Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия

Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното
17 мар 2018 15:40,
254
Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия
Снимка: БТА

Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия и каза, че Съветът за национална сигурност на Великобритания ще се събере на заседание в началото на следващата седмица, за да обсъди следващите стъпки в спора между Лондон и Москва заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Британското външно министерство заяви, че е очаквало ответните мерки на Русия, които включват затваряне на консулството на Великобритания в Санкт Петербург и прекратяване на дейността на Британския съвет.

Британското правителство вече нареди на 23 руски дипломати да напуснат страната в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, разработено от бившия Съветски съюз.

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят следващите стъпки на заседание в понеделник. Някои призовават за бойкот на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия (б. ред.: от страна на официалните лица, без да се поставя под въпрос участието на съответните национални отбори).
Британският министър-председател Тереза Мей иска да събере глобална коалиция от страни за наказване на Москва, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
25
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Изолацията на Русия се задълбочава . Тя наистина е Империя на злото
176
21
 
2
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
197 Англичаните са праволинейни няма да остават без отговр употребата на БОВ на тяхна територия
175
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
193 Проблемът си е на руснаците , те затъват в тинята
174
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само едно не мога да разбера - дали са толкова глупави англичаните да се заяждат с Путин и Русия или дъртите вещици кралицата и Тереза Мей са тотално изтрещели и от безсилие правят глупост след глупост????
173
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
195 Борисов си го избират , номенклатурата го избира а за *** като теб най-добре ще е да емигрирате извън Европа сиреч в Русия
172
4
 
24
 
! Отговори
До 191-ви преди 6 години
Абе,той и Борисов не е избран.Назначиха го ония,на които е ***. А Путин ще спечели. Подгответе си траурът русоФОБИ...
171
4
 
24
 
! Отговори
”ЛОНДОН ОБМИСЛЯ” преди 6 години
Поредния си пъклен план срещу Путин и Русия. БУМЕРАНГЪТ СЕ ВРЪЩА, КОЛОНИЗАТОРИ...
170
3
 
24
 
! Отговори
до 191 преди 6 години
Путин ще бъде избран с голямо мнозинство. За е урок на западняците, които с фалшиви обвинения не могат да постигнат нищо. Народа на Русия цени президента си.
169
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашките са си вързали камъка на врата и търсят съмишленици .Като 4ета тук , доста е клиентелата .
168
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
190 Путин няма да бъде избран защото е назначен от олигархията , като им писне ще го махнат . Кога в Русия е имало избор
167
3
 
31
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
Колкото и да се напъват американци, англичани и други имитатори, утре *** ще бъде избран за президент на най-голямата държава на земята.
166
3
 
16
 
! Отговори
До 45 АнонимНИК преди 6 години
Обзалагам се,че в хладилникът се е вихрил смерч,а се подиграваш на русофилите. И ти си гладна въшка на самоиздръжка . Присмял се хърбел на щърбел.Представям си,как водата минава между кариесите ти като цунами.***.
165
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече стана изтъркано и банално за всичко да се обвинява Русия. САЩ и Великобритания стават все по смешни и което е по-важно все по-жалки.
164
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните да обявят война на Русия.............да видим дали ще остане нещо от малкото им островче!!!
163
2
 
32
 
! Отговори
фф преди 6 години
Англичаните ще бъдат наплескани. Заслужават го.
162
7
 
9
 
! Отговори
ХААРП (162) преди 6 години
ХААРП има и Русия.Какво мислиш за непрестанните снежни бури в САЩ.Отвреме- навреме пробват и с нас.Сега да видим какво ще измислят двамата с +Кирил.
161
2
 
21
 
! Отговори
Важното е преди 6 години
Да не ни въвличат нас в този спор, с едните сме "съюзници",' с другите сме скарани роднини...
160
2
 
33
 
! Отговори
Умен преди 6 години
Това за англичаните и обратната резба наистина е вярно: те завиват гайките наляво и карат на обратно по улицата. Чак сега се сетих, защо има толкова много *** при тях.
159
3
 
4
 
! Отговори
В езиците, в които преди 6 години
има родове( мъжки, женски, някъде среден род) се използува думата GENERE ( род) от латински :genere f., genere m., genere n.( женски, мъжки, среден род).Не се казва в лингвистиката "женски, мъжки, среден "секс"??.Звучи не на място.Отворете някой учебник.Може и "руски за испанци и др.)Вероятно ще Ви бъде по-разбрано, защото и в руски има м., ж., ср.р. Но не и СЕКС??? в граматиката.;-))
158
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или може би, че Путин е фалирал КТБ и купува ЧЕЗ.... А тях кой да обвини, че от 17 век досега непрекъснато нападат чужди територии и нации, за да ги правят колонии, изчерпвайки ресурсите им и унищожавайки местните хора....?!!!!!