София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!

"Всяка държава с дълга история има широки духовни граници"
14 мар 2018 08:50, Елка Василева
168
София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Всяка държава с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат извън физическите.

С тези думи външното ни министерство коментира думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в "духовните граници" на Турция.

Още по темата

В позицията на външното ни министерство се казва, че ако политическата реторика в отделните държави избере по някаква причина да се връща към миналото, то почти винаги може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

От МВнР обаче припомнят, че в действителност днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение, нито на преразглеждане.

България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни отношения, не правят изключение от тези договори, отбелязва външното ни министерство.

Ердоган заяви на 11 март в реч в град Сакария, намиращ се в Северозападна Турция, близо до Черно море: „Искам лично от моето име и от името на турския народ да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния”.

"Пращаме нашия поздрав на всички страдащи и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар", каза Ердоган и подчерта: "Тези градове физически са разположени в други страни, но те са част от нашите духовни граници. Същността на Турция не се побира на 780 хиляди квадратни километра", заяви турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
10
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Ква икономика бе Амет? За два дена да затворим Капитан Андреево и половината ви икономика отива на вятъра!
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наш Боко Великолепни, Обединителят на Западналите балкански ливади, председателства и управлява целиот Евросоюз, а вие от една Турция се страхувате. Та турците са ваши братя по оръжие от НАТО-то. какво толкова, ако ни поробят отново? Нали пак ще сме натовци и демократи?
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски . Помагачитена Ердоган твърдят обратното .
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва мъдрост и дипломация. Вижте патриотите, тихи и кротки като агънца! А помните какви аслани бяха срещу думите на руския патриарх, че нРусия ни е освободила. Снишаване му е майката, снишаване и леко на.гъзване. После е лесно. НАТО ще ни помогне!
62
4
 
3
 
! Отговори
велик преди 6 години
много скоро Русия ще въ обърне гръб защото няна да сте фактор а изчечващ вид. Днес ще ви завоюваме със силата на икономиката и парата - ще ви изкупим! Доган Паша е вече везир в измислената ви територия - българете сте история
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да действаме дипломатично. Не както срещу нашия враг и агресор Русия. За първо време да поканим Ердоган в Батак за празненства по случай победата на православните над ***.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е наш достоен партньор от НАТО.
59
4
 
10
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Горката, гадна, необразована, никому ненужна Туркия! Идва и края! Пред гражданска война, срещу Чичо Сам, Кюрдистан, "приятели" с Русия и Иран и т.н! Мустака и той завалията няма връзка с реалността!
58
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Не се притеснявайте от евентуална война ако Турция тръгне да си прибира Кърджали Бургас Варна и т.н. Жертви сред мирното население няма да има. Капитулацията ще е в рамките на броени часове, колкото да кацнат с вертолетите на пл. Народно събрание.
57
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
До велик турк"велик" хахахахахаха ама ***.
56
7
 
7
 
! Отговори
СЛАВА преди 6 години
НА РУСИЯ-НАШИЯТ ОСВОБОДИТЕЛ,СЛАВА НА РУСКИЯТ НАРОД,ПРЕМАХНАЛ ЗВЕРСКОТО И ПРОСТАШКО РОБСТВО,НАЛОЖЕНО НИ ОТ ТЪПИЯ АНАДОЛЕЦ-СЛАВА НА РУСИЯ...!!!!!!
55
6
 
15
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Откъде имате интернет бе мазна, необразована, никому ненужна смрад? Мустака нали ви го забрани! Константинопол е Български! На колене мръдни фесове! На колене както пред Тервел и Симеон!
54
19
 
4
 
! Отговори
велик турк преди 6 години
всяка българка мечтае за *** турски шмайзер! Много скоро и във вашия дом! Долу Русняците, идват истинските мъже които ще оплодят жените ви вече над 500 години ахахаххЩото българските алкохолици не могат го дигнат налееее
53
20
 
6
 
! Отговори
американофил преди 6 години
по добре да ни поробят турците от колкот да сме с братушките
52
14
 
4
 
! Отговори
светкавицата преди 6 години
Русия все се меси в неприкосновеносттан на Турците! Обаче скоро ще сключим договор и Тракия ще бъде турска, този път завинаги!!!
51
14
 
5
 
! Отговори
българоубиеца преди 6 години
ето до какво доведе руския прецедент с освобождението на българите! България обратно в Турция, където й е мястото! Вчера освободиха българите, днес освободиха Крим! Поне да върнат България под тежкия жезъл на исляма, този път ще го обработим!!
50
6
 
1
 
! Отговори
демократичния преди 6 години
да засадим двора на българите с мултикултуризъм и демокрация! Докато станат малцинство
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
страдащи и потиснати наши братя??? Тики, що не вземеш да попиташ твоя башбакан-падишах Ердо кои са тия потиснати и страдащи негови братя у нас?
48
15
 
4
 
! Отговори
льотчик преди 6 години
България да се даде обратно на Турция! Да поправим руските грешки веднъж и завинаги!!
47
3
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Ако на някой от политиците ни още не му е ясно, че няма да се пенсионира като политик в България и да живее на рахат, да си го изясни. Турската армия ще стигне за часове до София по бойковите магистрали, защото ние с нищо не можем да я спрем. Вярно ЕС ще наложи санкции на Турция, но това е бошлаф работа. Явно турските ходжи си познават добре черната магия, след като народът ни загуби инстинкта си за самосъхранение и вярва на враговете си и на лъжите им. Бойко гръмни се!