Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!

Използваното бойно отровно вещество се произвежда в Русия
Обновена: 12 мар 2018 21:55 | 12 мар 2018 20:27,
211
Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде вероятно Русия да е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Използваното срещу Скрипал и дъщеря му Юлия бойно нервнопаралитично вещество е от военен тип и се произвежда в Русия, каза Мей и определи срок до утре вечер на Москва да даде обяснение на Организацията за забрана на химически оръжия.

Мей съобщи, че руският посланик в Лондон е бил извикан за обяснение за присъствието на това бойно отровно вещество, известно като "Новичок", и обеща да обсъди с парламента възможни ответни мерки срещу Русия, "ако няма удовлетворителен отговор".

Има само две възможни обяснения за присъствието на бойното отровно вещество "Новичок" - че е бил използвано пряко от руската държава или че Русия губи контрол над запасите си от това вещество и е допуснала то да попадне в чужди ръце, каза Мей.

"Няма да допуснем такъв дързък опит да бъдат убити невинни цивилни на наша земя", заяви тя и добави, че ако се докаже вина на Москва в това нападение, правителството й ще го приеме като "незаконна употреба на сила от Русия", отбелязва Асошиейтед прес.

Отговорът не закъсня и Русия заяви, че твърдението на британския премиер Тереза Мей е политически мотивирано и се опира на провокация, предадоха ТАСС и Ройтерс

"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден: това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Скрипал и дъщеря му продължават да са в болница с опасност за живота, след като бяха открити в безсъзнание на пейка в южния английски град Солсбъри на 4 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде вероятно или е. Има разлика.
157
6
 
4
 
! Отговори
jj преди 6 години
До АнонименИнтересно ти как си представяш доказателствата които англичаните трябва да имат???Може би трябва да представят оригиналния протокол от оперативката на КГБ,заверен от поне трима швейцарски нотариуси специално поканени да присъстват при разработването на плана ...Ама рашаните и тогава ще отричат до последно...
156
3
 
17
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Тереза Май: с много голяма вероятност аз почти съм бременна. И за това са виновни руснаците!
155
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вийййте ***, вийййте! Вашият плач е радост за мен.Колкото и да дращите в този безполезен форум, НИЩО не може да промените.Матушка ви ч чакат нови санкции и бавен окончателен разпад......а после сте наред вие!
154
5
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Грозната крава Мей да отговори на следните въпроси:1. При условие,че скрипал седеше в затвора в русия, защо не го свитнаха там?2.Защо такива показни убийства се случват на територия на Англия? Къде са служби?3. Защо убитите загиват показно с екзотики-нарвно паралит.газ,полоний?Или на Кремъл не им стига акъла да се насипе в чаша стандартен цианид?4.Грозната овца Мей да обясни защо убиства се случват все преди някакви големи политически събития и защо след тях Русия обира негативи?
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
запада напоследък защо все настъпва към изток предимно с долни интриги лъжи провокирани войни ами както е тръгнало няма да се размине без голяма война ...събориха Садам разбъркаха Египет събориха Кадафи разцъкаха Сирия и Украйна сега хвърлят фитили към сръбската област косово в босна кръвта още не е отмита от стените на къщите дето се казва и все главен набъркан е чичо Сам с евреите Кралицата и глашатаи като бедния ни Бочко и накрая ше го ядът големия насреща си имат Русия Иран С.Корея Китай
152
0
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Кой се наема да отговори на въпроса: Защо Англия излиза от ЕС.След като толкова години слушаме колко хубаво е там, как чрез обединена Европа вървим напред, как ..........!Защо Англия абдикира от ЕС.З А Щ О ? ? ?
151
3
 
