Побой, изтезания, СПИН! Тъжната история на една секс робиня

Хиляди момичета са в плен на ислямистките милиции Ал Шабаб
18 мар 2018 20:31, Красимир Ангелов
41
Побой, изтезания, СПИН! Тъжната история на една секс робиня
Снимка: Reuters

На пръв поглед Радия Мамбо изглежда като всички млади жени, които се разхождат по пристанището на Момбаса. 27-годишната жена е облечена в черно и крие лицето си зад хиджаб. Тя крие и историята си от другите хора, а и истинското си име, разказва историята й DW.

Радия се е завърнала тайно в Кения, въпреки че е родена и израснала тук. Само допреди два месеца е била в Сомалия, където е била секс робиня на ислямистките милиции Ал Шабаб. През 2013 година неин роднина я вербувал. Преди това тя дълго време търсела работа в Момбаса, но без успех.

Побой, изтезания, СПИН

"Познати на баща ми ме взеха със себе си. Казаха ми, че мога да ги придружа до Сомалия. Обещаха ми да работя като готвачка. И аз се съгласих. Когато пристигнах, видях много мъже с дълги бради. Приличаха на араби. Като влязох вътре, те веднага залостиха вратата, за да не избягам", спомня си младата жена.

Радия сваля черната роба и показва белезите по тялото си. Разказва също, че лекарите в Момбаса установили, че е заразена с вируса на СПИН. "Хората, при които бях в Сомалия, ми обещаваха да ми плащат месечно 60 000 кенийски шилинга (около 480 евро). Но истината е, че не ми даваха нито стотинка. Те ме направиха секс робиня. Всеки можеше да спи с мен. Никой не ползваше презервативи. Те ме биеха и изтезаваха. Цялата бях в рани", разказва тя през сълзи.

Радия е една от малкото кенийски жени, успели да избягат. И то по една случайност. Един ден трябвало да отвори вратата за посетители. Сторила го и побягнала. Успяла да стигне до една гора, където се крила цял месец. После срещнала един човек, който ѝ обяснил как да стигне до Кения.

Хиляди жени споделят съдбата на Радия

За съжаление Радия не е единичен случай. Кенийските сили за сигурност информират, че все повече млади момичета и жени се присъединяват към терористичните милиции Ал Шабаб.

Много често ислямистите ги примамват с обещания за пари, работа или дори женитба. Много малко от тези жени успяват да избягат. По кенийското крайбрежие говорят, че ислямистките милиции използват все повече жени като шпиони, тъй като силите за сигурност не им обръщат голямо внимание.

"Това е нова тактика на ислямистите, след като в миналото властите успяха да предотвратят много атентати", казва пред DW Мартин Кимани. Той ръководи кенийския антитерористичен център.

След като обаче станаха известни много подобни случаи, кенийското правителство започна да обръща по-голямо внимание на темата. "Ние установяваме, че жените които се присъединяват към ислямистите в Сомалия биват изтезавани, изнасилвани, есплоатирани. Те страдат много повече от мъжете. Ние искаме жените да разберат, че рискуват живота си, когато се присъединяват към бунтовниците", казва Кимани.

"Има обаче и момичета, които са се завърнали в Кения и искат да извършват атентати", добавя той.

Не е ясно колко млади жени са били вербувани от ислямистките милиции Ал Шабаб. "Ние предполагаме, че техният брой надвишава 10 000", споделя Филис Муема, директорка на Центъра за защита на обществото в Кения. Тази неправителствена организация помага на избягалите от милициите Ал Шабаб по кенийското крайбрежие. "Някои от вербуваните млади хора са загинали. Други са имали щастието да се завърнат в Кения", казва Муема.

Не всички се възползват от амнистията

През 2015 година кенийското правителство обяви амнистия за всички млади кенийци, присъединили се към милициите Ал Шабаб, които са се завърнали в Кения. Целта беше те да бъдат реинтегрирани в кенийското общество. Много от завърналите се млади хора обаче не се възползват от амнистията. Те се страхуват от широката мрежа на Ал Шабаб в Кения. За ислямистите те са предатели.

След завръщането си в Кения Радия предпазливо подновява контактите си със съседите. Съпругът ѝ също се присъединил към Ал Шабаб - преди две години. Оттогава насам тя не е чувала нищо за него. Сега Радия продава зеленчуци на пазара, за да изхранва петте си деца. "Мъжът ми просто изчезна. Затова трябваше да си намеря някаква работа", казва тя.

