Гаргата – сред побойниците на пътя, прибрани в ареста

След като пребили шофьор го принудили да поеме вината за ПТП-то
14 мар 2018 15:45,
60
Гаргата – сред побойниците на пътя, прибрани в ареста
Снимка: Архив

Атанас Георгиев, познат и като Гаргата, е сред арестуваните - общо петима души след снощния скандал на пътя. Екшънът се е разиграл в столичния кв. "Бояна", където джипът на Гаргата и друг автомобил се ударили.

По първоначална информация Георгиев и спътниците му пребили шофьора и го накарали да подпише двустранен протокол, че той е виновен за инцидента. След това мъжът подал сигнал в полицията, а Гаргата и хората му били задържани.

Пребитият снощи шофьор в София е сменил показанията си, защото му е оказван натиск. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в парламента.

Още по темата

"Лошото е, че този, който е пострадал започва да обяснява други неща. Вероятно е имало някакъв натиск. Казвам колко е трудно да се работи с такива хора", заяви министърът, цитиран от "24 часа".

"На повърхността всичко е ясно – едни лоши господа пребиват един добър гражданин, който си кара колата. Те го удрят отзад и го карат да подпише протокол, че той е виновен. Безобразие! И той започва да дава заден, човекът е притиснат, наша задача на полицията е да направим така че той да удостовери истината", допълни Радев.

И петимата биячи били криминално проявени

"Известни са. Включително и този, който е най-познатият на службите", каза още МВР шефът, визирайки Гаргата.

Засега разследването се води за хулиганство. Преди седмица Гаргата и още трима души бяха арестувани по обвинение в групово изнасилване. На първа инстанция съдът ги пусна срещу различни гаранции.

Срещу Георгиев има и висящо дело в спецсъда. Той е обвинен, че е бил лидер на банда за разпространение на кокаин в София, Разлог и Банско. Гаргата има и дело за хулиганство на пътя.

Според обвинението през ноември 2014 г. след скандал на пътя той наплюл шофьор, отворил багажника на колата си, заплашил го с брадва и му казал да влиза в багажника.

По този процес Георгиев е оправдан на първа инстанция преди месец, но решението не е влязло в сила. Само месец след скандала на пътя през ноември колата на Гаргата е запалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е поне за 20 години
14
2
 
3
 
! Отговори
червен преди 6 години
9 ти септ. за корумпетата
13
1
 
42
 
! Отговори
повръща ми се преди 6 години
Полицаите са страхливи мижитурки и лижат краката на бандитите но се правят на мъже и тормозят обикновените хора който ги издържат и хранят,жалка картинка,жалка държава, жалка полиция.
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бал съм ти и правосъдието
11
1
 
32
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Утре като убие някой или някои, като Росен от Нова година, пак ще започнат да говорят , че лицето е известно на МВР , че е било регистрирано за престъпления и т.н. . Може би е дошъл момента да се разреши свободното носене на оръжие за самозащита, а постфактум ще се уточнява кой е прав и кой крив !
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е на свобода един скандалджия, побойник и продавач на дрога без много оправдания кой е виновен, всички институции сте отговорни престъпника да е в затвора.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаргата да попита за Голямата рижа, че към него е тръгнал. Ще попадне...
8
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За групово изнасилване пуснат под гаранция. Ми тея са обществено опасни, какво правят навън ?
7
1
 
40
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Защо полицията е позволила да бъде оказан натиск?!МВР отговорете на този въпрос?стига сте пазили мръсните служители....
6
1
 
43
 
! Отговори
факт преди 6 години
Как няма да си смени показанията като вижда че полицията не го защитава и няма доверие....
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от цитата на министъра не става ясно в кои хора се работи трудно? тези които бият, или тези които имат смелостта да се оплачат на полицията след като са бити?
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По пътищата се разкарват мутри и оханители със джипки и брадви по багажниците вместо да ловиме мутрите спецполицаите дебнат някой дето е надул москвича до край и се движи със невероятната скороск от 65 км/ч за да го глобят колосалната сума от 5лв.
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената? Гаргата носи сирене на съдия Лисицата.
2
0
 
39
 
! Отговори
? преди 6 години
Каква е цената при тези престъпления да се движи на свободата г-н Гаргата ?
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде сте природозащитници? Убиха Плъха, арестуваха Гаргата, а вие мълчите...