Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!

Мерките, приети от Лондон са неприемливи, отсякоха в Русия
14 мар 2018 21:00,
113
Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!
Снимка: архив Reuters

Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая около отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на междудържавния диалог. Това се казва в разпространено в сряда заявление на Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС.

"Оценяваме заявлението на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей в парламента на 14 март относно мерките за "наказване" на Русия под фалшивия предлог за участие в отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на нормалния междудържавен диалог между нашите страни", подчертаха от руското външно ведомство, пише "Фокус".

Още по темата

От там добавиха още, че смята за неприемливи враждебните мерки на Лондон, включително изгонването на 23 руски дипломати.

"Смятаме за категорично неприемлив и недостоен факта, че правителството на Великобритания в своите неблаговидни политически цели отиде към по-нататъшно сериозно изостряне на отношенията, обявявайки редица враждебни мерки, включително изгонване от страната на 23 руски дипломати", подчертаха от руското министерство.

В заявлението се отбелязва, че правителството на Великобритания е направило избор да се конфронтира с Русия, отказвайки се от разследване и задействане на установените международни формати по делото на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

"Вместо да завърши собственото си разследване и да задейства установените международни формати и инструменти, включително в рамките на Организацията за забрана на химическото оръжие, за което ние бяхме готови, британското правителство направи избор да се конфронтира с Русия", се казва в заявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
14
 
! Отговори
Дугин не е казал тъй преди 6 години
Русия е във възход в момента, нещо бъркаш тъжък соколе!
46
7
 
25
 
! Отговори
____________________ преди 6 години
Дори и Русия да стой зад атентата - НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА! Търсят се, намират се, подготвят се доказателства, прави се обвинение и даваш на ответната страна да се защити! ЕЛЕМЕНТАРНО Е, госпожо МЕЙ!Тук директни обвинения, без доказателства, че и ултиматуми....Всеки уважаващ себе си би се присмял и неглижирал, на нападките, както и направи Путин....
45
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснака Радев има ли позиция по въпроса, ще чака Иво Петков да му я напише или ще сложи глава между коленете, да избегне шокането на репата?
44
5
 
14
 
! Отговори
А+ преди 6 години
В щатите намериха химик мъртъв и другият химик (Нобелова премия) е откран в болницата -отрвоени с някакъв хим препарт . Кой ли виновен ? Наврно Новичок подсказване)
43
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и Путин ще свърши като Распутин, в края на краищата
42
8
 
19
 
! Отговори
____________________ преди 6 години
Нагнетявайки ни страх от Русия, САЩ сеят бази по Света...Видяхте ли преди година , ролята на тез бази...?! Турция - провокация - свален руски изтребител - влошаване на отношения - помиряване - не подчинение на Ердоган - военен опит за преврат.......Ако не слушкаш , лошо ти се пише.....Виждате ли как нагло ни баламосват , че вече и за малаумнци ни взимат?!
41
8
 
16
 
! Отговори
Англия пропада преди 6 години
Товае много елементарен цирк за бавни хора! Не знам кой се хваща на това, нещо трябва да е мн изостанал в развитието. Англия е като насъсканото куче на хилъри.... Да видим как ще се развие тази провокация на агент 007..
40
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкот на рашките убийци, никакво световно, да си връткат джаги рашките, а нашия руснак радев да си се врътка лоста
39
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия запълни вакуума оставен от ИД !
38
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как проблем само с един стадион бе само в Краснодар е завършен, отделно нищо по поетите ангажименти за инфраструктурата не е свършено, магистралата до Петербург трябваше да е готова преди 2 години, да не говорим за пътя до Самара и Краснодар, то до рам неможеш да стигнеш
37
6
 
21
 
! Отговори
man преди 6 години
Тук Украйна ще излезе намесена, пофозирам конспирация. Ако бяха руснаците, ро можеха лесно да го убият по 2005 други начини без да си навличат такива реакции..което води до заключението, че е дирижирано натопяване.
36
5
 
26
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 6 години
Благодаря другарю Путин, че се опълчи на англосаксонците и изкара на яве техните сатанински лица! От няколко години гледам тяхната агония и цирк! Не очакваха господарите на Света, че ще се намери някой след 1989 година да им се опулчи....Остани хладнокръвен към техните провокации, другярю Путин, само за това се моля, защото в противен случай , милярди хора ще загубят живота си....
35
2
 
6
 
! Отговори
Spiro Агню преди 6 години
До Анонимен 21Както би казал румънския Магбет Чаушеско ако беше жив :- КУ ВАДИС ДОМНУЛЕ ?
34
3
 
19
 
! Отговори
Студио "Х" преди 6 години
За какво им на Кремъл сега пред ИЗБОРИТЕ в неделя да махат тази пешка която няма никакво значение за Русия ,някой умник да отговори ?
33
3
 
13
 
! Отговори
PD преди 6 години
Някак си много напомня поведението на Мей и екипа и на совалката на Давитоглу, в НАТО, след свалянето на руския самолет.Тогава Доган бе задействан и изпълзя от хралупата си, да обясни коя е правилната позиция. Днес сме в страни от крайния евроатлантически напън, а Тръпм, официално го овърта и иска доказателства. Дали ще стигне до НАТО, или не, тази истерика е рано да се каже, но освен шум и маневри, до друго няма да се стигне. С манипулиране на публика, толкоз. Тъси се луд, за действия. Ама няма
32
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълските КГБ ченгета отново огорчени !
31
6
 
12
 
! Отговори
Четете преди да се.. преди 6 години
А Русия е много слаба и подчиняваща се като нас ,та така и се уплашиха .... .Тежкия сокол има ли някакви доказателства или си трещиш по ноти на Русофобската ти ария-певец американски.
30
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе това е много голям скандал, още повече че има 20-ина британци пострадали докато са се оптвали да помогнат, просто ако в Кремъл са си мислели че ще им се размине, жестоко се лъжат
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** няма неприемливи бе рашки! Гълтайте вода в Темза! хахахаха
28
14
 
5
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат да им спрат световното по футбол в Росия...