НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!

Шефът на пакта поиска нови решения на срещата на върха през юли
18 мар 2018 08:58,
298
НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!
Снимка: Reuters

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг", предадоха Ройтерс и БТА.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел, заради риска Русия поетапно да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

"Мисля, че канцлерът Меркел и нейните колеги, ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг.

Още по темата

Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератака и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри.

"Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Солсбъри следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.

Русия отрича да има нещо общо с отравянето и казва, че алиансът е риск за мира в Европа.

"Русия не трябва да си прави погрешни сметки. Ние сме винаги готови да отговорим, когато съюзник е атакуван военно. Ние искаме правдоподобно разубеждаване. Ние не искаме война. Нашата цел е деескалация", каза Столтенберг.

Той допълни, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на следващия съвет НАТО-Русия. Столтенберг призова също така Русия да се придържа към договорите за контрол на ядрените оръжия.

Генералният секретар посочи като доказателство за руската заплаха анексирането на Крим преди четири години, и подкрепата за сепаратистите в Украйна, както и военното присъствие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kъф е тоа гей на снимката?
170
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО са стадо мъртъвци!
169
3
 
21
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 години
... Столтенберг посочи като доказателство анексирането на Крим и сепаратистите на Донецк... Съвершенно точно. Това така и е. Россия взе Крим защото винаги беше русската территория и поддържва сепаратисти на Донецк защото те са русите. И цяла украина се отнася к област на интереси на Россия, защото още цар присъедини този област към Россия. Непонятно е вълнение на Столтенберг. И Россия не трябва никакво разрешение на нато за своите действия.
168
2
 
21
 
! Отговори
До 205 преди 6 години
Тонка, не усещаш ли миризмата?... Или тя ти харесваНе виждаш ли, че сме един памперс в който си свършват работата твоето НАТО и САЩ?Точно затова "хората" от USA посолството ни избраха твоя Бойко, като плащаха половин година на група клакьори да се мотят по площадите самоо и само да го сложат начело и да им прислужва.
167
1
 
23
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Цялото това НАТО с великите САЩ начело, вече 16 години ядат бой в Афгаанистан всеки ден и краят на това не се вижда...Същите тези, с прехвалената им коалиция (от 60 държави!!!), начело със САЩ 5 години в Сирия имитираха борба с ИГИЛ, докато не дойде Русия да смачка фасона на отглежданите и обгрижвани от тях джихадисти.Сега газ пикаят...Същите тези позволиха на Турция да окупира КипърКак не ги е срам изобщо тези лицемери, да се пробват да ни будалкат всеки ден с техните лъжи и инсинуации?!?
166
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовците обграждат Русия отвсякъде, приеха всякакви държави в алианса, само за да се приближат още повече до руската граница. После Русия била агресивна! Кажете ми за какво сме им притрябвали ние? България за тях е само важна територия. Купуват политиците в името на целите си. Имат нужда от слаба и зависима държава.
165
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО се усъвършенства заради Русия: ДА! Все повече гей-паради в страните членки на НАТО! И така, до като руснаците не се засрамят, че имат нормални Мъже и Жени ! Всички страни трябва да прегърнат ценностите на НАТО - третополовост и толерантност!
164
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицът на годината:НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!...Тия са отворили уста да лапнат целия свят, военните им приготовления не спират, докарааха си войските до руската граница, обградиха Русия с бази от всички страни, а военния им бюджет е десетки пъти по-голям от този на Русия.Поробиха държави управлявани от предатели, като България и други, като ловко избягнаха референдумите, на които щеше да се отхъврли членнството им.Но има видов ден - да питат Наполеон и Хитлер.
163
21
 
3
 
! Отговори
РУСКОТО КГБ... преди 6 години
НАЧИНА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА РУСИЯ----Е ВОЙНА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЯ..ЗА ВОЙНА!
162
17
 
