Слънчева буря ще засегне утре Земята

Явлението моде да блокира спътниците и да предизвика ярко северно сияние
13 мар 2018 22:51, Петя Славова
17
Слънчева буря ще засегне утре Земята
Снимка: pexels.com

Мощна слънчева буря ще достигне до Земята утре, като може да доведе до спиране на работата на спътниците, както и на електричеството, и да предизвика ярко северно сияние, пише в. "Дейли мейл".

Слънчевата буря съвпада с формирането на "пролуки" в магнитното поле на Земята, които се образуват около пролетното равноденствие на 20 март и есенното на 23 септември всяка година.

Те отслабват естествената защита на планетата ни срещу космически частици и могат да оставят пътническите самолети и GPS-системите изложени на опасното явление. Ще бъдат засегнати части от Шотландия и Северна Англия, както и северните райони на САЩ, включително щатите Мичиган и Мейн, пише БТА.

"Слаба геомагнитна буря се очаква на 14 и 15 март 2018 г. Северното сияние може да се наблюдава от високите географски ширини", написа в свое изявление НАСА.

НАСА забеляза слънчево изригване, придружено с изхвърляне на слънчева плазма в междупланетното пространство, в началото на миналата седмица. Частиците, които е изхвърлило Слънцето по време на изригванията на 6 и 7 март, могат да причинят "слаби колебания в електричеството" и "незначително въздействие върху работата на спътниците", добавя Националното управление за океански и атмосферни изследвания.

Според НАСА, първото от двете изригвания е било най-голямото за годината досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
6
 
! Отговори
измислихсиго преди 6 години
слънцето яде ли кръв ? има ли душите ни ? Бог ли е ? тва е истинския вапрос .
11
1
 
4
 
! Отговори
Ник преди 6 години
До Нямам думиА ти се дообразовай в учебната, поне да се научиш на пунктуация
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да блокира спътниците, но не може да блокира ракетите с ядрени двигатели на Путин които ще продължат да си хвъркат необезпокоявани в руските анимации.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите както винаги пълна балканска трагедия...
8
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Много важно аз съм българче, да му мислят мъртвородните.
7
5
 
11
 
! Отговори
м преди 6 години
Много ги е страх Наса от старото оръжие дето цепи йоносферата
6
5
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 6 години
До Нямам думи #6ами не е нужно да те мислим за луд , доказваш го с поста си :))) ... *** все пак си поговори с психолог...
5
9
 
20
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
Пак ще изкарат руснаците виновни!Ама това вече никого не учудва, нали?
4
14
 
20
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
Помислете ме за ЛУД , но точно САЩ и подобни държави с ционистки управления правят ТЕСТОВЕ и ЕКСПЕРИМЕНТИ с защитните ни механизми които има планетата и всячески ги унищожават или намалят а после се обясняват ,че всичко било от това и онова . Както и лъжат и мажат и за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ всичко лошо което се случва тук се причинява от хора които искат да контролират планетата вечно и имат знанията и инструментите да го направят!Образовайте се от извън учебната система хора иначе сте обречени.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му мисли Гинка с жилетчицата.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънцето ще глътне Земята след 7-8 милиарда години и после ще се взриви.
1
12
 
9
 
! Отговори
Талала преди 6 години
Всяко действие си има равно по големина и противоположно по посока противодействие. В същото време Земята ще излъчи към Слънцето голяма геомагнитна буря, двете бури ще се сблъскат и ако се намирате от тъмната страна на Луната ще може да наблюдавате голямо слънчево затъмнение.