Предупреждават за нова опасност в Космоса

Намаляването на слънчевата активност увеличава радиацията
Обновена: 17 мар 2018 14:31 | 17 мар 2018 14:00,
39
Предупреждават за нова опасност в Космоса
Снимка: Pixabay

Учените доказаха нова опасност в Космоса.  От университета на Ню Хемпшър в САЩ установиха, че ефектът от радиацията върху астронавтите, извършващи междупланетно пътешествие, ще е по-голям, отколкото се смяташе досега, съобщи Лента.

Причината за това се крие в намаляването на слънчевата активност. В резултат слънчевият вятър отразява по-неефикасно космическите лъчи.

Били изследвани данни, събрани от уреда CRaTER, който се намира на борда на космическия апарат "Лунар рикънисънс орбитър" и има за цел да прецени въздействието на космическите лъчи и слънчевата радиация.

Оказало се, че излъчването, чиито източници са обекти извън Слънчевата система, става по-интензивно, вследствие на анормално дългия период на понижена слънчева активност.

С цели 30 % ще се увеличи дозата на възможното облъчване, което ще получат отправилите се към Марс астронавти, смятат учените. Резултатите от изследването са качени на сайта Phys.org, предава БТА.

През септември 2017 г. астрономи регистрираха изхвърляне на коронарна маса, довело до разпространение на високоенергийни частици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с тия отрови които спейсх изливат в небето космоса ще ни е последния проблем.
33
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Само че в зависимост от вятъра, температурата и влажносста горе някой път ги има, някой път не се образуват.Как пък преди 10-15 години ги нямаше тия условия, за да се образуват. Климатът ли се изменил, самолети ли е нямало, що ли?
32
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Леле! Добре че ме предупредиха. Аз се бях наканил да тръгна из космоса и тъкмо си обух маратонките!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТо Господ не ти е дал и хриле ама ходиш на море
30
9
 
4
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Български експерти присъствали на истрелване на совалка подадоха инфо за възможно ползване на импулсно оръжие за взривяване на совалката "колумбия"Недопустимо близко до полигона за истрелване се допускат случайни платени туристи/110 автобуса/ въоръжени с тежко терористична сканиращо облъчваща техника маскирана като камери и фотоапарати,телефони смартфони и подобни.СОвалката е взривена с обемно проникващо декодиращо импулсно оръжие ..подава проверка след взрива
29
6
 
6
 
! Отговори
Облъчват милиони преди 6 години
Огледайте се около Вас МВР принуждава милиони водачи да облъчва денем земят а с високо вредни скенери вкл тн "фарове против мъгла".Експерименти в планината доказаха че облъчването на пешеходци само от един автомобил с включени халогенни или ксенонови скенери е равно на доза получена от слънчевото греене за тридесет години..30 секунди насрещно движещ се с включени скенери..
28
3
 
3
 
! Отговори
Радиация от фарове преди 6 години
Български експерт Йордан Иванов геолог съобщи преди години за исключително жестока проникваща радиация ползвана за трайно повреждане на земята и климата.Обсебени с наркотици подставени на власт въпреки това принудиха автомобило строителите да инсталирват бели високо вредни радиоактивни скенери на нови и други автомобили /вместо доказано безвредни традиционни фарове/.Уврежданията са трайни нелечими. Облъчването на милиарди жертви е недопустимо /доказва се за минути с налична техника/
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако трябваше да летим Господ щеше да ни даде криле! Само че е преценил че от земята по добро място няма и не е нужно да летим. А тези дето искат да летят в междузвуздното простронство да си приготвят по един ковчек и да лягат в него.
26
2
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Значи, полетите до МАРС се отменят за неопределено време, щото Слънцето отслабнало и радияция дебне от секъде. Илон Мъск, гушна няколко милиарда, Прати една Тесла на майната си, една майна на американците и повиши космическата радиация. Хи-хи-хи, а кратунковците ръкопляскат и изпадат в оргазъм !
25
3
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До До 10Батенка, само мога да те посъветвам незабавно да посетиш областния психодиспансер по местоживеенето ти. Повярвай ми, в твоя полза е!
24
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До Спите ли?Дизелите са виновни за облаците бе, сега като се затопли времето са запалили всички и....пушат пушат....черноооо-))))))
23
0
 
9
 
! Отговори
Спите ли? преди 6 години
Понеже знам че малко хора ще си направят труда да проучат, затова ви давам инфото наготово:Най големите производители на самолетно гориво който държат 80% от световния пазар:1. Air BP2. Shell3. Exxon Mobil4. Chevron5. GazpromТези пет корпорации са основните играчи и са сериозно замесени във глобалния геоинженерен план.А сега може да проучите и кои са мажоритарните собственици на тези 5 корпорации и какви са техните политически убеждения.
22
3
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
"двигателя просто няма да запали" - хах тука ме разсмя.1. Това да не ти е двигателя на колата бе..... Имаш ли представа как работи реактивен двигател? 2. 99% от хората които са замесени във схемата изобщо не подозират! Те са обикновени служители и просто си вършат работата. Едни зареждат самолета, другите пилотират....3. Проучи кои са най големите производители на самолетно гориво! Жокер - 5 компании държат близо 80% от световния пазар!Проучете ликновете които дадох! После говорете.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 10Брато, ако добавиш всичките тия простотии в горивото, двигателя просто няма да запали. Ако пък докарват цистерни, това означава десетки хиляди хора замесени. Как ти звучи десетки хиляди да знаят че тровят атмосферата която дишат те и децата им ? При това, никой от тях не се отказва - продължава да го прави?!Не си в ред на горния етаж. Никакво рационално мислене нема там
20
5
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Измислете нещо друго за да ни плашите.С процеси протичащи млн и млрд години няма да стане.Колкото до Марс забравете.Само полета до там ще натрупа в космоновтите 70%от смъртоносната доза радиация.Илон Мъск да каже как ще се справи с този проблем при условие че иска да върне хората обратно.
19
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Ти първо вземи и провери ликновете които дадох, пък после ми обяснявай колко съм "зле"!ППТука има пълна цензура.
18
2
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
10 В цистерни го слагат.Не си ли виждал колко самолети влачат ремаркета
17
6
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Използват че 5-6 различни технологии в зависимост от целта. При едната от технологиите се поставя добавка във горивото. Има няколко различни добавки, най често използваната е микс от нано алуминий, барий, стронциев оксид, стъклени нано фибри и др. Този метод може да се приложи със всеки самолет който лети над 6000м.Другата популярна технология е пръскането със сребърен йодит. Това се прави със специално пригодени самолети със контейнери под налягане. (Казват се въздушни танкери).
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15К'ва политика бре ?! Т'ва сие чиста наука !
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да засадим всички руснаци около Чернобил за да развият собствена радиационна защита. Така ще бъдат непобедими в една следваща ядрена война."За политиката, ще ти е по-интересно, да пишеш в други теми! Просто предполагам и предлагамТам ще намериш хара с които да се делите според посоките на света.