19
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Като си помисля колко химическо оръжие беше струпал навремето Саддам Хюсеин ..... бррррррррр. Добре, че доблестните англичани сигнализираха за него.Е!Е, после не го откриха, когато затриха Саддам.Но!Важното е, че казаха: има.То хубаво, че и за Кадафито сигнализирахата го пушнаха и него.Е!И там не откриха химическо оръжие, но важното е, че го убиха. Щото ако имаше .....тъй де.
150
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви *** трябва да са евроатлантиците, че да вярват на тази жена? Всъщност, като нашите евроатлантици, дето вярват на лакърдиите на сикаджията.
149
7
 
10
 
! Отговори
АХ преди 6 години
До АнонименТОЗИ ПУТИН-ГОЛЯМ ПАЛАВНИК--ТЕЗИ ЕНГЛИШИ НЕ МОГАТ ДА СПИНКАТ ОТ МИСЪЛ ЗА НЕГО--ДОЗИТЕ СА ПОВИШИЛИ И ТОВА СЕ ОТРАЗЯВА НА МИСЛОВНИЯТ ИМ ПРОЦЕС..ТОЗИ ПУТИН,ТОЗИ ПУТИН--ДА МУ СПРАТ ГАЗТА НЕЗАБАВНО....КАКВО СЕ Е РАЗПИЩОЛИЛ И ЩЕ ГИ ПЛАШИ САМО ТЕЗИ НЕВИННИ АНГЕЛЧЕТА....ТРОЛЧЕТА ,Я НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА ЕДИН ДИЗРАЕЛИ И СЮЛЕЙМАНЧО ДИВАКА ОТ АЛБАНИЯ..ЧАКАМ....
148
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На лъжата краката ....миришат.Твърде вероятно, според някои непотвърдени източници и според някои предположения, обосновани на наши съмнения с определена доза вероятност уверено можем да посочим за извършител Москва. Град Москва, Червеният площад паве 38.....Тереза Змей!
147
3
 
15
 
! Отговори
Тотален хаос преди 6 години
Ясно, че двойния агент е отдавна изтискан и абсолютно ненужен на MI, а и в никакъв случай не представлява интерес за Москва. Единствено става само за провокация като за по-голям ефект включват и дъщеря му. По-главното тук е не самата инсинуация, а постоянното увеличение на беззаконието в международен план - обвинение и вина се отъждествяват безапелационно, което заедно с преститутните медии оформя ерата на виртуалнита действителност и хаос в международните отношения. Целта е диктат.
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ню Пакистан ще отвърне на удара.
145
3
 
16
 
! Отговори
@ преди 6 години
Шпионин предал страната и колегите си. Много от тях вероятно не са между живите заради него. Същото правят американци, англичани, французи... ликвидират индивиди които ги застрашават или са ги предали.Мислите ли че в този бизнес има добри и лоши?Има само интереси.
144
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да се напъват съветските *** то е ясно и от космоса че това е работа на Жужето.
143
6
 
7
 
! Отговори
сър Бонд преди 6 години
Всички сър Пичук са убийци и канибали.
142
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за нормалните хора всичко е яснорусия става все по-силна и това са последните напъни на англосакситевчера и краварчетата запяха по същите нотидано тоя път не им се получи защото светът ще заприлича на ***
141
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то и в Америка има избягали руснаци, ама никой не е отровен. Явно ЦРУ не се занимава със същите циркове като МИ.
140
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе интересна наглост. Това е само едно косвено доказателство. Американците като купуваха точно около възхода на ИДИЛ от нашите заводи бомби и автомати калашников, а после с такива бяха въоръжени от ИДИЛ значи Тереза Мей трябва да обвини ЦРУ че е терористична организация, и подпомага ИДИЛ с български залежали оръжия, каквито бяха купени от нас. Друга версия, русите може и да са свитнали Скрипецов, използвайки руска отрова открадната от същия и изтъргувана на англичаните. Па може и англичаните да
139
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агентите на Путин се разхождат из Британия с торби БОВ и самовари с полониево чайче.Взевмете мерки срещу тая азиатска напаст, че ви направиха за смях....