Разузнавач: Русия няма изгода от смъртта на Скрипал!

Случаят сериозно обтегна отношенията между Лондон и Москва
16 мар 2018 10:30, Петя Славова
118

В последните няколко дни има сериозно обтягане на отношенията между Лондон и Москва след един сериозен шпионски случай. От Великобритания ще бъдат експулсирани 23-ма руски дипломати, след като Русия отказа да обясни как бойно отровно вещество, разработено от бившия СССР, е използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че дипломатите имат една седмица да напуснат страната. Кой отрови Скрипал и докъде ще стигне разривът на дипломатическите отношения между страните?

Според бившия разузнавач ген. Тодор Бояджиев никой не повдига въпроса "кой има интерес случването на такъв скандал".

Още по темата

"Политиците не се връщат назад в историята, за да се получават. Ако направим списък на това кой има интерес от дипломатическия скандал, то бих поставил Русия на последно място. Страната няма никакъв интерес точно в момента да влиза в подобна ситуация - предстоят избори", уточни Бояджиев в "България сутрин".

Генералът е категоричен, че медиите не отчитат маса факти, които са ключови за разплитането на мистерията около убийството на бившия руски шпионин.

"Новичок" се създава през 70-те години на миналия век на територията на сегашните Украйна и Узбекистан. Там има складове, в които и до момента се помещава това вещество. Освен това създателят на веществото сам каза, че е описал как се прави отровата и всеки добър химик може да я произведе. Москва може, но и много други могат", допълни бившият разузнавач пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Великобритания като велика сила деградира с края на Втората световна война и това е един от начините да се върне на своята позиция, въпреки че вече САЩ са заели това място.

"Великобритания има по-голяма нужда от Русия този скандал да се случи. Украйна също иска Русия постоянно да се натиска, да се удря по Путин директно. Терористичните организации също биха били удовлетворени от такъв скандал", подчерта ген. Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
33
 
! Отговори
82434 преди 6 години
До Дядо ВаньоЦитат -немислими за традиционните общества, които признават върховенството на закона - било човешки, било международен, било дори морален закона?!? Би ли посочил кои са тези страни или общества. Може би Виетнам, Либия, Ирак, Югославия! А да пишеш, че Путин е комплексар показва, че чупиш ***!
95
5
 
32
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 6 години
Един от психотриковете, които Путин прилага напоследък масово е " Прави немислимото". Всичките му номера от Чечня до Солсбъри са немислими за традиционните общства, които признават върховенството на закона - било човешки, било международен, било дори морален закон. Принуден е да прави това, защото е слаб, *** и завистлив комплексар.Слабите се занимават с масови убийства, отрови, удари в гърба, лъжи, подкупи, кражби, изнудвания, оплювания, заплахи. И после отричат до дупка като ***..
94
6
 
33
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 6 години
Когато един претендиращ и фукащ се наляво-надясно като "Голям" разузнавач започне да дрънка глупости предназначени за неграмотни или деца,си задайте въпроса - Защо?Този склерозирал нарцисист забравя за елементарни неща като Доктрината "Герасимов" и похватите на наричаната "хибридна" пълномащабна нискоинтензивна, ефтина война на Русия срещу Запада. Самият този Бояджиев е пионка в тази война на Путин срещу демокрациите. НЯМА ДА ГО ОГРАМОТЯВАМ.Той е учил в школите на ГРУ за психологическата война
93
1
 
31
 
! Отговори
бг преди 6 години
Е да,ама Англия,САЩ и Германия имат.
92
3
 
31
 
! Отговори
Ха сега! преди 6 години
Миналата седмица космонафтите от касмическата станция "Мир" питали "какъв е този смях дето се чува от земята".Затова Путин им прати "химическо съобщение". Ха да видим сега кой ще се смее.
91
6
 
34
 
! Отговори
одеколон преди 6 години
ами те ако имаха акъл нямаше да се изпокарат с целия цивилизован свят вижте само кои са им приятелите
90
3
 
40
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
Ти не можеш да се мериш дори на малкия пръст на ген. Бояджиев. Прочети първо неговата книга за Ким Филби, а за физиономията - твоята не я знам, но генерала изглежда отлично и говори ясно и точно за неговите 78 години. Той е един от малцината останали верни на Родината. Де да имаше повече като него в България.
89
2
 
42
 
! Отговори
Ясно е... преди 6 години
Много е лесно да има един общ враг срещу когото да скочат всички... Само, че Русия не е за подценяване и американските сметки няма да излезнат въобще! А английските комплексари първо да си оправят собствените бакии!
88
1
 
32
 
! Отговори
Аз съм преди 6 години
До СОди на Доктор!
87
2
 
36
 
! Отговори
защо преди 6 години
Защо нашите и руските шпиони ги наричат разузнавачи, а западните шпиони - шпиони?
86
1
 
42
 
! Отговори
ангел преди 6 години
С две думи , точно и ясно , право в десетката !
85
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ,Англия е ония скапан остров на който живеят децата на всички руски олигарси.
84
3
 
39
 
! Отговори
джендърофоб преди 6 години
бой по джендърите и педофилите от Велика Кравария!Разбира се, че е виновен Путин, най-вече че Англия е един скапан остров!
83
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия няма интерес от такъв скандал-предстоят избори"Хахахааххаа. И как точно скандала ще се отрази на изборите ?Путин вместо с 80 %, ще спечели със 77% ?Хахахаха.
82
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде я изкопахте тая кирлива съветска ушaнка бе? Виж му само уродливата съветска физиономия и ти е ясно, че в главата му само сърпове и чукове дрънкат.
81
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предателят руски химик описал и написал книга за веществата, които произвеждал. Защо обвинява Русия, когато той е предателят, издал формулата на всички престъпници?
80
4
 
54
 
! Отговори
Бургазлия преди 6 години
Точен и убедителен анализ на един умен и добре запознат с "кухнята" човек.Жалко, че васалната българска външна министърка, без никакви доказателства, застана вярна като *** на страната на изпадналата в криза Тереза Мей.
79
4
 
37
 
! Отговори
айдеее преди 6 години
изгореха им милиардите на олигарсите.... лондон ще им блокира авоарите....хахаха и абрамката -да ходи да купува великия ЦСКА!
78
17
 
38
 
! Отговори
руски пияндури преди 6 години
Да ги изгонят всички до един обратно в русия !
77
3
 
65
 
! Отговори
Михаил преди 6 години
Русия може би не може да обясни как това вещество е използвано за убийството на разузнавача и дъщеря му, но със сигурност и Великобритания не може да обясни как Щатите и Великобритания съсипаха Ирак и сега и Сирия, без да открият и 1 милиграм химическо оръжие. Даже Тони Блеър, тогава министър председател на Великобритания каза, че са подведени от техното разузнаване и наистина в Ирак не е открито химическо оръжие. Освен това защо и досега няма обяснение кой свали пътническия самолет над Украйна