Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия

Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното
17 мар 2018 15:40,
254
Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия
Снимка: БТА

Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия и каза, че Съветът за национална сигурност на Великобритания ще се събере на заседание в началото на следващата седмица, за да обсъди следващите стъпки в спора между Лондон и Москва заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Британското външно министерство заяви, че е очаквало ответните мерки на Русия, които включват затваряне на консулството на Великобритания в Санкт Петербург и прекратяване на дейността на Британския съвет.

Британското правителство вече нареди на 23 руски дипломати да напуснат страната в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, разработено от бившия Съветски съюз.

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят следващите стъпки на заседание в понеделник. Някои призовават за бойкот на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия (б. ред.: от страна на официалните лица, без да се поставя под въпрос участието на съответните национални отбори).
Британският министър-председател Тереза Мей иска да събере глобална коалиция от страни за наказване на Москва, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив умнико, *** отдавна е нарицателно за такива като теб и нямам пол предвид.
156
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** на български означава обратна резба на задния мост. От нов тълковен речни---------------За неграмотниците и нискообразованите е така , прав си . това идва от простотията не от нещо друго
155
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
174 Нищо не ти разбира тиквата от английски Дори понеже беше актуално ми направи впечатление че на Олимпиадата в Корея навсякъде пишеше *** за ПОЛ а не СЕКС. Можеш да влезеш и сега в официалния им сайт и да се убедиш
154
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващото обвинение ще бъде, че Волдемор се е снабдил с "новичок" за да изтрови ръковоството на Хогуорст и министерството на магията и пропагандата.
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ОБВИНЯТ РУСИЯ ВЪВ ВЕРБУВАНЕТО НА ТОЛКИН, КНИГИТЕ НА КОЙТО ДА ВСЕЯТ РАСИЗЪМ В СРЕДНАТА ЗЕМЯ.
152
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** на български означава обратна резба на задния мост. От нов тълковен речник
151
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пол на английски е sex. *** е менталната част от сексуалността и общото с пола е това, че хора, подчертаващи своя *** в общия случай имат различен от джендъра пол. Тоест, подменят заложеното в обществото значение на думата пол, което си е социопатия ако е осъзнато или психопатия ако е неосъзнато. Проблема е там, че *** алтерираните се мислят за по - интелиугентни, а нямат базова представа за структурирането на обществото. Което ги прави полуидиотични социопати.
150
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
172 *** си ти че верваш на лъжите на путин
149
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остава тези смешници да обвинят Путин и за слънчевите бури, за гравитацията или за черната материя във Вселената.... :) Препоръчвам им психиатър и да лекуват параноята си!!!!
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е пряка заемка в българската лексика от английската дума gender, означаваща граматичното понятие род. Род (в смисъла на морфологичната категория) би бил прекия превод на български език на тази английска дума в контекста на езикознанието. В съвременния английски език думата навлиза чрез посредничеството на средноанглийския език (gender, но също gendere, gendir, gendyr и gendre), където пък е заета дума от англо-нормандската и среднофренската дума gendre. Тя на свой ред идва от латински
147
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой от Запад не е спускал Желязна завеса , ние сами си я спуснахме като затворихме границите
146
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама да си *** в българия не е обидно--------------------Ама да си пол в българия не е обидноТова си написал , наистина не е обидно всеки от нас е някакъв пол
145
4
 
21
 
! Отговори
Село преди 6 години
Споко, утре Путин пак ще бъде избран за президент, а Мей и Меркела много ще му се зарадват, ха ха ха, ке умрем от смех.
144
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
165 Точно така още от 9 септември 1944 на България се спуска желязната завеса а до 1947 когато трае съветската окупация трансформирането на влстта в комнистическа диктатура е свършило . Само не на мен тия . Достатъчно е да погледнеш от двете страни на Берлинската стена , има достатъчно снимки за да разбереш за какво иде реч . От западаната страна деца играят и рисуват графити от източната страна телени загражданения и автоматични картечюници.
143
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
162 хахахааххахах така ли само, че ХААРП не беше ли тектонично оръжие а това което ти пръскат над тъпата тиква реактивните руски самолети е химическо оръжие или руските самолети не оставят следи в небето.
142
13
 
2
 
! Отговори
Леко обратен преди 6 години
Ама да си *** в българия не е обидно, дори е гордост.Ние обратните си искаме западната култура,дори ще изискваме папата да ни згодява (венчае)Да си мъж с токчета е мода в цяла западна европа.
141
26
 
3
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Много елементарна реакция на рубашките. А вие защо биете ***.
140
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газ и химикали разпръскват именно обвинителите, ХААРП е сътворен от тях. Те боравят с всевъзможни вредни химикали в твърдо, течно и газообразно състояние и доказателствата са налице - химическите следи в небето от техните самолети, признанието на военни, които след като са проговорили, по мистериозни обстоятелства бързо умират след това.... Така, че тандемът да не смеят да преписват техните престъпления срещу човечеството на други нации....
139
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му пръцнат на пурата.
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
158 За тъпации като теб е театър