"В Сомалия беше ужасно. Надявах се, че един ден ще успея да избягам. През седмиците, прекарани в гората, нямах нормална храна. Живеех само от плодове. Но това беше рай в сравнение с ужасите, които преживях в Сомалия. Никога вече няма да се върна там", казва със сълза на очи Радия.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ги накарат да приемат Истанбулската конвенция:)))) Какво се бавят:)
39
2
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
До Демократ

Същевременно обаче непрекъснато ми разправят за права на жените и колко процента има жени в управлението.Все я намаляват тая плодовистост отдавна в Европа е под санитарният минимум обаче в Африка където е най-голяма не са я намалили.Май ми мерише на еврейско отмъщение към Европа.Просто искат да ни затрият от Тел Авив а ние им честваме някакви спасени евреи и тн та тия се гаврят с нас!
38
1
 
1
 
! Отговори
Тимур и его команда преди 9 месеца
ХД видео по случая, да ви се намира?
37
7
 
6
 
! Отговори
Потресен преди 9 месеца
Подлъгах се да зачета. стигнах до "...разказва дойче ***" и спрях!
Айде стига с тия сълзливи булшитни на немската радиоточка! Писна ми!
Оригвам си на саздърма.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо подобно на Донбас - вагнеровци, руски "отпускари", спин, убийства, абе русский мир
35
4
 
22
 
! Отговори
Тъжната преди 9 месеца
история на свят, управляван от западно двуличие - отвън демокрация, отвътре гнилоч.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е живота, грозен до побъркване. Ада е тук на земята в този момент!
33
1
 
15
 
! Отговори
Демократ преди 9 месеца
Ами някои искаха това стане и в Сирия. В Афганистан, Ирак и Либия демокрацията победи. Всеки моможе да прави с жените каквото си иска, ако не са придружени на улицата от близък. Египед още се съпротивляват на "Арабската пролет" и малтретитат прогресивните "Мюсюлмански братя".
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От цялата статия едно не ми стана ясно: кога е успяла да нацвъка 5 деца? Ако е било преди да отиде при ислямистите, защо е зарязала децата, за да отиде на майната си? Ако е след това, нали уж няма мъж, пък те децата не падат от небето. Освен това вероятността и те да са носители на СПИН е огромна.
31
2
 
13
 
! Отговори
Циник до факт преди 9 месеца
С малка поправка - за "непридружените малолетни шебеци" ( които често са над 20 , естествено без документи ) Германия плаща 8 000€ месечно ... а те са десетки хиляди
30
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 9 месеца
До Анонимен29 Поправка, приятелю. Те вече са в Европа.
29
2
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
До Анонимен

Не лошата е че ще дойдат в Еуропътъ да оно.дат бели женки или най-малкото ма.истралки.После и некой друг ке ги о.оди и така ще разпространят спина тука а лечението му е скъпо и тва ше го плащаш ти от огромната ти заплата равняваща се на 800 лева докато спинозния конгуанец ще продължи с германки в Дуисбург и ще взима социал от 2000 ойро.Кой е прецакания а.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добрата новина е, че всичките тези ислямисти ще се разболеят от спин, заради безобразния секс.
Лошата новина е, че ще дойдат в Европа вече заразени за да се лекуват като клети бежанци.
27
4
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
До ***

Скоро и белите жени в Европа!
26
0
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
До Коко

Винаги оставяш последната граната за себе си!
25
0
 
31
 
! Отговори
Коко преди 9 месеца
Насилие има навсякъде по света -къде по-слабо , къде по-брутално , но насилие .Оказа се ,че исляма е най- насилствено -бруталната религия . Ердоган се старае да я наложи с всички средства и се опасявам , че дългото му властване ще го позволи.
Дали Европа ще се ислямизира ? Предполагам , че ДА .Много зловещо , но ние го разрешаваме . На тези ,които доживеят факта - жална им майка.
24
3
 
28
 
! Отговори
Циник преди 9 месеца
Шебеците в Африка - нагъват мозъци от горили, и шимпанзета....прехвърлят ни спин, и ебола....режат клиторите на женските шебеци с ползвани ножчета за бръснене...самоизбиват се.....особено противни са алахогъзниците между тях.
Кой аджеба я е изтезавал тази "девойка" на 27?
На тази възраст - наборките и са баби на многобройна челяд!
Тръгнаха си лошите бели колонизатори - и шебеците продължиха с това , което най-добре могат - да се размножават , и избиват помежду си!
23
4
 
5
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 9 месеца
До minuvach
и значи в френския видео-репортаж "Reporters at the Cameroonian frontline battle against Nigeria's Boko Haram terrorist group" който го има в тубата,
тези войници всъщност стрелят по въображаеми противници, нещо като вятърни мелници а? Имагинерни Боко Харам терористи? Просто решили да си направят излед сред природата сред куп картечници за украса
Що не се лекуваш първо пък после коментирай събития далеч от твоето село
22
6
 
12
 
! Отговори
добри новини преди 9 месеца
Новината е доста добра. Да се надяваме че Радия е заразила максимален брой ислямисти. Предвид промискуитета за който говори можем да очакваме епидемия от спин. Тогава ще можем да преценим дали новината е фалшива.
Между другото при Кадафито имаше епидемия от спин и той се опита да хвърли вината върху българските сестри. Къде беше Русия тогава? Накой спомня ли си?
21
8
 
4
 
! Отговори
minuvach преди 9 месеца
А спонсорите на тези наистина ФАЛШИВИ НОВИНИ, можете сами да се сетите кои са. 6-те най-големи американси медийни корпорации са притежавани всичките от....сетете се от кои...тези които чичо Хитлер не харесваше много много....

И така, двете монотеистки религии, Ислям и Християнство, се карат помежду си а Евреите стоят на страна в ъгъла и се смеят.

Има една поговорка, че това което обича най-много Евреина е да отклонява вниманието от себе си.