламата на Шакълтън* за изследователите в Антарктида: „Трудно, опасно, и доста добър шанс да умрете, но и вълнение за тези, които оцелеят“.

"Няма много хора, които да искат да отидат там в началото", каза той, добавяйки, че с течение на времето колонията "Червената планета" ще бъде гостоприемна и ще има „страхотни барове", правейки игра на думите с Mars bars.

Вижте какво мисли Мъск за двете си по-известни компании в продължението на материала на Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
8
 
! Отговори
Симо преди 6 години
до 23За Бог не сте еднакви, Мъск е повече от 99.99% от вас
26
0
 
14
 
! Отговори
Човек преди 6 години
Не пречим на никой да ходи на Марс, но това не значи, че някой има право да подлага под въпрос живота на хората на Земята.Длъжни сме да оставим една чиста планета на своите деца.
25
3
 
5
 
! Отговори
клопм преди 6 години
има една поговорка и най -умния е малко ***!!
24
4
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
да бе, те пък американците спряха производството на оръжия и колонизиране на чужди държави. Айде изчезвай с тези плоски демагогии.
23
7
 
5
 
! Отговори
Симо преди 6 години
ей мишоци и баници, айде на Марс, чичо Мъск ви е приготвил ракетата, вие само да се качите, ама и да не стигнете до Марс а примерно до средата не е никаква загубата, на никой няма да липсвате тук, а ще има много ракети с много българи да ви извозят за не на Марс а остатъка Марс, старайте се, да и ракия няма да има там да ви е гадно :-)
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Big Fucking Rocket-----Тоя пич кърти мивки. А в русия, "нови" оръжия.Различни светове.
21
1
 
14
 
! Отговори
Идея преди 6 години
колонизиране на Марс изцяло с мъннгали. Мъннгалите - новите марсианци! Цяла планета за бране, какво повече могат да искат!
20
10
 
16
 
! Отговори
ICo преди 6 години
Ако не бяха хора като Мъск и такива инициативи за изследване на космоса, сега даже и интернет нямаше да имате, за да си пишете хейт-коментарчетата късогледи ***. Пак някой ви лъже, пак някой парите иска да ви вземе.. : D ама вие не сте вчерашни нали? : D
19
1
 
13
 
! Отговори
Признавам го преди 6 години
ако лично отпътува за марс.
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вие мишоци и баници сте много ниско за да коментирате такива големи като Мъск, които водят хората и прогреса!Имате акъл само за ракия, после жената и тва си е нищо не можете да създадете там! Само си знаете за бинзиновите и дезеловите коли а като стане дума за електрически правите от злоба! Щото не можете и сте малки и зли и затова си дишайте пушачите от ауспусите. То и за колите с гориво се иска акъл гребе нефт да можете да си извадите ама не можете щот слушате масква ами на каруците тогава
17
10
 
16
 
! Отговори
Мъск във затвора! преди 6 години
Мъск е измамник от най висока класа! А почитателите му които са го издигнали във култ явно имат Iq колкото на ***.Земята е единственото годно за живеене (за хора) място във слънчевата система а най вероятно и във вселената! Но дори и да приемем теорията че някъде във космоса има планети подходящи за живот ние никога няма да достигнем до тях защото се намират на светлинни години.Отделно че тези потенциални обитаеми планети може да са изключително опасни за нас.
16
5
 
6
 
! Отговори
do 19 преди 6 години
До Симо: За Бог всички сме еднакви, защото носим една и съща душа. Що се отнася до интелигентността, тя важи само за материалния свят - а той е несъществен, поне за Бог
15
6
 
20
 
! Отговори
Поредният кух герой преди 6 години
Тоя е 100 %-тов мошеник и инфантил... Какви са тия свободни съчинения???
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, българите не се баламосват толкова лесно, като американските клонинги.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя взема някакви много силни дроги.
12
24
 
11
 
! Отговори
Симо преди 6 години
никъде по света няма такива негативни противници на новите идеи като бълхарите!!!Какво ви пречи колонизацията на Марс?Затова нищо ново не може да бъде създадено в *** и всички способни българи бягат от вас!Няма толкова негативна нацияпо света и толкова негативни хора като вас!Противно създания пратени в райска земя да използват и мразят и да подтиснат умните, способните и позитивните!Сигурен съм, че Бог ще ви накаже за злите си мисли и действия задето сте тормозили близките си!
11
3
 
26
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Предлагам да си пазим Земята и да не летим в облаците да гоним дивото.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-лесно ще е да се охлади Венера и засели с хора отколкото Марс.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2-3 милиарда години са нужни на Марс за да стане Земя. Смъртоносна радиация, няма кислород и вода, температури под -100.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тесла от години работи на загуба, спасяват го с държавни пари наливани в другата му компания, за космическите превози Спейс Екс има държавен договор от 1.6 млрд. долара, и не е ясно какви превози ще прави. А на Марс скоро и Северна Корея ще могат да качват железа, и не само на Марс.