Годеникът на загиналата Мина Башаран в несвяст: Тя ще се върне!

Бащата й я увековечава с кули в Истанбул на нейно име
Обновена: 14 мар 2018 07:05 | 14 мар 2018 07:00, Анисия Иванова
94
Годеникът на загиналата Мина Башаран в несвяст: Тя ще се върне!
Снимка: Facebook

"Тя ще се върне", повтаря в несвяст женихът на богатата турска наследница Мина Башаран, която загина със 7-те си приятелки в самолетна катастрофа на връщане от моминското си парти в Дубай.

Мурат Гезер, който трябваше да се ожени за 28-годишната милиардерска щерка след месец, се държи само на лекарства и не може да дойде на себе си. При всички опити да бъде успокоен, той само повтаря: "Не, не вярвам. Тя ще се върне".

Както съобщава в. “Хаберлер", Мурат искал да изненада любимата си и се канел да я посрещне на летището, без тя да знае. От деня на трагедията Мурат не напуска дома на семейство Башаран. Там пристигат върволици роднини и приятели на загиналата девойка.

Страшната катастрофа шокира цяла Турция. Стотици хора изразяват своя потрес и тъга в социалните мрежи. Тя преобърна живота на семейството на собственика на “Башаран холдинг" - една от най-големите турски инвестиционни компании, което се готвеше за сватбата на любимата си дъщеря, разказва "24 часа".

Мина Башаран е едно от двете деца на известния турски предприемач Хюсеин Башаран. Роден в град Трабзон, той започва отначало търговия с лешници и основава компания за производство на ядки и сушени плодове. Укрепвайки бизнеса, в течение на 25 години Башаран изгражда огромен инвестиционен холдинг. Осъществява мащабни проекти в строителството, туризма, корабоплаването, аеронавтиката, енергетиката, хранителната промишленост и др.

Известно време е президент на футболния клуб “Трабзонспор". Част от бизнеса си Хюсеин Башаран планира да предаде на дъщеря си Мина - по-голямото му дете. През 2013 г. той я вкарва в борда на директорите на "Башаран холдинг".

Мина е родена в Истанбул. Завършва факултета по бизнес администрация в университета "Коч" в най-големия турски град. След това учи луксозен мениджмънт в Европейската бизнес школа в Лондон. Близките ѝ я определят като талантливо и амбициозно момиче. Собственичка е на яхтклуб и на курорта Рамада в Бодрум.

Неотдавна баща ѝ Хюсеин Башаран започва поредния си грандиозен проект - строителство на луксозен жилищен комплекс с кули в истанбулския район Фикиртепе, който е посветен на любимата му дъщеря и носи нейното име - Mina Towers.

"Започваме проекта, който ще струва 1 милиард долара. Планираме да го открием през септември", заяви магнатът пред журналисти наскоро. С него се заема една от компаниите в холдинга "Башаран" - CMB (Can Mina Basaran), която дъщерята Мина планира да издигне до най-високите световни стандарти. Тя рекламира комплекса и на страницата си във Facebook.

През октомври миналата година Мина Башаран се сгодява с Мурат Гезар, завършил Американския интерконтинентален университет и собственик на компанията Metprint Printing Systems. На семейството му принадлежи крупна издателска компания.

Приказната сватба с Мина Башаран е насрочена за 14 април на брега на Босфора в бивш дворец, сега елитен хотел - Чираган.

Дъщерята на турския милиардер води активен светски живот. В профила си в Instagram, където има почти 70 000 последователи, пуска снимки с много знаменитости. Сред тях са турската попдива Ажда Пекан, танцуващият италиански милионер Джанлука Ваки и американският рапър Фарел Уилямс.

В очакване на приказната сватба богатата турска наследница организира моминско парти в Дубай с най-добрите си приятелки - момичета от елита на страната. Всички загиват в самолетната катастрофа в Иран на връщане от партито.

Една от седемте загинали приятелки на Мина Башаран е била бременна, а в следващите месеци брак е предстоял и на още няколко от тях, пише в. "Ватан". Гостенките на Мина са идентифицирани като Зейнеп Кошкун, Айше Анд, Бурчу Урфали, Асли Измирли, Лиана Хананел, Жасмин Барух и Синем Акай. Повечето от тях са работили в модния бизнес, едната има фирма за бижута в Измир, друга се занимава с дизайн на дрехи, трета има фирма за бански костюми. 

8-те богати приятелки и още три жени - екипаж, се прибират от Шарджа в Истанбул с частния самолет на "Башаран холдинг", който се разби в планински район на Иран.

Катастрофиралият самолет се е повреждал и преди във въздуха, твърди сестрата на Мелике Кувет, една от двете жени пилоти, управлявали самолета при злополучния полет, пише в. "Ватан".

Самолетът Bombardier Challenger, произведен в Канада, се е повреждал и при два други случая преди това по време на полет - по време на полет до Париж и до Трабзон.

Оказало се също, че стюардесата по време на полета Еда Услу е летяла вместо сестра си Ела, която я помолила да се сменят. Двете работели като стюардеси за една и съща фирма. След като научила новината за катастрофата, Ела Услу била приета в болница.

Основната версия за трагедията е избухване на пожар в единия от двигателите по време на полета. Самолетът много бързо е набрал височина, а след това стремглаво се е насочил към земята, сочат данни на FlightRadar24. Оцелели при катастрофата от 11-те жени на борда няма.

В четвъртък Мина публикува снимка в Instagram, на която стои на пистата пред фаталния самолет. Последните видеа на богатата наследница в мрежата показват как тя и приятелките ѝ се радват на концерт на певицата Рита Ора в популярен нощен клуб в Дубай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повтаря к'во да прави. Сега като няма да е зет, милионите ще станат мираж....
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа сутрин може в дамската, а следобед в мъжката тоалетна да влизаш, в зависимост от това какъв се чувстваш в момента, а в Анадола - самолети по полова принадлежност ... да не види мъжко око Ка.дъ.ните
9
7
 
19
 
! Отговори
Турски сериал преди 6 години
Колко интересно, кога е следващата серия!П.П.Признавам си, че не прочетох статията.
8
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милият, загуби паричките... Що не го развие това в нова турска сапунка, та да поспечели нещо
7
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
резякът реве, че не и направил дете, ако имаше наследник нямаше да му пука, все нещо ще вземи от баницата, докато сега най-много служител
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....Алкохолът не прощава.....
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е негармотен кпи-пейст от Интернет. Кашата с времената, в които се пише е огрома. На 14 ще се омъжи.... Баси нещастниците! И баси *** родител, който позволява на детето си да се вози в подобна бракма! Бог да ги прости!
4
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви театрални постановки се разиграват заради загубената зестра....
3
7
 
33
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Някой е изгубил... много пари май май.... това нас какво ни засяга? Всеки ден умират хора, особено по пътищата... лоши болести ама за тях нищо? Но тук човека е паралия, нека цял свят да знае за паднал самолет... еми като дава повече за моет от колкото за поддръжка така ще е.
2
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам го, да изпуснеш милиардерска щерка ... И аз щях да съм на лекарства..
1
15
 
32
 
! Отговори
who преди 6 години
кой и защо това а водеща новина в турската колония ***.. оопс май сам си отговорих