София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!

"Всяка държава с дълга история има широки духовни граници"
14 мар 2018 08:50, Елка Василева
168
София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Всяка държава с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат извън физическите.

С тези думи външното ни министерство коментира думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в "духовните граници" на Турция.

Още по темата

В позицията на външното ни министерство се казва, че ако политическата реторика в отделните държави избере по някаква причина да се връща към миналото, то почти винаги може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

От МВнР обаче припомнят, че в действителност днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение, нито на преразглеждане.

България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни отношения, не правят изключение от тези договори, отбелязва външното ни министерство.

Ердоган заяви на 11 март в реч в град Сакария, намиращ се в Северозападна Турция, близо до Черно море: „Искам лично от моето име и от името на турския народ да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния”.

"Пращаме нашия поздрав на всички страдащи и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар", каза Ердоган и подчерта: "Тези градове физически са разположени в други страни, но те са част от нашите духовни граници. Същността на Турция не се побира на 780 хиляди квадратни километра", заяви турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
За сведение преди 6 години
До за сведениеЛипсва ти много информация! България е имала, има и ще има светии-закрилници като свети Йоан Рилски, свети Патриарх Ефтимий, св.св. Кирил и Методий, свети Климент Охридски, света Петка, св. Теодосий Търновски, св. Димитрий Басарбовски, свети Паисий Хилендарски, св. Софроний Врачански и още много други изповедници и мъченици за вярата! Те закрилят България! И днес има вярващи българи, а останалите да даде Бог да се вразумят и върнат към православие, което ни прави народ и държава.
125
0
 
9
 
! Отговори
Опълченеец преди 6 години
Ако ни нападнат Договори ли ще показвате , смешковци !!!!!
124
3
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Нека сме си в отлични приятелски отношения с Турция, но теоретично какво правим при сценария при който Турция каже, че не признава Съединението или реши да защити " онеправданите си братя в Кърджали ", като започне операция "Тютюнева клонка" да речем.Какъв е плана за действие?
123
6
 
15
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 6 години
"София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!"Стига глупости! Въпрос на време е Турция да ни спретне един Крим в Югоизточна България (между другото Слава Севрюкова го е прогнозирала много-отдавна, когато изобщо Ердоган не е бил на сцената, а България все още е била военна сила със стотици боеспособни изтребители). Трябват ни 2 ракети с обсег до Истанбул и Анкара и да видим тогава дали Ердоган ще си заложи на карта перлите. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
122
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!">============================================== Както е казвал др. Сталин: И с колко дивизии разполага София? Щото турските са почти 150.....................А ти осъзнаваш ли,че това което си написал е заплаха към суверенна държава?И от написаното се вижда какви са истинските грабителски намерения на Турция и ламтеж за чужди територии.И после се чудите,защо не ви обичали!
121
7
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тоя верно си е повярвал нещо. МНого жалко за страната му. Всъшност не ми жал де. Хич.
120
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!==============================================Както е казвал др. Сталин: И с колко дивизии разполага София? Щото турските са почти 150.
119
4
 
13
 
! Отговори
Страхил преди 6 години
Не разчитайте на тия договори, щото когато са ги писали, преди това е имало други договори. Договорите могат да се променят.
118
7
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Политиката на Турция винаги е била за завладяване на света. Доказва го апетитът на Турция към гръцка и българска територия, както и техните резолюции. Тяхната цел е да завладеят света и най-вече Европа, като започнат от балканите Гърция, България, Македония, Сърбия и другите малки държавици. Силните държави като Германия са се видели в чудо от турците в тяхната държава, които са над 1 милион. Да не говорим за бежанците, идващи от останалите арабски държави. Ислямизацията на Европа е факт!
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора проблема е наистина сериозен,тази резолюция на ЕС и трябва да се преразгледа.С тази резолюция може да се преследват невинни хора,само защото някой не харесва някого и да го обвини в нещо,без знанието на потърпевшите,да бъдат преследвани и тероризирани.Ако някой не ви хареса или не харесва призхода ви или се скарате,просто ей така хората които имат власт,могат да ви измислят някакво обвинение и да си отмъщават лично,благодарение на тази резолюция.Страдат невинни хора!
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Лавров ще въоражава турците с С 400?!Да не са ни разпределили вече,а Кики дойде да ни предупреди?
115
5
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Затова са ни налазили турски етнически партии и ще се въдят като гъби. Това показва, че нещата в тази държава не са добре! Затова Турция иска българска територия, а именно защото има представители в парламента, а именно ДПС.
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и нашите българи, дето избагаха по чуждите дуржави са много потиснати, да ги оплачем горките, колко ли страдат, че не живеят в родината си?
113
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако турците в България бяха потиснати, щяха ли да изберат да се върнат от Турция и да искат да живеят в чужда държава? Потиснати са - но не от България, ами май от родината си.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето затова се топим.Всеки може да бъде преследван и обвинен,без доказателства и без да бъде увеедомен предварително,нещо като възкръсване на Гестапо и СС.Хора проблема наистина е сериозен,много невинни хора пострадаха!Трябда се отмени тази резолюция!
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
".....трябва да се повдигне въпроса за нейната(резолюцията) легитимност. Например, получава се, че фактически се планира да се направи списък на средствата за масова информация, който практически ще забранява публикациите и излъчванията на територията на Европа, заяви Екхоф.Европейски и православни граждани не трябва да се преследват и тормозят!Тази резолюция трябва да се преразгледа и спре терора,страха над населението!!!!!!!!!!!!Ето затова се топим.Всеки може да бъде преследван и обвинен,
110
2
 
16
 
! Отговори
История даге преди 6 години
До пародияТурция признава първа независиа България тогава .И при Съединението не е гръмнала нито една турска пушка.А Сърбите искаха Видин ,Трън и Радомир за да признаят Съединението. И след като не ги получиха нападнаха България
109
2
 
5
 
! Отговори
утешително преди 6 години
Да си върнем обратно Ромелията и столицата Плодив! Развитието ще е по-голямо!
108
1
 
4
 
! Отговори
пародия преди 6 години
До КоджабашевКви хора са умрели при СЪЕДИНЕНИЕТО ? Победа ли е това или авантюра?
107
8
 
8
 
! Отговори
за сведение преди 6 години
До Ислямът е обреченИ ние българите сме обречени като атеисти - врагове на БОГ.Първите атеисти на света сме ние и вечно Господ ще ни наказва с робство!