ДПС-то гледа да е в кондиция за... "ако и когато има избори"

Стабилен кабинет значи ли стабилна държава, питат от партията
Обновена: 19 мар 2018 18:14 | 19 мар 2018 18:11,
19
ДПС-то гледа да е в кондиция за...  "ако и когато има избори"
Снимка: архив "Булфото"

ДПС обвини правителството, че не спира да провокира скандали и не успява да създаде стабилност в страната.

"Сегашното управление държи да бъде стабилно правителството, но дали държавата е стабилна – това не е така", каза депутатът Хасан Адемов в Добрич, цитиран от "Дарик".

Той обясни, че дори и в момента да няма алтернатива на днешните управляващи, това не означава, че такава няма да се появи.

Още по темата

"Тъкмо затова ние от ДПС работим за изготвянето на Програма за ускорено развитие на страната, за да може да поддържаме една кондиция, която да ни позволи да се представим по най-добрия начин ако и когато има предсрочни парламентарни избори", обяви депутатът.

Той отрече да има напрежение в структурите на ДПС: "Няма каквито и да било брожения в ДПС, ние винаги сме заявявали че страната има нужда от силна десница, левица и център. Без ясно структурирани отделни звена на политическото пространство освобождаваме терен за популистки формации, които обещават, но нищо не реализират. Класически пример в това отношение са Обединените патриоти".

Според него един от големите проблеми в България е, че няма механизъм за определяне на минималната работна заплата. Адемов смята и че това е една от причините за напрежението в отделните сектори.

"Тази година приоритетно са увеличени учителските заплати. Увеличени са и заплатите в сектор "Сигурност". Това поражда очакване и в другите секторни политики. Като че ли в България сме съгласни да бъдем еднакво бедни, но не сме съгласни да бъдем различно богати", коментира д-р Адемов.

Депутатът бе категоричен, че в България доходите са ниски и трябва да има политика по доходите, която да е догонваща средните нива на заплатите в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.