НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!

Шефът на пакта поиска нови решения на срещата на върха през юли
18 мар 2018 08:58,
298
НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!
Снимка: Reuters

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг", предадоха Ройтерс и БТА.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел, заради риска Русия поетапно да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

"Мисля, че канцлерът Меркел и нейните колеги, ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг.

Още по темата

Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератака и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри.

"Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Солсбъри следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.

Русия отрича да има нещо общо с отравянето и казва, че алиансът е риск за мира в Европа.

"Русия не трябва да си прави погрешни сметки. Ние сме винаги готови да отговорим, когато съюзник е атакуван военно. Ние искаме правдоподобно разубеждаване. Ние не искаме война. Нашата цел е деескалация", каза Столтенберг.

Той допълни, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на следващия съвет НАТО-Русия. Столтенберг призова също така Русия да се придържа към договорите за контрол на ядрените оръжия.

Генералният секретар посочи като доказателство за руската заплаха анексирането на Крим преди четири години, и подкрепата за сепаратистите в Украйна, както и военното присъствие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
19
 
1
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 6 години
"КОМУНИСТ И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ"----ОЗНАЧАВАТ ВОЙНА!!!!!ТОВА Е НАЧИН НА "ОЦЕЛЯВАНЕ" ЗА ТЯХ!!!"СИЛНО ВЪОРАЖЕН МИР"--------САМО ТОВА Е НАЧИНА ЗА "МИРА С РУСИЯ" И КГБ!!!
150
2
 
19
 
! Отговори
до Анонимен 184 преди 6 години
Само назад НАТО! Деградацията се базира на запада. Другото е прзни приказки на алчни имперски лъжци.
149
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин им пусна малко анимация и напълниха гащите.
148
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само напред НАТО ! Циливизацията се базира на запада . Другото са празни локуми на крадции.
147
3
 
31
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Натовците първо да си зададат въпроса:"Имаме ли достатъчно мъже,годни да застанат срещу Русия?"!Щото в Русия има предостатъчно готови да се противопоставят на НАТО!И става въпрос за истински мъже,а не такива със спорен пол!Виждаме,че тия не могат да спрат ислямското нашествие,погубващо Европа,а какво да кажем за война с Русия....
146
2
 
19
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
No more!Стига с тези войни на чужди територии и с чужди войски.В пъти по - интересна е теорията на американецът Мичио Каку за Тахионите - революционна хипотеза. България няма пари за създаването на машини за убиване.България иска референдум за НАТО!Правете наука, а не войни!България иска Мир!
145
25
 
5
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 6 години
ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ-----АКО НАИСТИНА, ИСКАТЕ МИР С РУСКОТО КГБ!!! /...ОСНОВЕН ПРИНЦИП И ЗАКОН.../НЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОМУНИСТИ---ТЕ ВИНАГИ ТЪРСЯТ ВОЙНАТА ...ЗА ДА "СЪЩЕСТВУВАТ"!!!/"комунист и национал--социалист"----означават ВОЙНА!/
144
1
 
27
 
! Отговори
Дойчо Велев71 преди 6 години
Дръжки!Какво правят натовците до руските граници?И то от кога.Извода за нас какъв,стягайте коланите в името на евроатлантическите ценности,както едно време в името на соц.интернационализъм.Пот и кръв нищо друго не се иска от нас, за да има полза за господарите.
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка работа-този говори така все едно съседа ти да има пушка и пистолет ,да се гласи да те нападне ,да опъне жена ти ,да те обере и в същото време да пише оплакване до полицията ,че и ти си купил оръжие и си станал опасен.
142
1
 
27
 
! Отговори
карина преди 6 години
Полудаха , откачиха и пак не става и не става тяхната........на тези от Запада.
141
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацвъкахте бази и противоракетни щитове по границите на Русия и после квичите-лелеее, колко е агресивна тази Русия-разработва модерни и мощни оръжия.Аз не съм чул руснаците да имат бази на границата на САЩ .А на собствена територия Русия има право да прави каквото си иска за да се защити.А Путин каза- ако боят е неизбежен ,то трябва да удряш първи.Така ,че ракетите са насочени ,а какво лае Столтенберг ,на Русия не и пука
140
29
 
4
 
! Отговори
Съвсем нормално е! преди 6 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ СТРАНИТЕ ОТ НАТО ---ЗА ДА ПАЗЯТ ОТ РУСКИ "ОСВОБОДИТЕЛИ"!!!НЕ ВОЮВАЙТЕ С ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ---ДРЪЖТЕ ГИ В СЪСТОЯНИЕ НА "СТЕНД БАЙ"....ЗА ДА ФАЛИРАТ!ТОВА Е ---"СЪВРЕМЕННАТА ВОЙНА"...ВОЙНАТА НА ---"ИКОНОМИКИТЕ"
139
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО за да съществува трябва да измисля опасности за западните общества!Я ,със заплаха от Русия,я чрез финансиране на терористи които ,да всяват ужас!Що се отнася ,до Грузия,нека питат осетинци и абхазци ,защо предпочитат да са част от Русия,този конфликт е още от времето на Горбачов,но тогава никой не го обвиняваше!В Молдова,славяните от Приднестровието не признават власта на Кишинеу!
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее република Гонго
137
0
 
24
 
! Отговори
леле преди 6 години
Своеобразна анкета са коментарите. Голямо мнозинство против НАТО и двата василевци *** за бомбардиращите суверенни държави.
136
2
 
25
 
! Отговори
Dj преди 6 години
Столтенберг, не се обясняей като ученичка
135
3
 
43
 
! Отговори
не син преди 6 години
Единствената причина за съществуването на западняка са парите. НАТО съществува за да се обогатяват богатите чрез война и убийства за сметка на бившия соцлагер и третия свят. За причина използват Русия. По отвратително човешко творение в момента няма!
134
4
 
42
 
! Отговори
Демокрация? преди 6 години
Къде е ДЕМОКРАЦИЯТА на НАТО, питахте ли БГ дали иска да е член на НАТО?Питахте ли другите народи, дали искат да участват във вашите имперски войни?Докога ще нападате други държави на чужди територии с наемни войски - терористи?Воювайте във вашата държава с вашите войници.Реалностите са нови, Светът няма нужда от военният диктат!Германия и Франция не искаха война в Ирак, вие съобразихте ли се с тях - НЕ, за вас няма съюзници!Светът е уморен от войните Ви, и отвратен!Светът не иска НАТО.
133
3
 
36
 
! Отговори
истинната преди 6 години
Точно обратното е.Разума зове всички страни около Русия да сме неутрални и излезем от терорестичното НАТО. Само това ще успокои Русия. Запада да си дрънка оръжието у тях.
132
2
 
29
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
За да се осребри докрай британската провокация, очаквам сека натовските съюзници да откажат да участват в Световното първенство по футбол 2018.Олимпийските игри са създадени по примера на древна Гърция. Там градовете-държавици са воювали от време на време, но като наближат олимпийските игри вестоносци с маслинови клонки са спирали войните и всички са отивали да гледат и да участват в игрите.Да видим сега западните "демократи" ще спретнат ли и тая провокация срещу Русия, да откажат да участват.