Мъск настоява: Колонизацията на Марс – приоритет

Първият годен за полет кораб ще е готов до 1 година
12 мар 2018 13:00, Бойчо Попов
85
Мъск настоява: Колонизацията на Марс – приоритет
снимка: Getty Images News

Хората трябва да приоритизират колонизацията на Марс, така че човешкият вид да може да бъде запазен в случай на Трета световна война, заяви основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск в неделя.

"Важно е да имаме самозареждаща се база на Марс, защото е толкова достатъчно далече от Земята, че [в случай на война] е по-вероятно да оцелее, отколкото една лунна база", каза Мъск по време на конференцията South by Southwest (SXSW) в Остин (Тексас) - само дни, след като американският президент Доналд Тръмп обяви плановете си да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, в опит да обезвреди нарастващото ядрено напрежение.

"Ако има трета световна война, искаме да сме сигурни, че има достатъчно представители от човешката цивилизация някъде другаде, за да я върнем обратно и да съкратим продължителността на тъмните векове", каза Мъск, като отговори на въпросите на своя приятел Джона Нолан, създател на телевизионното предаване Westworld.

SpaceX работи върху превозно средство, което ще отведе хората до Марс - 100-метров кораб с кодово име BFR (Big Fucking Rocket). Но изграждането на колония ще изисква „огромни предприемачески ресурси“, призна още Мъск.

Той също така се противопостави на предположението, че планетата може да бъде „някакъв спасителен изход за богати хора", като подчерта рисковете от мисията: „Това ще бъде подобно на рекламата на Шакълтън* за изследователите в Антарктида: „Трудно, опасно, и доста добър шанс да умрете, но и вълнение за тези, които оцелеят“.

"Няма много хора, които да искат да отидат там в началото", каза той, добавяйки, че с течение на времето колонията "Червената планета" ще бъде гостоприемна и ще има „страхотни барове", правейки игра на думите с Mars bars.

Вижте какво мисли Мъск за двете си по-известни компании в продължението на материала на Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този измами инвеститорите си и един долар не е спечелил .. 60% от високотехнологичния сектор на САЩ е на загуба и разчита на печатницата за пари и евтини кредити..
6
11
 
17
 
! Отговори
гейбриъл преди 6 години
тоя върти измамата на хилядолетието, шапка му свалям, как не се сетих аз и за момента само дигитализирам цифровизацията и цифровизирам дигитализацията!
5
10
 
8
 
! Отговори
тайна преди 6 години
Хората ще стъпят на Марс едва в началото на 22-ри век тоест след 90 години!
4
10
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе тралала на Марс пр.ъднята ли си ще дишаш.Вода е много общо понятие.Повечето от водата на Земята не е годна за пиене без преработка а какво остава за друга планета.
3
5
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Дори и след глобална ядрена война Земята ще е по добро място за живот от Марс.
2
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е за затвора!
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като дръпна една цигара и аз виждам на марс страхотни барове ...............