Турската армия атакува болница в Африн, има жертви

Военните отрекоха да са атакували цивилни
17 мар 2018 09:35,
82
Турската армия атакува болница в Африн, има жертви
Снимка: Reuters

Според данни на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека, Турската армия е поразила болницата в Африн. Убити са най-малко девет души.

Турските военни обаче отрекоха да са обстрелвали болница в сирийско-кюрдския анклав Африн и заявиха, че съобщенията за това са неверни, предаде БТА.

"Операция "Маслинова клонка" се води по начин, който не нанася щети на цивилни и на обкръжаващата ги среда", заяви армията в Туитър.

Според военните обект на атаките са само терористи и се полагат специални усилия за избягване на цивилни жертви.

Съобщението идва в отговор на информациите за турски въздушен удар, поразил основната болница в контролирания от кюрдите сирийски град Африн.

Болничен източник заяви късно снощи за ДПА, че единствената болница в Африн е била подложена на интензивен турски обстрел, че са загинали са 16 души, а десетки са били ранени.

Намиращият се във Великобритания Център за наблюдение на правата на човека съобщи за две убити бременни жени и каза, че жертвите на обстрела на болницата и нейните околности вече са 43 души. Градът е под обсада от понеделник.

Турция и съюзените с нея сирийски бунтовници започнаха на 20 януари операция срещу кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористична организация, свързана със забранена на нейна територия кюрдска бунтовническа организация. В други части на Сирия кюрдските Сили за защита на народа действат като съюзници на САЩ в борбата срещу "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
30
 
! Отговори
Халил преди 6 години
Над небето на град Африн денонощно има безпилотни самолети които снимат всичко. Кюрдите са много глупави ако мислят че ще заблудят някого с лъжите си. Веднага армията разпространи видео записи на болницата. Абсолютно непокътната е. Турският войник не е като американските и руски *** да посяга на цивилни. Още по малко на болници.
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе още малко ще кажат, че от 8 години турската армия уби всички цивилни в Сирия... Искам Ердоган да пусне Сирийците вече на свобода... Запада и Америка заслужават над три милиона ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ!!!! ДАНО БОЖЕ, ДАНО ТЕЗ СИРИЙЦИ ПОСЕТЯТ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЕВРОПА...
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като гледам и за запада и американците и техните пионки пкк=pyd Гроздето е кисело... Защо не покажете ка цивилното население посреща турските войници... Това да не е америка, асад, русия да смете всичко живо...Я кажете заради тях колко болници, училища, жилища и цивилни с малки деца се бомбардираха, колко хора напуснаха страната си... За 8 години колко цивилни умряха заради тях я кажете... Провокациите няма да ви спасят... Аре у лево.
30
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турците в момента извършват престъпление срещу човечеството, за пореден път, а запада мълчи. "Абе нещо тези "цивилни" са снабдени с няколко хиляди тира американско оръжие... Аре у лево...
29
6
 
10
 
! Отговори
Еничар преди 6 години
Наточил съм ятагана, наследен от пра-дядо ми, и чакам с нетърпение да започна службата си на султана!
28
18
 
11
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
турците в момента извършват престъпление срещу човечеството, за пореден път, а запада мълчи. Убиват цивилни, убиват бременни жени, убиват деца. Но всичко се връща!!! Защо турците не излязат срещу една нормална армия, а излизат да се бият срещу цивилни, жени, деца?
27
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като на помаците от съседните на Батак села им писва от постоянните набези на българите по техните села да крадат животни и обират къщите им, и като капак на всичко отгоре българи от Батак изнасилват жената на една местна знатност на помаците, хората какво да правят - взимат работите в свои ръце! Подпукват българите в Батак и се стига до клането. За съжаление, султанът праща редовната армия да озапти помаците и спаси българите от тях. Грешка голяма на падишаха, и то много голяма!
26
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е дал заповед да се бомбардира болница... Тоя се оказа същия като Хитлер. Ердоган е Чудовище...
25
16
 
4
 
! Отговори
HAGA преди 6 години
Ердоган ще се окаже редом до Хитлер . Този има ли в главата мозък - как може да даде заповед да се Бомбандира БОЛНИЦА ???
24
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като отворя официалната книга на колослнните български лъжи, като се почне с турско "робство", и веднагически се преминава на "непосилни данъци" от 2% на година и се стигне до опашата измишльотина за баташкото клане и се свърши с бомбения атентат на ДС на гара Буново с цел да се набедят турците в българия за тази дивотия! Българите бият кюрдите с натрупания многовековен опит в майсторлъка на лъжата.
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато стане дума за лъжене, българите и кюрдските куманази водят класацията. Е, вярно че кюрдите има още много да тренират за да натигнат българите в изкуството на колосалното надлъгване, но напредват в тази посока.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЛНИЦА НЕ БОЛНИЦА!КАТО ПОЧНАТ ДА ВАЛЯТ БОМБИТЕ КЪДЕТО ПАДНЕ ВОЙНА Е!ОТ ТАЯ СИРИЯ НИЩО НЕ ОСТАНА :(
21
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците трепят бременни жени и деца в Сирия. Потят коремите на жените с нож и трепят неродените деца... Тоя филм сме го гледали в Армения и Батак. Нищо не се е променило. Турците са най-нехуманният човешки вид...
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като свърши със Сирия, Ердоган ще изпрати фашистката си армия в България. Турските зверове няма да се спрат от нищо. Навсякъде извършват само кланета и зверства.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо въобще се пишат подобни заглавия, след като не е истина? Нали и без друго знаете, че българинът е ударил дъното по способност за ментални дъждения, не може да мисли, става все по-неграмотен. Все по-повърхностна мисъл, лишена от логика, придобива българинът. И затова ЧЕТЕ САМО ЗАГЛАВИЯТА и после вика "тия трепаха цивилни", а то не е истина. Не е истина, но хората повтарят като папагали.
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под слънцето. Турците извършват поредния си геноцид и етническо прочистване. Спомнете си Баташкото клане и арменския геноцид. Тракийското клане и геноцида над българите. Сега извършват и клане в Сирия. Турците са зверове, в тях няма нищо човешко...
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 отвори 20 да видиш
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аскера бая професионално нарита червените терористи от пкк .Пия за комшийте
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видял си ти. През прозореца ли е вися ***. Клонките скоро ще потънат в блатото.
14
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфектна работа видях видеото на болницата от тази сутрин, няма драскотина.Днес=ПКК се финансира както и други медии от Гюлен фондации а те са от един баща и майка.Очи чюрнии долар да капе , за този сайт знаем .