3
 
! Отговори
РУСКО КГБ-ВОЙНА! преди 6 години
"КОМУНИСТ ИЛИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ"---ТОВА ОЗНАЧАВА ВОЙНА !!!!!!
161
3
 
17
 
! Отговори
асен преди 6 години
Ей , тия ненормал....ци ще ни вкарат във война , губят позиций по всички линий и са тотално отчаяни , само един Господ дано ги "вразуми".
160
1
 
16
 
! Отговори
Илия Варна преди 6 години
А какво птавят нато и сащ в Авганистан, Ирак, Либия, Сирия и др., бе г-н шеф на нато. Осрахте на всякъде и това ви се струва нормално? Някой трябва да спре вас от намеса в други държави, които са с неудобни правителства.
159
16
 
1
 
! Отговори
НАТО... преди 6 години
ПИЙ ВОДАТА С "БРАТСКИЯ РУСКИ УРАН" ***----ТОЙ ПРАВИ ОТ ВАС СТОЛЕТНИЦИ И ДА СВЕТИТЕ КАТО "ДАНКО"....ХА,ХА,ХАААААААААААААААХА , НАЗДРАВЕ , ***...ЗА РУСИЮ , ЗА ПУТИНУ......
158
0
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
НАТО носи ненужни разходи, създава измислена параноя. Чрез НАТО оръжейния комплекс на запад си гарантира доходи, а ние попомагаме алчността за печалби и загърбваме националните си интереси
157
6
 
13
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 6 години
ЗА ДА ИМА МИР: ВСИЧКИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СА ДОБРЕ ВЪОРАЖЕНИ ДОРИ С АТОМНО ОРЪЖИЕ И ДА СА В СЪЮЗ СРЕЩУ САЩ И ИЗРАЕЛ! ПРИМЕР: МАЛКА С. КОРЕЯ - САЩ КЛЕКНА НА КОЛЕНЕ !ТОВА Е ИСТИНАТА!
156
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само лаете,като сте толкова отворени що не нападнете изостаналата Русия която според западните парцали наречени медии се намира в каменната ера и руснаците измират по улиците от глад,ама не ви стиска можете да нападате са беззащитни страни и после да се хвалите каква невероятна победа сте постигнали.
155
1
 
22
 
! Отговори
Слава на Путин преди 6 години
Нато защо не обгражда СИРИЯ а се разполага около Русия ?Няма логика да пазим Украйна от Русия след като самите украинци се имат за руснаци .Хората от Крим се радват на Путин направи им улици ,болници,училища увеличи им пенсиите и ги направи хора . В Украйна сега нямат нищо . Хорат масово е напускат и взимат руски паспорти .
154
1
 
22
 
! Отговори
Русия не е враг преди 6 години
След 1995 година като се разпадна СССР , западните граждани взеха да питат политиците си, защо подържаме толкова скъпи армии та ние нямаме врагове. Тогава дойде Косово, разни нови тайни ислямски врагове, създадени от САЩ. Проблеми с Ирак после със Сирия. Измислено хмическо оръжие в Ирак. Накрая си намериха сериозен враг в лицето на Путин. Създадоха го бавно и сигурно. Свиха обръча около Москва с новоте членове на НАТО. Сега отново има много пари за военните и те са доволни.
153
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Унгария влезе в Нато техния министър на отбраната се оплака, че страната му била наводнена от натовски търговци, които искали дори да му продадат връзки за обувките на армията. Та и сега руската заплаха е само за пари.
152
1
 
16
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
И уран във водата до село Казанка ще пиеш (до полигона в Змейово) само да е американски. НАТО не е западен алинс, защото Германия и Франция не искаха да нападат Ирак, ама западният - демократичен САЩ - НАТО нападна Ирак. Пий западна уранова вода, живей в пущиняк от добив на демократичен шистов газ, яж си ГМО царевици, пий западна Кола и малко четене на книги.Цивилизации са Китай, Шумер, Вавилон и т.н., които западния САЩ-НАТО нападна.Просто щото САЩ са на Запад, нападнаха цивилизации.