$1 млн. за британка – обявена за най-добър учител в света

Андрия Зафираку преподава в многоетнически беден район в Лондон
19 мар 2018 11:00, Елка Василева
24
$1 млн. за британка – обявена за най-добър учител в света
Андрия Зафираку. Снимка: БТА

Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблемен район в Лондон, бе обявена на церемония в Дубай за най-добър учител в света и получи награда от един милион долара, предаде Франс прес.

"Поздравления на Андрия Зафираку, че спечели титлата най-добър учител в света - най-хубавата професия в света", написа в Тwitter емирът на Дубай Мохамад бин Рашед Ал Мактум, след като връчи наградата на лауреатката.

На церемонията присъства световният шампион във Формула 1, британецът Луис Хамилтън, който донесе приза със спортен болид, ескортиран от дубайската полиция.

Зафираку бе една от 10-те финалистки измежду 30 000 кандидати от целия свят, които участваха в международния конкурс за най-добър учител в света. Тя преподава в общинското училище на Алпертън - многоетнически беден район в северен Лондон, посочиха организаторите. Научила е основни думи и фрази от 35-те езика, говорени в нейното училище - включително хинди, тамилски и гуджарати - и може да общува с учениците си и техните родители, мнозина от които са бежанци. Освен това Зафираку е въвела реформа на учебната програма, за да я направи по-близка до всекидневието на своите ученици.

Конкурсът за най-добър учител се организира за четвърти път от фондацията Varkey, работеща в Дубай. Наградата е финансирана на траншове, с условието, че лауреатът ще остане учител най-малко пет години.

Фондацията е основана от индийското семейство Варки, които са се заселили през 50-те години на миналия век в Обединените арабски емирства, по онова време британски протекторат. Фамилията е натрупала състояние, като е изградила мрежа от частни училища, предназначени първоначално за децата на заселници от западни страни или от Индийския субконтинент, настанили се в страните от Персийския залив по времето на петролния бум, посочва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителката май е румънка. Че мъй фаче?(как сте?)
20
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 6 години
До ИЗВИНЕТЕЕстествено от колониите.Сред Нобеловите лауреати от Англия няма тъмни, няма жълти, няма и от колониите.С изключение на някой борец за мир.Сред тези които "най-добрата учителка" учи никога няма да има Нютон или Шекспир.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VIJTE I RYCETE I ZNAKYT KATO NA MERKEL NASCHTA GABRIELA SATANI
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SCHTOM GI OPREDELQT FONDACIII OT AZIQ MANI BEGAI
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KVO PREPODAVA DJENDYRSTVO LI ?TE DRUGO NE UCHAT TAM
16
0
 
4
 
! Отговори
.... преди 6 години
Такива са им учителките в Британия,Щатите и Европа...че въпреки неистовите усилия на НПО и Световната Банка за углупяването ни като нация и всекви PISA и прочие иследвания...тея още ни водят поне с две обиколки по безпросветност.
15
0
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
провери последните 2 години коя е най-продаваната книга в Германия, авторът й е същият истински европеец, който споменаваш. европа е на ръба!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам и позор за белия европеец. Скоро значките на Хитлер няма да се купуват само за забавление,
13
2
 
7
 
! Отговори
до под мене преди 6 години
у "проблемен район в Лондон" такова нещо като мулти-култи няма - там си има надписи навсякъде като "тук на власт е шериата", така че е моно-култура и си е държава в дължавата - уж великобритания, ама дори и полицията не смее да припари там, така че реално британските закони и държава са отсъстващи в такъв район. мулти-култи е само за кварталите на белите и за да и там ги омесват до тоталното им асимилиране. с други думи кварталите на белите са за всички, мара-общата, проблемните са само за шериа
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, нова промоция на мулти-култи либерална толерантност с цел да ни убеди, че това е бъдещето.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На подобни статийки целта им е подсъзнателно насаждане на разбирането, че супер учителка (една от най-социалните професии) се става само когато обучаваш/живееш/приемаш мулти културна,мулти етническа и мулти религиозна среда...
10
1
 
25
 
! Отговори
славянин преди 6 години
геноцида срещу белите няма почивен ден - "проблемен район в Лондон" е нищо повече от политкоректна фраза за котило на джихадисти и хора, чиято единствена цел и смисъл в живота е обезглавяването на бели християни!
9
0
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Каква сладникаво-евро-либераска статия за която са платили пустинните хиени.
8
0
 
12
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
И как така парите отидоха в богата Великобритания, а не в бедна страна от третиясвят ?! МАФИЯ! МАФИЯ!
7
0
 
18
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Пропагандна акция! Дали тази награда е печелена от учител,който не е с арабско-индийско име и не знае пенджабски,урду и суахили?
6
0
 
16
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
ако се казваше Джейн Смит, щеше да е Британка, с това име каквото и да я наричат, е просто политическа коректност, но кръвта вода не става!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е дебела
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята цел пък е да живея в моноетнически богат район. И по възможност да няма много хора изобщо.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ISLYAMA RAGDA I DOBRI HORA,A NEKOE BALGARCE UCI LI V NEINOTO SHKOLO.?
2
0
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Минала тя покрай британците с тази фамилия ;)