Отравянето на Скрипал е атака срещу ценностите

Британският посланик в Русия говори пред медиите
Обновена: 17 мар 2018 12:51 | 17 мар 2018 12:49, Александър Попов
138
Отравянето на Скрипал е атака срещу ценностите
Снимка: Reuters

Британският посланик в Русия Лори Бристоу каза днес, че отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания е атака срещу международните ценности, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
"Винаги ще правим това, което е необходимо, за да защитим себе си, съюзниците си и ценностите си от подобна атака, която е не само срещу Великобритания, а срещу основаната на правила международна система, от която зависи безопасността и сигурността на всички страни, включително Русия", заяви Бристоу пред репортери, след като беше извикан в руското външно министерство, за да бъде информиран, че Русия ще изгони 23 дипломати в отговор на обявеното тази седмица решение на Великобритания да експулсира 23 руснаци.

"Тази криза възникна в резултат на ужасяващо нападение във Великобритания, опит за убийство на двама души, с използване на химическо оръжие, разработено в Русия и необявено от нея пред Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), както Русия е била и е длъжна да направи съгласно Конвенцията за химическите оръжия", каза той.

Според него Великобритания е дала възможност на Русия да обяви използваното в Солсбъри вещество пред ОЗХО, "но това не е било направено", предаде ТАСС.

"Както заяви министър-председателят на Великобритания, ние не предприемаме мерки срещу руския народ. Голяма част от работата на нашето посолство е насочена към развитие на отношенията между народите", заяви Бристоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
18
 
! Отговори
скоро преди 6 години
До Анонимен 65Да всеки който подкрепя САЩ трябва да бъде наказан за подкрепа на тероризма,прав си...
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей също е отговорна за скандала с изнасилванията, защото в предното правителство беше министър на вътрешните работи. Та като нищо изфабрикуваха това с руснаците, за да насочи общественото мнение в друга посока.
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои ценности, европейските, евроатлантическите, либаралните или!? То толкова много ценности станаха че им загубих бройката....
64
0
 
5
 
! Отговори
мечти преди 6 години
До АнонименЯ кажи кой е освободила от терористи и агресори,лъжец.
63
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ РУСОФИЛ И РУСКИ АГЕНТ?В България на практика няма. Дори някой честен българин да иска да работи с руснаци това се оказва невъзможнозащото сътрудничеството с руснаци според самите руснаци задължително трябва да бъде политически натоварено, тоест да си руски агент. Руснаците явно не са способни на нормално сътрудничество.
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не на омразатаДържавата САЩ е освободител от терористи и агресори и е крайно време всеки в България който обвини САЩ в тероризъм да бъде осъден, най-малко за клевета.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според разследване на британския в. "Сънди мирър" до 1000 деца, сред които най-малките на 11 години, са били жертви на агресия и изнасилване, понякога колективно, от 80-те години насам в Телфорд"Таааа, какви бяха ценностите им???
60
16
 
3
 
! Отговори
ОБЯСНЯВАМ ЯСНО преди 6 години
В какво се състоят евроатлантическите ценности:СРАВНЕНИЕ -детото ти отива на екскурзия в Европа - разглежда забележителностите на местната култура за него се грижат български учители и персонала на хотелитедетето ти отива на почивка в руски лагер - разгледа руските агитационни материали и за него се грижат чичаци от бившото дс, леви фанатици и руски агитатори
59
5
 
7
 
! Отговори
не на омразата преди 6 години
До ей русофил умрялА вия симпатизирате на държавата сащ терорист и агресор как гледаш децата си в очите?
58
6
 
18
 
! Отговори
изнасилен народ преди 6 години
До Анонимен 54Никой не е питал народа дали иска НАТО,насила ни набутаха така че не пиши глупости.
57
2
 
12
 
! Отговори
ей пиндорси преди 6 години
До даДа и на базата на тези ценности в 21 век все още има лагер където се държат отвлечени хора без съд и присъда,и познайте къде е този лагер,е не е в Русия а в САЩ лагера Гуантанамо,страхотни ценности а?!
56
12
 
5
 
! Отговори
КОМУНЕ преди 6 години
Цивилизована Западна Европа и Америка ...или азиатска монголоидна Раша ??? Не знам как да избера ! Затова гледам какво избират за децата си нашите вождове -КОРНИ и Ст. Данайлов ! Вече избрах - ЕС и САЩ......винсеремос !
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОБЯСНЯВАМ ЯСНО4. Получаваш образование в български училища или западни, а не в спонсорирани от руските фактори частни "училища" в България за политическа ориентация
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОБЯСНЯВАМ ЯСНОАртек, СОК Камчия и прочее
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОБЯСНЯВАМ ЯСНОи където руски чичковци от службите да провеждат на децата ти "патриотично" обработване
52
17
 
4
 
! Отговори
ОБЯСНЯВАМ ЯСНО преди 6 години
В какво се състоят евроатлантическите ценности:1. Празнуваш си българските празници като българин, а не както ти кажат руснаците. /например Освобождението/2. Децата ти ходят на почивка на детски лагер, а не на руски лагер където да им промиват мозъците и да им се подиграват руските батковци.3. Имаш възможност да развиваш своя индустрия, бизнес и технологии и не се налага да просиш такива от руснаците или руснаците да ти препродават западни технологии.
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като натовска България е така натъпкана с русофилски агенти - агресивни към всичко европейско, а значи и българско представете си какво ще стане ако го нямаше нато.
50
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на запада че изтреби съветските диктаторчета в Близкия изток и Африка.
49
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дастава дума за българския народ и той няма да бъде съюзник на терористи като руснаците
48
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е СЪЮЗНИК СЪС САЩ, НЕ С РУСИЯ.