Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!

Използваното бойно отровно вещество се произвежда в Русия
Обновена: 12 мар 2018 21:55 | 12 мар 2018 20:27,
211
Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде вероятно Русия да е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Използваното срещу Скрипал и дъщеря му Юлия бойно нервнопаралитично вещество е от военен тип и се произвежда в Русия, каза Мей и определи срок до утре вечер на Москва да даде обяснение на Организацията за забрана на химически оръжия.

Мей съобщи, че руският посланик в Лондон е бил извикан за обяснение за присъствието на това бойно отровно вещество, известно като "Новичок", и обеща да обсъди с парламента възможни ответни мерки срещу Русия, "ако няма удовлетворителен отговор".

Има само две възможни обяснения за присъствието на бойното отровно вещество "Новичок" - че е бил използвано пряко от руската държава или че Русия губи контрол над запасите си от това вещество и е допуснала то да попадне в чужди ръце, каза Мей.

"Няма да допуснем такъв дързък опит да бъдат убити невинни цивилни на наша земя", заяви тя и добави, че ако се докаже вина на Москва в това нападение, правителството й ще го приеме като "незаконна употреба на сила от Русия", отбелязва Асошиейтед прес.

Отговорът не закъсня и Русия заяви, че твърдението на британския премиер Тереза Мей е политически мотивирано и се опира на провокация, предадоха ТАСС и Ройтерс

"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден: това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Скрипал и дъщеря му продължават да са в болница с опасност за живота, след като бяха открити в безсъзнание на пейка в южния английски град Солсбъри на 4 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Дедака е продал страната си (Русия) за 100 К, абсолютна смешна сума. Това е нормална работна годишна заплата в ИТ сектора на запад.Така че този е абсолютен ***.Но не съм сигурен, че Русия го е очистила, не виждам каква е целта.
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава, която я държат милиционери добро не е видяла. България е жив пример за това, Русия също.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нервно паралитичен газ в заведение ? Хептен са изтрещяли .
115
7
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Литвиненко сам се отрови, Березовски сам се самоуби, сега и тези сами са се отровили и т. н. Само Роман Абрамович си е жив и здрав ..... засега ..... току виж, заради някоя любовница и той се самоубил. А между другото, вчера един друг съветски олигарх, тичаше като ненормален с пищов на един гръцки стадион, защото отбора му сигурно трябва да стане шампион ..... Изобщо, болшевиките са голяма работа, където и по света да се намират. Затова, ние русофилите в България, много ги обичаме.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майко Терезооо,руснаците ще си го преместат в другия крачол.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След изказването на Мей фаворитите за Световното по футбол са Русия, Луганската и Донецката НР !
112
8
 
5
 
! Отговори
Путин е терорист! преди 6 години
Предназначението на терора е да всява страх. Това е тактиката на ООП, на Хамас, на Ал Кайда, ИДИЛ, ИРА Провос ... с сега и на Путин.С този наглед безсмислен акт - убийството на отдавна забравен пенсионер - той цели да покаже на цивилизования свят, че цивилизованият свят може да му налага каквито си ще санкции, но той - Путин - може да разпръсне нервно-паралитичен агент в която си ще точка от цивилизования свят.Това се нарича asymmetrical warfare - предпочитаното средство на слабия и страхливия, на подлеца и терориста.
111
4
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Русия не може да си контролира бойните вещества, а Англия не може да опази собствените си шпиони.Хайде лейди Тереза, организирай там пакистанците от Лондон и нападайте Русия. То се е видяло, че това желаете.Доказателства не ви трябват, за Саддам също нямаше доказателства, обаче го разкостихте..Франция и Германия са го яли, сега останахте само вие и краварите да го изядете руския х...Ще ми е любопитно да гледам развит соц в Англия хахахха
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашизирането на Русия ще приключи напълно след презбирането на Мумията !
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и какво.Ще ги изплашиш ли.
108
6
 
9
 
! Отговори
Пословица преди 6 години
Третополовите лaят, Русия си върви...
107
3
 
20
 
! Отговори
ррр преди 6 години
Англичаните се изложиха. Версията им е съшита с бели конци. МИ 6 избщо не е на ниво. Злепоставянето на Русия не минава. За всички е ясно, че англичаните се опитват да натопят президента на Русия преди изборите. Това не им е за първи път, сега обаче английската постановка е жалка.
106
4
 
10
 
! Отговори
По-точно не може: преди 6 години
"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден: това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация"
105
4
 
16
 
! Отговори
Социална инженерия преди 6 години
Ингилизите решиха да си правят и те PR.Най-много да си останат сами на острова със ограниченията дето ще си създадат ...
104
1
 
12
 
! Отговори
Не ставайте смешни! преди 6 години
Англличаните им бръкнаха в задни ка със руско-немските икономически отношени и глей кви глупости сами си натвориха!
103
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно - две седмици преди изборите руснаците убиват някакъв никому ненужен бивш агент!!! Правят го с вещество, което се произвежда единствено в Русия!!?? Щото няма други отрови по света, ама нали трябва да се налее вода в мелницата на рептилите.Те вече ни взеха съвсем за канарчета!!! Не знам и платените ***, как ще защитават тази *** теза.
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Питър 109Ами и той е настъпил някой по мазола та са го опаковали! Така и руския шпионин са го нахранили със "светена" вода! Няма ангели когато става въпрос за секретни служби! Сите са чистачи!
101
0
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
офф кой ли им вярва вече
100
6
 
20
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Британците няма с какво да учудят света, след като анализатор на МИ5 беше намерен мъртъв в дома си, затворен в чанта за стикове за голф и заключението на разследващите органи беше "самоубийство".Всички си представиха как е взел неизвестна отрова, а след това се е заврял в чантата и затворил ципа отвътре.
99
11
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Английското величие е твърдо в миналото!Сега се правят жалки опити за възкресяване,но накрая се получава:Служим на Америка!Британците не са и способни вече на нещо повече....Кралица Елизабет I се върти в гроба-дотам ли я докараха-слуги на колонията!Ама Джеймс Бондовците толкова могат,нека поне покажат поне някоя епруветка от кумова срама,белким хванат място лъжите им.