София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!

"Всяка държава с дълга история има широки духовни граници"
14 мар 2018 08:50, Елка Василева
168
София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Всяка държава с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат извън физическите.

С тези думи външното ни министерство коментира думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в "духовните граници" на Турция.

Още по темата

В позицията на външното ни министерство се казва, че ако политическата реторика в отделните държави избере по някаква причина да се връща към миналото, то почти винаги може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

От МВнР обаче припомнят, че в действителност днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение, нито на преразглеждане.

България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни отношения, не правят изключение от тези договори, отбелязва външното ни министерство.

Ердоган заяви на 11 март в реч в град Сакария, намиращ се в Северозападна Турция, близо до Черно море: „Искам лично от моето име и от името на турския народ да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния”.

"Пращаме нашия поздрав на всички страдащи и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар", каза Ердоган и подчерта: "Тези градове физически са разположени в други страни, но те са част от нашите духовни граници. Същността на Турция не се побира на 780 хиляди квадратни километра", заяви турският президент.


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
14
 
4
 
! Отговори
светкавицата преди 8 месеца
Русия все се меси в неприкосновеносттан на Турците! Обаче скоро ще сключим договор и Тракия ще бъде турска, този път завинаги!!!
51
14
 
5
 
! Отговори
българоубиеца преди 8 месеца
ето до какво доведе руския прецедент с освобождението на българите! България обратно в Турция, където й е мястото! Вчера освободиха българите, днес освободиха Крим! Поне да върнат България под тежкия жезъл на исляма, този път ще го обработим!!
50
6
 
1
 
! Отговори
демократичния преди 8 месеца
да засадим двора на българите с мултикултуризъм и демокрация! Докато станат малцинство
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
страдащи и потиснати наши братя??? Тики, що не вземеш да попиташ твоя башбакан-падишах Ердо кои са тия потиснати и страдащи негови братя у нас?
48
15
 
4
 
! Отговори
льотчик преди 8 месеца
България да се даде обратно на Турция!

Да поправим руските грешки веднъж и завинаги!!
47
3
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
Ако на някой от политиците ни още не му е ясно, че няма да се пенсионира като политик в България и да живее на рахат, да си го изясни. Турската армия ще стигне за часове до София по бойковите магистрали, защото ние с нищо не можем да я спрем. Вярно ЕС ще наложи санкции на Турция, но това е бошлаф работа. Явно турските ходжи си познават добре черната магия, след като народът ни загуби инстинкта си за самосъхранение и вярва на враговете си и на лъжите им. Бойко гръмни се!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ние в Европейския съюз ли сме ?!
45
9
 
12
 
! Отговори
Гого преди 8 месеца
Границите на ЕС са свещенни и неприкосновенни! Това да не е дивия мюсюлмански изток? Това е ЕС! А който се чувства подтиснат нека си събира багажа и да напуска ЕС! Да отиват в Туркия само че да не си взимат лаптопите, таблетите и смартфоните! В Туркия мустака е забранил нета хахах хаха хахах
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаците няма как да им подръжаваме,за разлика от нас ,те могат да си позволят да се ежат !
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много нагъл и мазен.........е тоя ерджулан
42
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
До Язе 37 Идеята ти хич не е добра. С Турция трябва да бъдем внимателни и с уважение както и с всички други балкански страни и не само.Еженето и противопоставянето са патент на Путин , а руснаците не магат да ни бъдат пример в живота.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега искам да чуя коментар по темата от Веждичката
40
3
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 8 месеца
До Гого 22 Брей ,много си войнствен бе.
39
7
 
8
 
! Отговори
Гого преди 8 месеца
Мустака е в голям шах! От една страна се опитва да е приятел с Русия и Иран и да е срещу Чичо Сам! Да ама с тия двете приятелство няма как да има защото те са по долни и от Туркия ! А само защото са в Нато от 1952 г ги е пазило от шамарите на Чичо Сам! Излязат ли от Нато или пък ако продължават да не слушат Чичо Сам - лошо им се пише!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
баце,баце пак ги надроби едни
37
4
 
31
 
! Отговори
Язе преди 8 месеца
Явно е, че ББ и ГЕРБ няма да предприемат нищо за да защитят достойнството на БГ. За това на 26 Март всички който могат на протеат във Варна. Да блокираме пътищата и да направим така, че срещата да не се състой, да изгоним Ердоган най позорно. Не го ли направим, заслужаваме си управниците и съдбата.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като се мазниш,те усещат и преценяват що за стока си !
35
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Румене, защо мълчиш....или предпочиташ да правиш коремни на лоста!!!! Да ти кажа само, че политиката не е като физическото....
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей на това се вика демагогия "страдащи и потиснати наши братя"
Твоите братя са насилствено покръстени българи , които дори си имат по НАЦИОНАЛНАТА телевизия на България новини на майчин език ....
Ако някой ги мачка са хора като Доган и Местан ...
33
5
 
12
 
! Отговори
Гого преди 8 месеца
До 29 Малко остава бро! Той мустака каза че Чичо Сам не е получавал османски шамар ама и Туркия не е получавала шамар от Чичо Сам! А шамарите на Чичо Сам са мноооого лоши! Още малко да полази по нервите на Чичо Сам мустака и глей кво става