Пловдивчани в ужас от убийството на Красимира и децата й в Канада

Жертвата имала 2 години връзка с убиеца
Обновена: 17 мар 2018 07:31 | 17 мар 2018 07:30,
96
Пловдивчани в ужас от убийството на Красимира и децата й в Канада
Снимка: Facebook

Съседите в Пловдив на убитата Красимира Пейчиновски и две от трите й деца се оказаха в неведение за случилото се.

Възрастна жена от квартал "Кючук Париж", където убитата в провинция Онтарио пловдивчанка е живяла, разказва пред "Монитор", че била "много добро и отзивчиво момиче".

"Тя на мравката път правеше... Помагаше на майка си Иванка, взимаше я там, в Канада, по шест месеца, издържаше я", говори през сълзи Петкана Георгиева.

39-годишната пловдивчанка и синът й Рой Пейчиновски на 15 г. били убити на място от основния заподозрян за зверството Кори Фен.

13-годишната й дъщеря Веналия Пейчиновски била открита в много тежко състояние и починала по-късно в болницата, разказва какво се е случило приятелката на Красимира Ваня Димова.

"Аз я сънувах снощи Краси. Сънят ми бе объркан, а около нея имаше други хора, имаше деца. Дойде в съня ми, за да ме успокои и ми каза: "Всичко ще бъде ок", разказва Ваня.

Още по темата

През 90-те години на миналия век тя и семейството на Красимира живеели врата до врата в блок в „Кючук Париж” в Пловдив. Ваня заминала за Канада през 1992 г., а Красимира пет-шест години по-късно.

И двете били част от пловдивската трупа за джаз балет, в която играели по различно време. Съдбата ги събрала отново на чужда земя и те възстановили приятелството си.

Красимира била едва на 19 г., когато отишла в Канада. Там изкарала курс за козметичка и започнала работа. Оженила се за македонеца Васил Пейчиновски, с когото имали три деца – две момичета и едно момче, но след време се разделили.

Връзката на Красимира с Кори Фен била 2-годишна, казва Петкана Георгиева и добавя, че "дори в най-уредените държави стават трагедии”.

Според приятелката на Красимира Ваня Димова истински късмет е спасил най-голямата дъщеря на Красимира от убийство. Момичето имало шофьорски курс и затова не било вкъщи.

Зверството станало по обяд. Колежка на Красимира я потърсила у тях, защото пловдивчанката не отишла на работа. Отворил й окървавеният Кори. Колежката се усъмнила и повикала полиция.

„Искаме промени в законите, така че жертвите на домашно насилие да бъдат защитени. Ще инициираме такава промяна в законите на Канада след този случай”, коментира Ваня Димова, която и в момента живее в Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
36
 
! Отговори
8 преди 6 години
Ами на тоя от 100 километра му личи, че е с интелект на oрангутан. Жалка история
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А децата защо? Айде, жената.... Има такива случаи. Има Отело. Ама децата защо?
11
5
 
9
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Нещо не ни казват отново в тази ситуация. Красимира била душа-човек и хоп Кори ги изклал до крак. Остава ни само да се упражняваме как е било, защо е станало, какво е предизвикало драмата и т.н.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Циниксъщото кото теб
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно този човек е бил бесен за да стигне до там. Жената си е помислила, че и тоя е шебеке като бившият и съпруг. Ще приеме, че му взема децата и ще продължава да се клеца с младоци. Лошото на жените е че си мислят, че всички мъже са еднакви. Един мъж, като е бил по добър и са си Може ли да си играят с него, си представят, че с всеки може да си правят каквото искат. Да ама този път не позна Сори.Бас държа че на убитата мъжа изобщо не му пука за нея дори се е изкефил
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готин тип си е избрала, дума да няма. Споделяли са едни и същи ценности. Това е любовта. Науката казва, че любовта е въпрос на сходства в характерите. Имали са много допирни точки. Въпросът е бил кой кого ще изпревари. Пича, като по-натрениран, просто е бил по-бърз.
7
12
 
16
 
! Отговори
Османлията преди 6 години
Булгаааааар булгааааар ... Не знам с какъв епитет да ви нарека. Най-близо до акъла ми е да кажа че сте оскотели, но ще бъде обида за скотовете! Всяка трагична новина, особено в този сайт плува в окен от българска прозталащина и злоба! Да сте чували думи като "състрадание" и "съчувствие"?! Жалко за младата жена и децата и! Единствената ми утеха е, че в Канадистан има закони и този Кори ще си бъде осъден и ще си излежи присъдата до последната минута.
6
13
 
13
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Прокаженопеме продало се за гущери и канадците не обичат предатели скривай се Циниче. Баба Ванга е казала да не се продавате на тия за пари щом сте се продали ще си носите последствията. Тоя само като го видиш с татуси като на пандизчия трябва да ти е ясно какъв е. Интеесно кога Джизъса ще очисти Есмер задето му сви ресторанта.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и защо е отишла на другия край на света, при условие че и тук е пълно с ***?!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо, но това е нормална ситуация с бг участие.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантност и смиреност да не обидим братята отвъд океана от Външно да поискат оневиняне на Кори.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свършиха май *** съзливи драми и сега ни вадите канадски, че да агитирате за джендърската конвенция. Абе няма да мине така, не разбрахте ли ? Дайте малко случаи и от арабския свят и африка
1
26
 
6
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Жалко за канадеца, сега ще трябва да лежи и тази не стига, че е отишла да проси в Канада и да изяда хляба на канадките.