Чехия, Словакия, Швеция: Нямаме общо с "Новичок"

Те отхвърлиха руските обвинения за отравянето на Скрипал
17 мар 2018 22:08,
83
Чехия, Словакия, Швеция: Нямаме общо с "Новичок"
Снимка: Архив, БТА

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на говорителката на руското външно министерство Мария
Захарова, че те биха могли да бъдат източниците на невротоксина, използван срещу бивш двоен руски агент и дъщеря му в Южна Англия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Захарова каза в ефира на телевизионния канал "Россия 24" днес, че най-вероятно източникът на невротоксина е самата Великобритания, Чехия, Словакия, Швеция или САЩ.

Днес по-рано Русия обяви за персона нон грата 23 британски дипломати, които в срок от една седмица трябва да напуснат страната. Освен това закри генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и прекрати дейността на Британския съвет в Русия, съобщи министерството на външните работи, след като посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу бе извикан в руското външно министерство.

Шведската външна министърка Маргот Валстрьом написа в Туитър, че "енергично отхвърля неприемливите и неоснователни предположения".

Чешкият външен министър Мартин Стропницки определи изявлението като "абсурдно обвинение".

Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон, бе допълнено в съобщението на министерството.

Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бившия руски шпионин и дъщеря му.

Лондон обвини Москва, че стои зад покушението срещу Сергей Скрипал и Юлия Скрипал, извършено с бойно отровно вещество, създадено в бившия Съветски съюз. Москва категорично отрече да има нещо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е само, че не е Русия. Не очаквайте виновният да си признае. Безспорните виновни са САЩ и Англия. Възможно е да има и други наглеци.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брееееей.....нямали.......а руснаците имат!!!! ингилизите така определят - ИМАТЕ И ТОЛКОЗ!!!!! Доказателства?.....какви доказателства....да не сте слънчасали? ...на "джентълмените" се вярва само на думи!!! Е...нищо, че после, след разни епруветки ние съсипваме разни страни.....е, нали се извиняваме!!!!!! Ще се извиниме и този път и айде пак, на следващата мотика!!!
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Ти това за терезата мей..............е, вярно е, че е плоска...и физически и мозъчно (като тебе де), ама не мой така, все пак те са "дружбани" на нашия пожарникар...недей така, ще се ОБИДЯТ И ЩЕ МУ СЕ СКАРАТ! А после?????
61
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Когато става дума за подобна политическа акция на никого и на нищо не може да се вярва. Да си припомним Али Агджа и "българската връзка". След толкова години ясно е само това, че нищо не е ясно.
60
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая плоската съвсем си е загубила акъла.
59
1
 
12
 
! Отговори
А Великобритания? преди 6 години
Чехия, Словакия и Швеция отрекли. Остана кой? Великобритания. :))) Руснаците дори им посочиха лабораторията. И посъветваха бившите си двойни агенти да напуснат Острова и да се преместят в континентална Европа. ;)
58
6
 
22
 
! Отговори
Няма начин преди 6 години
Двуличните англета сами си спретнаха този театър и естествено пак Русия е виновна за всичко. Сняг вали в Лондон и пак Русия е виновна.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мито 6 има пръст,в тая рабта.Да не се правят на нормални.Рептилии
56
2
 
24
 
! Отговори
агент никодим преди 6 години
Ако аз трябва да утрепя някого,и да ибвинят врага.Точно ттака ще действам. Ин ги лизите са гаранция. Някое МИ.
55
9
 
34
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
доста са се активизирали в неделната утрин софииските со ро сои дни джендари ! Сигурно още в 4 сутринта са се дрогирали с двойна доза и драскат ли драскат
54
9
 
42
 
! Отговори
големо шоу преди 6 години
В мрежата има снимки от мястото дето уж бел отровен агента и дъщеряму като едни са с маски и защитни костюми а до тях стоят други от екипа без маски и защитни облекла. Голямо шоу се вихри само незнам дали е чрез холивуд или си е чисто англииско студио което е много безмозъчно режисирано.
53
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато станала трагедията в чернобил, руските власти забранили евакуацията на хората за да не се разчуе. С това ги обрeкли на смърт. Избиват хора без да им мигне окото. Та и тука си пробват оръжията. И разбира се следят пораженията в реална обстановка.
52
9
 
44
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Във Великобритания избухна невероятен педофилски скандал стигащ чак до върховете на властта. От педофилски услуги са се възползвали министри и депутати.И изведнъж - отровен бивш руски шпионин. Много удобно, съвсем на място и на време !
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ефира на телевизионния канал "Россия 24" Захарова действително каза, че най-вероятно източникът на невротоксина "Новичок" е самата Британия, Чехия, Словакия, Швеция или САЩ.Какво общо има казаното от нея с подзаглавието тук: Те отхвърлиха руските обвинения за отравянето на Скрипал?Никой в Русия не си е помислял да ги обвинява за отравянето на цигуларя.
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най -вероятно британците са открили,че той е троен а не двоен агент и са го гътнали
49
4
 
4
 
! Отговори
ф преди 6 години
Американските и руските шпиони са навсякъде по света. Така че, не случайно са цитирани тези 5 държави.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведите тръгнали да тровят руснак в Англия, глупости на търкалета. А руски подводници постоянно засядат около Швеция. На шведите им писна от тия щуротии.
47
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълските сатрапи още не са обвинили Папуа-Нова Гвинея за отравянето на Скрипал. Вероятно и там има останал "Новичок" от някъде...
46
12
 
31
 
! Отговори
КОЙ???? преди 6 години
КОЙ ЩЕ КАЖЕ НИЕ ГО НАПРАВИХМЕ.....ВИЕ СЪВСЕМ ЗА НЕНОРМАЛНИ НИ ВЗЕМАХТЕ ...ЗНАЕТЕ ЛИ ПИСНА НИ ДА ЧЕТЕМ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ РАЗБРАХМЕ ВЕЧЕ - НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТИ АКО ИМА КАК ЦЯЛ ДЕН ЩЕ ПИШАТ НЕЩО ПРОТИВ РУСИЯ ЗАЩО???????
45
9
 
29
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Как да са "неприемливи, неоснователни, абсурдни"?За Русия са основателни, а за останалине - НЕ?Иска се безгранична наглост и цинизъм от Великобритания да обвини Русия без доказателства.Не се очудвам от държава, в която Блеър започна война за кеф.Чърчил бомбардира София с мирни граждани, а не военни обекти, уби и френските моряци - съюзници, от страх. След което отвратен френският адмирал му написа интересно писмо.Мей, Блеър, Хейли - всеки нормален човек се отвращава гледайки ги в ООН!