65 хил. на улицата срещу корупцията в Словакия

Убийството на журналиста Ян Куциак предизвика масови демонстрации
Обновена: 17 мар 2018 18:30 | 17 мар 2018 17:35,
26

Протестите в Словакия продължават вече трета седмица. Близо 65 000 души се събраха, за да изразят недоволството си срещу корупцията, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Вълната от недоволство бе предизвикана от убийството на разследващия журналист Ян Куциак и приятелката му. Репортажите му бяха свързани с разследване на случаи на измама, в които са били замесени бизнесмени с политически връзки.

Оставката на премиера Роберт Фицо не успя да потуши гнева на хората и те отново настояват за предсрочни избори. Демонстрантите развяваха плакати с надписи "правителството не функционира" и "достатъчно Фицо".

Убийството на разследващия журналист предизвика най-масовите улични протести в Словакия след падането на комунизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето вижте какви проблеми си имат хората по света,имат корупция в държавата.А вие сте седнали да ми се оплаквате от управляващите в България.Да пази Господ България от корупцията,че появи ли се,отърване няма.Даже няма да има смисъл и да роптаеме като словаците.И да не съм ви чул да се оплаквате.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д къв народ да излезе ? Нали самия "народ" участва в корупцията ? На колко декларирате имотите и колите си ? Кой плаща тези рушветии ? Нали всички са в кюпа ...кво се правите на много възвишени. Селяндурии.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж само тука.... разправят разни копейкии по цял ден. Явно много нещо НЕ СА само тук.
22
1
 
5
 
! Отговори
Минувач по улицата преди 6 години
А бе, тя корупцията не беше ли само у нас?
21
0
 
27
 
! Отговори
РАЯТА преди 6 години
65 хил. на улицата срещу корупцията в Словакия............А НИЕ ......ЗАСПАЛИТЕ ............КОГА ?????????????
20
1
 
8
 
! Отговори
b преди 6 години
До АнонименДа не прозвучи,като оправдание.Първо 45 години под дебелата сянка на големия брат.После,създадоха мутрите,които смазаха всякакви наченки на гражданско общество.Трето половината от активните българи са в чужбина.Разни НПО-та подкупиха интелектуалците, журналистите и др....и ето рерзултата !!!
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Словакия, Румъния, Гърция всички се надигат срещу корупцията и кражбите, за по достоен живот самопри нас е всичко ОК. Няма корупция , няма кражби, няма осъдени крадци на прехода/ дело образувани и дела прекратени / колкото си щеш ,но ни един големец крадец нема в пандиза. Защо ли?
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛОВАКИЯ Е В ЕВРОПА, БЪЛГАРИЯ Е НА БАЛКАНИТЕ, А БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-РОБСКОТО ПЛЕМЕ. БОЙКО СИ ВЗЕ ЧЕЗ, ТЕМЕНУЖКА ОСТАНА МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА, ВЪПРЕКИ 20 ГОДИШНОТО "ПОЗНАНСТВО" С ГИНКА И ЯВЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. ЖУРНАЛЯСТИТЕ НАКИЧИХА С РОЗИ ОС РАНИТЕ ЗА ДНИЦИ НА БОКО И КОМПАНИЯ, А НАРОДЪТ ПАК ЗАСПА. ДОКОГА - САМО ГОСПОД ЗНАЕ. ШШШТ, ТИХО,ДА НЕ МУ СЕ СМУЩАВА СЪНЯ.АКО И ТОЗИ СКАНДАЛ ИМ СЕ РАЗМИНЕ, ЗНАЧИ БОКО ЩЕ СИ ГРАБИ БЕЗНАКАЗАНО, ЖУРНАЛЯТА ЩЕ УСПИВАТ РАЯТА, И ЖАЛНА И МАЙКА НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Словакия май и тя не подписа Истанбулското споразумение. Някой клати здраво противниците на тая гадост.
16
2
 
24
 
! Отговори
Шиши преди 6 години
Време е българите да разберат,че така се бори корупцията! Когато народа излезе! Която и партия да дойде,хвърля прах в очите! Отвън също никой няма да ни пребори корупцията! Това трябва да си го направим сами,да спрем да дремем и псуваме пред телевизора ,а да се размърдаме! Ние сме си виновни за положението в което сме!
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Словакия е цивилизована постсоциалистическа държава, не *** кат ***. Скоро гледах Братислава на стрийтвю, много чист и подреден град. Чехия е още попонай. Нашите управници са за разстрел, щото почти всички от бившия соцблок вече ни задминаха, включая мамалигарите.
14
10
 
8
 
! Отговори
Джендърчо преди 6 години
Време е да разтурим тая вишеградска четворка. Много взеха да ни мислят и да пречат. Да се готвят Чехия и Унгария.
13
7
 
8
 
! Отговори
Тикволанди Суджуков преди 6 години
Ми то ние нямаме корупция. Ко ривете? О Тиквоне славни води ни към светли бъднини.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и джендърите удариха най-слабата държава сред непокорните от Изт.Европа!Фицо се огъна и подаде оставка,ако беше Орбан ,това нямаше ,да случи!Сега ,ще започне рев за избори,лъжи и избиране на подходящия словак-*** ,да управлява Словакия!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Тикволандия всичко е мирно и стабилно.
10
2
 
19
 
! Отговори
az преди 6 години
а тук човека счел че има неизвестен участник при разговора по телефна с Ало Ваньо, стана шеф на антикорупцията, но протести няма! щом е цтака не искам никой да се оплаква че сме зле бедни и изчезващи и корумпирани.... проблема на давещия се е проблем само на давещия се!
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я дедя Шорош пак е събрал парички за още едно майданче.
8
2
 
30
 
! Отговори
Сарказъм преди 6 години
Е защо да се случва тук ? Всичко е перфектно:1. Милеещ за родината и независим държавник - Имаме го2. Стабилно и прозрачно правителство - Имаме го3. Икономически подем - Имаме го4. 3-то място в галактиката по ръст на заплатите - Имаме го5. Рекордно ниски нива на престъпност и корупция - Имаме го
7
5
 
13
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Знаем кои са майсторите на майданите.Няма да иска "бежанци" Фицо, а. Няма да подписва "конвенцията"...
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук ще стане. Просто не се е натрупало достатъчно недоволство. Но ще стане