Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?

Веществото може да е било импрегнирано в дреха или козметика
16 мар 2018 14:00, Елка Василева
160
Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?
Снимка: архив, Reuters

Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, е било поставено в куфара на дъщеря му, преди тя да напусне Москва, предаде Ройтерс, цитирайки статия на британския в. "Телеграф".

На 4 март 66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в южния британски град Солсбъри. Оттогава те са в критично състояние в болницата.

Още по темата

Юлия Скрипал е пристигнала в Лондон от Русия на 3 март, съобщават силите за борба с тероризма. Британски следователи работят по теорията, че отровата е била импрегнирана в дреха или козметика на дъщеря му, или в подарък, отворен в дома на Скрипал в Солсбъри, съобщава вестникът. Според Лондон отровата, която е засегнала и британски полицай, явил се на мястото, е веществото "Новичок", разработено от съветската армия.

Британските власти обвиниха Москва в първо използване на подобно оръжие на територията на Европа след края на Втората световна война. 23 руснаци, които според Лондон са шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, са получили една седмица, за да напуснат страната. Вчера Великобритания, Франция, Германия и САЩ отправиха съвместен призив към Русия да обясни как отровата е била използвана на британска територия.

Москва отрича да е замесена и обвини Лондон, че раздухва антируска истерия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия мошеници съвсем се оплетоха в лъжите - веществото било донесено категорично от Русия, ама не знаели дали е импрегнирано в дреха или в козметика. Патологични лъжци от Даунинг стрийт.
136
5
 
23
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Поредната опашата лъжа!Ако тая силна отрова използувана за БОВ е била в багажното на самолета , то вентилацията щеше да отрови всички пътници и екипажа!Информират ни за 131 обгазени, но нито един от самолета!Извода е категоричен , отровата е подхвърлена на аерогарата вероятно при митническа проверка на багажа!Русия няма нищо общо , английска работа , но непрофесионално!
135
8
 
16
 
! Отговори
Поп Андрей преди 6 години
Баси, тия вече стават смешни. То не бяха верси , не бе чудо. Че според хронологията Скрипал и дъщеря му са били в ресторант и след това са намерени в парка. Отровата според един от създателите действа мигновенно. В момента на контакта. Интересно куфара в ресторанта с тях ли е бил? А може би в парка!!!
134
12
 
5
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Вече има сериозни доказателства, че Снежанка е отровена не от злобната мащеха, а от Путин. За това .... САНКЦИИ !!!!!
133
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки руснаци. За кой ли път се излагат по толкова грозен начин.
132
2
 
15
 
! Отговори
Илийски преди 6 години
Заглавието не е въпросително изречение, а завършва с въпросителен знак. На кой от всички български езици обучават бъдещите журналисти?
131
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На повечето руснаци мисленето им е трудно. Та така. От водката и антифриза.
130
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето руснаците отричаха и за чернобил. Даже ги водеха на излети ,че беше топло. Толкова и сега ще признаят. Честит 85 мандат на Путин.
129
10
 
26
 
! Отговори
стойков преди 6 години
цялата галимация става дни преди изборите в русия. въпроси? защо точно сега русия ще трови тоя дето от години никой не го закача , никъде не се пише за състоянието на тровените, веднага се установи вида на отровата а може и преди това да се е знаело. преживял съм една студена война втората и тя отдавна е започнала да не дава господ от студена да стане гореща както има признаци от вече 10 тина години с арабски пролети украински революции и всякакви провокации на нашите нови партньори .
128
5
 
11
 
! Отговори
Kalin преди 6 години
Какво ще стане сега много просто ще започне една война която няма край и Кой ще спечели от тази война много просто този който печели винаги от войните Америка ще продава из цял свят оръжията си Ана Интересно кой произвежда в света най-много оръжия И отговора е пак същия 80% от оръжието в света се произвежда от американски фирми така че пак си е вярвай те че нещо са направили и други и така нататък но Истината е че сме просто едни Роби едни най-обикновени Роби на американския интерес
127
5
 
15
 
! Отговори
Kalin преди 6 години
Как така става че убийството е направено с нещо което е само руско много просто от американците е направено за да не бъдат руснаците И как така става точно преди изборите в Русия пак много просто за да стоя направи така че да си изкара че Путин не е мошеник И как така става че се обединяват американци германци срещу Русия много просто щото искат да смачкат Русия да завладеят повече пазари ако може и Китай да разкарат и само те да си търгуват а ние само да им ядем химическите храни и ***
126
7
 
15
 
! Отговори
МАРКО ТОТЕВИЯ преди 6 години
А ДА ОСТАВИМ ПОЛИТИКАТА...НЕ Е ЛИ ВИДНО КАКЪВ ГОЛЯМ ТРЪН СМЕ ТОВА СЛАВЯНИТЕ И ПРАВОСЛАВНИТЕ В ОЧИТЕ НА ЛАЕЩИТЕ ОТ БЯС КАТОЛИЦИ...
125
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли очевидно това е работа на САЩ. Така те гарантират че Европа и Русия няма да се зближат. Светът е на прага на война от което ще страдаме ние обикновените хора.
124
6
 
22
 
! Отговори
Ко речи преди 6 години
Т.е. тя е била с куфара си в парка....и какво правиш когато намериш нещо в куфара си което не е твое....а не са ли намерили личната карта на убиеца в куфара и...това ще улесни обвинителите......ако се намери и писменна заповед лично от Путин ще е супер.
123
6
 
29
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Толкова са безпомощни краварите че вече се чудят каква провокация да извършат да видим срещу китайците какво ще за формат
122
8
 
34
 
! Отговори
До138 преди 6 години
И преди световното по футбол!! Изглежда че да го развалят ингилизите гътнаха предателя с щерка му.. Какво значи тук някакъв предател.
121
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха ха ха ха..тя го пеинесала с куфара. Хахаха. Украла ха ха хаАбе скотланд ярд май само иметобви остана!
120
8
 
34
 
! Отговори
Д преди 6 години
Руските служби трябва съвсем да са изкуфели. БОВ в куфар, самолет, Англия, летище, дом, парк, пейка - много *** изглежда. По- незабележимо щеше да бъде с атомна бомбичка в парка.
119
2
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Какво съвпадение че това се случва преди изборите в Русия
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия заведе углавно дело за убийствата на руските граждани Юлия Скрипал в Солзбъри и Николай Глушков (мениджър на Аерофлот) в Лондон.