Турската армия атакува болница в Африн, има жертви

Военните отрекоха да са атакували цивилни
17 мар 2018 09:35,
82
Турската армия атакува болница в Африн, има жертви
Снимка: Reuters

Според данни на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека, Турската армия е поразила болницата в Африн. Убити са най-малко девет души.

Турските военни обаче отрекоха да са обстрелвали болница в сирийско-кюрдския анклав Африн и заявиха, че съобщенията за това са неверни, предаде БТА.

"Операция "Маслинова клонка" се води по начин, който не нанася щети на цивилни и на обкръжаващата ги среда", заяви армията в Туитър.

Според военните обект на атаките са само терористи и се полагат специални усилия за избягване на цивилни жертви.

Съобщението идва в отговор на информациите за турски въздушен удар, поразил основната болница в контролирания от кюрдите сирийски град Африн.

Болничен източник заяви късно снощи за ДПА, че единствената болница в Африн е била подложена на интензивен турски обстрел, че са загинали са 16 души, а десетки са били ранени.

Намиращият се във Великобритания Център за наблюдение на правата на човека съобщи за две убити бременни жени и каза, че жертвите на обстрела на болницата и нейните околности вече са 43 души. Градът е под обсада от понеделник.

Турция и съюзените с нея сирийски бунтовници започнаха на 20 януари операция срещу кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористична организация, свързана със забранена на нейна територия кюрдска бунтовническа организация. В други части на Сирия кюрдските Сили за защита на народа действат като съюзници на САЩ в борбата срещу "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само големите наивници и потомствените и,диоти могат да вярват на този сирийски център, базиран в Лондон.Те в Лондон са се събрали само най-големите лъжци.
52
4
 
15
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Тази новина не е вярна .
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Надежда Йосифова (автора на новината)Къде е източникът на тази информация? Или ей така пускаш новини новини в сайта? или пропаганда?
50
21
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Много турко, много ислям в коментарите!Не се пънете "братя" башибозуци!Ще вземете да снесете някое друго яйце.Вижте колко ви искат в Европа ,Русия и САЩ,да не говорим за държавите от арабския полуостров!Дано тъпия диктатор Ердоган настъпи мотиката,за да си получи това което търси!А вие потурнаци свиквайте още от сега новата държава Кюрдистан!
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турската армия е поразила болницата в Африн. Убити са най-малко девет души.-------- ako tova bese vyarno pirvo nie turtsite styahme da vdignem nay golyamata vryava zastoto nasata armiya nyamase da ima nikakva razlika ot zapadnite armii koito ubiha i iznasiliha milioni no nasata armiya ne ubiva tsivilni naprotiv stroi im kisti,bolnitsi,ucilista...( somaliya,irak, afganistan,siriya...)
48
8
 
0
 
! Отговори
Юсуф ходжа преди 6 години
Да заповяда Ердоган у нас,ще го посрещнем и нагостим със сюнет чорбасъ цели парчета та ум да му зайде и да каже: Bulgar kardesler gitti!
47
2
 
12
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Велика е турската армия.Воюва без да разрушава нищо.
46
5
 
17
 
! Отговори
Ор преди 6 години
https://syria.liveuamap/На този сайт може да видите колко е разрушена болницата една керемида не паднала.Не случайно ПКК е комунистическа партия и лъжите им са такива
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една снимка от бамбардираната болница не можаха ли да изфотошопят терорягите?
44
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му пикам на аскера, пълни смешници. Един файтон хора, въоръжени само с леко стрелково оръжия, разказват играта на редовна армия, въоръжена с артилерия, танкове, авиация. Ако имаше локва Босфорската Тиква и кораби щеше да включи.Та този файтон хора се подигра жестоко с иначе тази толкова силна турска армия, дето за няколко дена щеше да приключи всичко. Два месеца усилени бомбандировки и трябваха за да измине 15 километра. Турската армия е силна само в Ориента, на Балканите/Европа не пее.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във видео снимано от дрон в 9:43 на 17 март въпросната болница си е съвсем цяла без драскотини. Терористите да нямат в предвид някоя палатка служеща им за полева болница?
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аскера удря мишоците в Африн, а цвърченето им се чува тук. Неведоми са пътищата Господни
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според вашето примитивно мислене, е нормално да се убиват беззащитни хора, бременни жени, деца, така ли?"А твоя умствен капацитет е способен да вярва на всичко така ли...? Аре джаманги... Я покажи как са ги убивали... Там ли беше... Имаш ли доказателство... Ахмак.Ще се спукате от яд... Над 3 милиона жени и деца да ти дойдат на гости... Вечни гости...
40
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте коментарите на турците. Според турците е нормално да пориш коремите на бременни жени и да убиваш беззащитни деца...
39
19
 
8
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
До турците, Според вашето примитивно мислене, е нормално да се убиват беззащитни хора, бременни жени, деца, така ли?
38
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След като свърши със Сирия, Ердоган ще изпрати фашистката си армия в България. Турските зверове няма да се спрат от нищо. Навсякъде извършват само кланета и зверства."Почни да стягаш кашоните с памперси щом е тъй! :-):-):-)
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т"урците избиват цивилни. Избиват жени и деца. Това е престъпление срещу човечеството!!!"В най скоро време да храниш и поиш 3 милиона цивилни... Жени и деца... Да ни покажете вашето човечество!!! Амин
36
7
 
21
 
! Отговори
Siderov преди 6 години
Da jivee silna i velika Turcka Armia .
35
2
 
15
 
! Отговори
lYl преди 6 години
Ердоган и Турските войници бъркат в .... НА ЗАПАДА, АМЕРИКА И ПКК... ОТ НОВИНИТЕ ГО РАЗБИРАМЕ... ЦИВИЛНИ СИРИЙЦИ ДА ВИ ПОСЕТЯТ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ... АМИН!
34
7
 
21
 
! Отговори
Boiko piklio преди 6 години
Velika e Turckata Armia !