13 попаднаха в ареста преди ЦСКА – Левски

Дербито премина без сериозни проблеми в София
18 мар 2018 18:24, Красимир Ангелов
10
13 попаднаха в ареста преди ЦСКА – Левски
Снимка: Булфото

Преди, по време и след футболната среща на отборите на "Левски" и ЦСКА не са допуснати нарушения на обществения ред в София, съобщиха от МВР.

Още по темата
С оглед засилен контрол, ръководството на СДВР създаде необходимата организация и предприе превантивни действия. В района на стадион "Васил Левски" бяха изградени контролно-пропускателни пунктове, отчетоха от силовото министерство.

При извършените от служителите на СДВР проверки преди началото на мача, са задържани общо тринадесет души. Двама от тях са заловени с наркотици, други осем носели забранени предмети и вещи (пиротехника, нож и маска), трима отказали да изпълнят полицейско разпореждане, държали се грубо и арогантно.

На стадиона не са допуснати да влязат и други 27 зрители във видимо нетрезво състояние.

Спрямо тримата, проявили грубо и арогантно поведение, ще бъде приложена разпоредбата по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.

Не толкова мирно обаче премина пътуването от страната към София за дербито. Единият от инцидентите е станал около 10.30 часа в района на Ябланица, информира пресцентърът на МВР.

Пътуващи в два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си.

Междувременно на тел. 112 е получен сигнал за подобен инцидент на автомагистрала "Тракия". По време на движение от лек автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. Стъклото на буса е потрошено.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
11
 
! Отговори
Не... преди 6 години
...съм нито от Лефски, нито от ЦСКА ( Микре ). Един път ходих на техен мач на Националния стадион. Лефски паднаха с един на нула, сбиха се с полицаите и затвориха стадиона. Излязохме чак към полунощ - беше и студено. У нас се прибрах чак в 01:00 след полунощ. Никога повече няма да им стъпя на мач! Безинтересни сте... Предпочитам да дам някой лев и да отида на мач от Английската лига.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уефски София е прекръстения Спартак София и Динамо София
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски от кога загубихте? ЦСКА-София , ЛИТЕКС ИЛИ ЕТРОПОЛЕ?
5
11
 
6
 
! Отговори
Припознавачи преди 6 години
ЦСКА-София си остава прекръстен Литекс
4
12
 
9
 
! Отговори
САМО ЦСКА ! преди 6 години
... Както "Ботев" ( Пд ) си е "Ботев" ( Пд ) а НЕ Е "Металик" ( Сопот ) ... !!! Дори и на самите привърженици на клуба от "Подуене" им е ясно , че БЪЛГАРИЯ има нужда от това ДЕРБИ ! ... Както има нужда и от сблъсъка "БОТЕВ" - "ЛОКОМОТИВ" ... :) ! Това е истината ! ... Те и затова са толкова много в Сектор "Б" по време на дерби срещите ! Защото го знаят ! И защото знаят , че ги МАЧКА точно ЦСКА !!! ..... ДРУГОТО Е ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ ЗЛОБА И ДУШЕВНА ТЪПОТА ЗА ПРЕД МЕДИИТЕ !!!!! .... :)
3
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
тези мачове няма ли да ги забравят със закон те са по опасни от войната по пътищата , то не е чупене на инфраструктурата на столицата побоища , задръстване на целя център и всичко това за сметка на данъкоплатеца и обикновения човек му се бърка в джоба да гледа не футбол а Гаменщина !!!
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"дербито" :)))) по-скоро жалък селски мач зяпан от утайките на обществото.
1
12
 
13
 
! Отговори
САМО ЦСКА ! преди 6 години
... Опссс ... Какво се чува от Сектор "Б" ... ?!?! ... Май нищо , а ?!?! ... Освен мучене и злоба ... Много злоба ... :) ... СИНЯ ТИШИНА ! ... Страхотно е ! Гали ухото ! ... От 2013 година ЦСКА МАЧКА ЛЕВСКИ така ... както сигурно Кобрата НЕ мачка силикона на Андреа в спалнята им ! :) .. Сега НЯКОЙ сигурно ще измучи , че това не е ЦСКА ... НЕ ! ЦСКА Е ... ЗАЩОТО ЦСКА Е ПО - ЖИВ ОТ ВСЯКОГА ! ... Както "Берое" си е "Берое" а НЕ Е "Олимпик" ( Галата) ... "Локо"( Пд) си е "Локо"(Пд) а НЕ Е "Велбъжд"!