Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия

Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното
17 мар 2018 15:40,
254
Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия
Снимка: БТА

Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия и каза, че Съветът за национална сигурност на Великобритания ще се събере на заседание в началото на следващата седмица, за да обсъди следващите стъпки в спора между Лондон и Москва заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Британското външно министерство заяви, че е очаквало ответните мерки на Русия, които включват затваряне на консулството на Великобритания в Санкт Петербург и прекратяване на дейността на Британския съвет.

Британското правителство вече нареди на 23 руски дипломати да напуснат страната в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, разработено от бившия Съветски съюз.

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят следващите стъпки на заседание в понеделник. Някои призовават за бойкот на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия (б. ред.: от страна на официалните лица, без да се поставя под въпрос участието на съответните национални отбори).
Британският министър-председател Тереза Мей иска да събере глобална коалиция от страни за наказване на Москва, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият ход на английските тъпу-нгери, е ново убийство и поредно натопяване на Русия. Абе глупе-ндери англоезичници, вие сте виновни за хиляди убийства по света!
216
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво постигна Путин с това? Сега руснаците от Санкт Петербург ще трябва да пътуват чак до Москва за английски визи!
215
7
 
11
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
Императора на Русия ще продължи да властва, по-могъщ и по-страшен за враговете! Скалъпилите скандала *** мекерета ще бъдат постигнати от възмездие, колокото по-късно, толкова по-сурово!
214
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9Лани ВКС изпепелиха около 30 офицери от разузнаванията на НАТО и Израел, събрани на погрешното място в погрешния момент, без да предупредят руснаците. Та сега може и затова янките да хвърлиха В-52, хеликоптери "Апачи" и тежка артилерия срещу вагнеровците, въоръжени само с леко оръжие. Нищо, ще чуят "Залезът на боговете"!Руснаците са злопаметни!
213
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще се случи когато британските официални лица не отидат на откриването на Световното първенство ? Тази дъртофела изобщо наред ли е ? Кому е притрябвала насред спортно събитие ? По-добре да си гледа БРЕКЗИТ-а който тотално ос*а.
212
3
 
10
 
! Отговори
До №231 преди 6 години
Спомена за педофилията в Британия. Откъде научи - от официалното становище на българското МВнР за безпокойството на българското общество от този проблем, станал типичен за Обединеното Кралство или имаш данни за това, че г-н Премиерът е извикал британския посланик на "Дондуков" и го е заплашил с официална нота, а конфиденциално - че няма да целуне Борис Джонсън?
211
8
 
26
 
! Отговори
Карлуково нюз преди 6 години
Ми да им подскажа на британците следващия ход: обръщат се с гръб на изток, събуват гащички до нивото на коленете и се навеждат напред с цел да се хванат за палците на краката. После болката е малка, срамът е голям...
210
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРЕКЗИТ, ОТДЕЛЯНЕТО НА Шотландия и още много други неприятни неща ги чакат британците.Шотландците си имат династия, докато англетата 300 години ги управлява немската Хановерска династия.
209
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя скандал англетата се отитват да си решат вътрешните проблеми с педофилията на държавно ниво и с брексита. Също и със сепаратистките настроения. няма да им се получи. Напрактика само ще си създадат нови проблеми, при това достатъчно сериозни.
208
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британския не е развален немски с холандски оттенък, а развален френски с немско - холандски оттенък. В крайна сметка са били 700 години под френско робство ;)))
207
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гол Вагнер ама 14 американски пилота мъртви на границатам между Сирия и Ирак...
206
5
 
41
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Руснаците нямат изгода от отравянето!Англосаксонците с този театър целят да ударят офшорките ,които работят с големите Руски фирми,а от там икономиката на Русия.Видяха,че само със санкциите не става и затова.На тези безумци,не им дреме,че могат да подпалят Трета Световна Война.
205
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
226 Стига сте клатили костите на клетата старица.
204
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ще спечели утре и накрая ще победи завоевателя от севера, казала го е бабате много отдавна. Никакъв шанс за Мей и джендърите.
203
16
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Ихтамнет ихтамнет ама на гол Вагнер си е жив погром
202
19
 
6
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Великобритания няма нито език, нито култура.------------------------------------------------------------Колко *** трябва да си за да напишеш подобна простотия Къде си ръгнал бе
201
20
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
220 А бе как така все на руснаците се преписва все ихтамнет пък после зелени човечета референдуми организират и БОВ се използват а ихтамнет
200
28
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
219 Буд спокоен Лондон не случайно е Лондон , той може да мисли и не им заблазявам на русначетата
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До офф 219Не, те не мислят, те комбинират провокации!!!
198
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ммддааааа..............чудят се кого още да "отровят" за да го запишат на руснаците!!! Е, няма да е много трудно.............не са малко предателите, които щъкат по мъглявия албион!!!