Москва нямала програма за разработване на "Новичок"

Твърдението е на заместник-външния министър Сергей Рябков
15 мар 2018 19:50, Красимир Ангелов
63
Москва нямала програма за разработване на "Новичок"
Снимка: Reuters

Русия никога не е имала, включително по съветско време, програма за разработване на "Новичок" - нервнопаралитичното вещество, с което се твърди, че е бил отровен бивш руски разузнавач в Обединеното кралство, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от агенция Интерфакс.

Още по темата
"Не е имало никаква програма за разработване на химически оръжия с името "Новичок" нито в СССР, нито в Русия", подчерта той.

Москва, по думите му, е започнала да подготвя ответни мерки срещу най-новата серия американски санкции, обявени днес от Вашингтон в отговор на предполагаемата руска намеса в президентските избори през САЩ през 2016 г.

Същевременно британският премиер Тереза Мей посети днес град Солсбъри, където беше извършена химическа атака срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Установено е, че те са били в контакт с нервнопаралитично вещество съветско производство, известно с името "Новичок".

Мей, която обвинява Русия за атаката и вчера обяви, че ще експулсира 23 руски дипломати, посети няколко места в Солсбъри, включително това, където двамата бяха намерени. Москва отрича да е замесена и нарича "безумни" обвиненията на министър-председателката.

"Държим Русия отговорна за този безочлив и жалък акт, извършен на улиците на този забележителен град, където хората идват и си прекарват добре", обяви Мей пред журналисти. Тя допълни, че целта на посещението й е да благодари на хората от службите за спешна помощ и за реагиране при извънредни ситуации и да увери обществото, че е в безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Препечатка преди 6 години
За имената."Пешеходен мост се срути във Флорида" - Имаме сведения че с голяма доза вероятност слепи свидетели са забелязали а после разказали на глухи свидетели че руски агенти са изпозвали ново бойно средство "НовиЧук"!Това е посегателство над нашите демократични устои и колони!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да не харесвам руснаците и специално Путин, тая история просто е съшита с бели конци. Скрипал е бил осъден и е лежал в руски затвор 5,5 години заради предателството си. После е освободен и разменен за руски пленници във Великобритания. Значи руснаците няма да го уморят, докато им е бил под ръка, а ще го отровят на чужда територия, знаейки какви ще бъдат последствията. Това е просто нелепо. И къде са доказателствата? До момента няма нищо.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Органофосфорни вешества се синтезират от стотина години. Дали за селското стопанство, дали просто за изучаване на свойствата на новополучени съединения, това не е спирало и продължава и днес. Ако едно вещество покаже някакви "по-добри" свойства, независимо в коя област, то то се изучава по-подробно. Изучаването на такива вещества помага да се разработят други и дава тласъка на други области. Поради спецификата на съединението, то информацията за него не е била със свободен достъп.
51
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С новите американски санкции продължава наритването на у.шанки
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде дойде името новичок ?
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва нямала програма за разработване на "Новичок"Москва е имала само програма по играене на казачок, явно е станала грешка в превода довела до незаслужените обвинения към Русия. Англичаните да търсят автора на химическата атака в САЩ.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44И през две минути да пишеш пасквилите си, ПАК НЯМА НИКОГО ДА ТРОГНЕШ! Няма и да оправдаеш, защото англиканчетата стигнаха дъното в подлостта си! Боже....само да беше жив Сталин.....но нищо и Путин ще им покаже къде зимуват раците! Нека да му минат изборите! Той до сега беше кротък, все си мислеше, че на тия ще им дойде акъла.....ама тия и.з.ча.д.ия НЕ СЕ ОПРАВЯТ, ТЕ СЕ ИЗРАЖДАТ!
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, моето момиче. Западната "цивилизация" е в истерия и агонизира. Това е прозрачна провокация и символ на безпомощност. Обида за читателя, защото е предназначена само за подценена аудитория с промит мозък. Аз не съм от тях.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE Патриот 38Не, няма дъно! Всеки пък, когато си мислиш че си стигнал дъното.......отдолу НЯКОЙ ти тропа!!!
45
3
 
25
 
! Отговори
Страх за бъдещето преди 6 години
Такива ли са съюзниците на Булгария? Умствено ограничени, злобни, подли и грозни?
44
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин няма полезен ход. Използването на оръжие за масово поразяване в мирно време е признак за състояние на амок.
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На старата вещица Мей и децата и се присмиват. Ако бавноразвиващите се умствено на острова не изучават химия у нас въпреки борбата с образованието от страна на държавата все още сме на ниво. Може ли някой от тези, които установиха какъв газ е използван да изпише химическата му формула? Ако не го направи, значи, че не го идентифицирал. Простор!
42
4
 
23
 
! Отговори
x-true.info/67718-v- преди 6 години
Медиите в Сирия показаха открита лаборатория за производство на отровни газове която се е намира в освободен от САА квартал на северна Гута,там терористите са произвеждали отровни химически смеси,по сведение на жителите на квартала та са виждани военни с европейска черти който са помагали на терористите,линка на сайта е горе в заглавието.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, култов филм- БРАТ!
40
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин намалява полезен ход. Използването на Новичок - БОВ за масово поразяване - е признак за състояние на амок.
39
1
 
14
 
! Отговори
БРАТ преди 6 години
Вот скажи мне, американец, в чм сила? Разве в деньгах? Вот и брат говорит, что в деньгах. У тебя много денег, и чего? Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил, и чего, ты сильней стал? Нет не стал! Потому что правды за тобой нет! А тот, кого обманул, за ним правда. Значит, он сильней. Да?
38
3
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Имали дъно ,което запада вече да не е пробил!
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългата ръка на Путин не прощава..Целта е да внимават всички които са решили да стават предатели на Русия.
36
4
 
26
 
! Отговори
ОСКАР преди 6 години
"Държим Русия отговорна за този безочлив и жалък акт, извършен на улиците на този забележителен град, където хората идват и си прекарват добре", обяви Мей...ОБАЧЕ горката е ПОЛИТИК без образование по химия и без доказателства....тоест - ГОЛА ВОДА.
35
3
 
2
 
! Отговори
браво преди 6 години
Четете какво е написал-29,това е истината точно и ясно за тези който търсят истината.