САЩ издигат търговски барикади. Ще пострада ли ЕС?

Експерт: Европа да не отговаря с вдигане на митата на US стоки
12 мар 2018 22:41, Василия Пейчева
12

3887 гледания   |  Още видео
Вероятността Европейският съюз да пострада при издигане на някакви търговски барикади от страна на САЩ е много голяма. Това обясни политическият анализатор Емил Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира ситуацията и повишените мита, които американският президент Доналд Тръмп наложи за стомана и алуминий на различни страни, а също и на Европейския съюз.

Новите правила обаче не важат за всички. Сред страните, които няма да са засегнати от по-високите налози, са Австралия, Мексико и Канада. Тръмп заяви, че ще спести на ЕС митата върху стоманата и алуминия, но поиска от Европа да се откаже от бариерите, които издига пред американските стоки.

Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на Тръмп с икономически либерализъм.

"Това са ни най-важните партньори и трябва да имаме стратегия", обясни той в студиото на "Денят ON AIR".

Финансистът Преслав Райков обясни, че Европейският съюз трябва да се пази и да не отговаря на САЩ с вдигането на митата за американски стоки.

"Тази стагнация не идва от глобализацията, тя идва от технологичния напредък в икономиката. Идва от това, че много индустрии просто остаряват", обясни Райков пред Bulgaria ON AIR.

Финансистът подчерта, че американският президент трябва да се съсредоточи върху по-балансирани политики, защото протекционизмът не води до нищо добро.

Гостите се обединиха около мнението, че единственото нещо, което ликвидира бедността и води до богатство в световен мащаб, е свободният обмен и търговия.

"Ако нещо друго доказано е довело до бедност, то е протекционизмът и издигането на бариери", категоричен беше Емил Георгиев в ефира на "Денят ON AIR".
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Европа се напълни с "експерти", но чичо Дончо ще им разкаже играта!
10
1
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 8 месеца
Не се заяждам, а съм силно любопитен. В какво точно се състои работата на тези “експерти” и как се взима такава “титла”? Има ли количествено измерение тази работа (произведена продукция на ден). Бюджетни ли са тези “предприятия” в, които работят или са частни? Плаща ли им някой за локумите по тв или е на добра воля?
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напълно платена статия.
Как ще защитиш производителите и работниците си в държавата,ако няма мита?Точно това води до бедност.
И откъде ще се получават приходи,данъци,заплати,покупателна способност.....?Това води до бедност.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надигне ли го Тръмп,
само със свалени гаши се оправяш -
питайте Мелани.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Родните дeбил-либерали захранени от американците, доживяха да дават акъл на американците. Това са плодовете на глобализацията, чалгазацията, дeбилизацията и другите производни на либералната демокрация.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тръмп може да си купи желязо отвсякъде това е дискриминация за Русия и Китай да има мито за ЕС да няма. Всички очакваме големия либерал Юнкер да си наложи санкции за дискриминация и стремеж към хегемония и да се яви пред ООН и да си признае че е расис.т ЕС да премахне митата за всички или да не търгува със останалия свят е намека на Тръмп.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази телевизия трябва да се затвори
колкото по-бързо толкова по-добре .
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
трябва световна опозиция на политиката на Тръмф и ЕС не бива да бяга от отговорност да защитава интересите на потребителите на съюза. Иначе съюза става безпредметен! Така, че баста и да му мислят янките - мита до дупка!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам какви са тези "експерти", обаче когато някой ти обяви война и започне атака, отговорът е да му се противопоставиш с всички мерки, а не да развееш бялото знаме и да го поканиш на гости. Ако ЕС клекне на САЩ, за САЩ това ще означава, че ще може да върти съюза на малкия си пръст и да получава каквото си поиска с прилагането на съвсем малко натиск.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евро кочината финишира със салто мортале на бaрикадите се издигат плакати от гей-паради към пазарна икономика. А Юнкер скоро ще издава бестесеселър как да унищожим кривите краставици и да продадем остатъка на краставичаря.
1
0
 
12
 
! Отговори
сабята преди 8 месеца
"Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на Тръмп с икономически либерализъм."

Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на на Тръмп с преклонена главица.