Левски срещу ЦСКА на пътя: Засичане, бухалки, камъни и чупене на стъкла

Някои от нападателите са задържани, други се издирват, съобщиха от МВР
18 мар 2018 14:50,
50

Феновете пред стадиона, снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Фенове на ЦСКА и Левски се засичаха на пътя, мятаха камъни и чупиха стъкла с бухалки в различни инциденти по пътя към София. Запалянковците са пътували за дербито на сините и червените в столицата, което се играе от 13 часа.

Единият от инцидентите е станал около 10.30 часа в района на Ябланица, информира пресцентърът на МВР, цитиран от БТА.

Пътуващи в два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си.

Още по темата

От инцидента няма пострадали, само материални щети.

Нападнатите запалянковци са успели да се изнесат от мястото и са потърсили помощ в Районното в Ябланица.

Веднага са предприети полицейски действия и в района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него. Издирват се останалите.

Междувременно на тел. 112 е получен сигнал за подобен инцидент на автомагистрала "Тракия". По време на движение от лек автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. Стъклото на буса е потрошено.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая.

На територията на СДВР до този момент няма сигнали за нарушения на обществения ред. Продължават действията на силите на реда, ангажирани в охраната на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с дербито, увериха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е виновна преди нямаше това баце дее не знам но за да се върне обикновенния цскар и левскар трябва едно ред
15
17
 
5
 
! Отговори
Колко сте зле преди 6 години
Футболните фенове са ви виновни за състоянието на държавата, така ли? *** народ, слаба държава, а вие се заблуждавайте, че става нещо от вас. Футболния фен поне има позиция, ходеха на всички протести, докато не ги описаха като платени.
14
3
 
20
 
! Отговори
патето преди 6 години
е това е псевдонационалисти и нарко пубертети с качулки и анцузи адидас верващи в е едно нищо ,*** маргинали крещат прават мизерии ...но най важното е че са модерни а жените харесвват лошите момчета сеш се за ко стааа въпрос уе
13
10
 
26
 
! Отговори
Това не е ЦСКА преди 6 години
Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира на 9.09.2016г. и защото ЦСКА-София е съвсем нов отбор произлязъл от сливането на Литекс и Етрополе без история и титли, както окончателно заключи УЕФА.
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ако ги облечем в униформи и им се платят хубави пари като военни такава хубава работа ще вършат ще ги сложим по границата с Турция.
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАз съм и футболен фен и не се смятам за тъпо животно
10
2
 
11
 
! Отговори
Ловешкия преди 6 години
Това вече не става. Аз предлагам да се прекръстят на Реал и Барселона и да се любуваме на още по-зрелищно дерби. Това вече умре.
9
1
 
11
 
! Отговори
+ преди 6 години
хУБАВА РАБОТА ,АМА НАШЕНСКА-БЪЛГАРСКА.
8
3
 
22
 
! Отговори
Tap(a)тор преди 6 години
Футбоните агитки са слугинаж на власта.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо дерби - няма що , истинското лице на действителността ни и на "прекрасния" БГ футбол ..и сега знам какво ще пишете - ама виж какво става в Гърция , в другите държави е по- зле...ако това е оправдание за умишленото бездействие на правоохранителните органи -здраве да е , ами по тази логика в някои държави гражданите не смятат да плащат данъци?? е, кое е правда и кое кривда?? Нали от тези диващини може да пострадат невинни хора , деца , уж заради които трябва да приемем Конвенцията
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утайките на обществото на едно място.
5
3
 
52
 
! Отговори
Fck преди 6 години
Няма по тъпо животно от футболния фен. Тва са една *** където да ги изпратят да трошат камъни в некоя каменоломна Малко ще им е!!!! ***
4
3
 
31
 
! Отговори
простаци преди 6 години
то държавата й разкатаха фамилията, тези смешници се бият по мачовете.Утре докато поддържате вените си отбори ще се събудите в една разпродадена, ислямизирана България. Овчари!Същите овце са били българите, когато са паднали под турско. Днес гена си казва своето - живеят, като роби, за да умрат, като роби!Амин
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това може ли да са фенове??????Откачени и*д*и*о*т*и , които полицията ги оази да не се изтрепат!!! Вместо да гони престъпниците....Слушахте ли коментарите от сутринта?ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ НА КРАК!!! И това ако е нормално.....здраве.По света хората ходят СЕМЕЙНО БА МАЧ И ВОДЯТ МАЛКИТЕ СИ ДЕЦА. Кой ще си заведе детето на подобно нещо?
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левскарите да пият по една студена вода, може и две, да се надяват някъде през 2025 да бият поне един път. Горкия отбор, пари, треньори, кво ли не, и нищо.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес всички май.муни имат сбор на стадион Васил Левски.