Путин съсипа опозицията, укрепен обаче от Запада

Проф. Михаил Константинов и Петър Волгин пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 19 мар 2018 11:21 | 19 мар 2018 10:45, Петя Славова
45

Западът укрепи Путин и съсипа истинската опозиция в Русия, подчерта в студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Петър Волгин.

Владимир Путин постигна нова убедителна победа на проведените вчера избори за държавен глава и бе преизбран с близо 77% от гласовете. Той отново застава начело на Русия в момент, в който отношенията на страната със Запада са доста обтегнати.

Още по темата

"Путин върна достойнството на Русия, върна я на голямата сцена. Затова хората го харесват и продължават да гласуват за него", посочи Волгин и отбеляза, че изборите по всички критерии са били абсолютно честни.

Според него е било грешка, че отявленият опозиционер Алексей Навални не беше допуснат до изборите. С Навални или без Навални резултатът щеше да бъде същият, смята Волгин.

"Ако си опозиционер в Русия в момента, между теб и Запада няма никаква разлика - на теб ще гледат като на предател. Изводите трябва да си ги направят силите извън Русия, които решиха, че със санкциите ще свалят Путин. Логиката беше следната - въвеждаме санкции, руската икономика се свива, народът обеднява, излиза на улицата и сваля президента. Колкото повече удряш руснаците, толкова повече се съпротивляват", обясни журналистът.

Политическият анализатор проф. Михаил Константинов е на мнение, че санкциите срещу Русия са по-скоро полезни, защото ресурсно ориентираната икономика не може да продължава вечно.

"Руснаците решиха, че са във война, което до известна степен е вярно. Русия се готви да стане самодостатъчна и може да го направи. Въпросът е да не настъпи главозамайване от успехите. Фокусът на Кремъл трябва да е върху укрепване на икономиката, на демокрацията", коментира той в "България сутрин".

Проф. Константинов отбеляза, че във всяка избирателна секция в Русия е имало камери и машинна обработка на бюлетините. Част от тези технологии биха могли да бъдат използвани и у нас, смята той.

"Очевидно трябва да има наследник на Путин. Има хипотетична възможност да се потърси промяна на Конституцията за нови мандати", отбеляза още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
ГНЯВ преди 6 години
Жалки анонимници , омразата ви към РУСИЯ и социализма и лакейството ви пред САЩ ви изхвърлиха от политическата сцена , затова сега действате задкулисно. ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ РУСИЯ , ДОСЕГА СМЕ БИЛИ ВСЕ ПРИ ГУБЕЩИТЕ . От Щатите нищо добро не сме видели - даже дадохме 13 свидни жертви .РУСИЯ ТАЗ ЗЕМЯ ВЕЛИКА Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ
35
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
В Русия няма опозиция,защото всички са доволни от съществуващия обществен строй !!!
34
0
 
9
 
! Отговори
само си чешат преди 6 години
Тука чета коментари и не мога да разбера какво му е лошото на Путин.Те го назначиха в трудни вречена за да осигури ефтини доставки на суровини.Той това и прави. Ако дойде някой друг, в най-добрия случай да успее да достави редовно суровини както прави Путин.Ако не успее и тръгнат гладните руснаци на Запад по-добре ли ще е?Ако приемем че изведнъж Путин се гътне и дойде Навални.Кво прайм? Ще спре доставките на суровини ли? - едва ли.Ще спре конфликта в Украйна? - няакой да е чувал какво мисл
33
0
 
6
 
! Отговори
Първа световна война преди 6 години
Докато Германия е била в съюз с Русия, не е имало проблем. Като започва война на три фронта, единият от които руския, я разнищтват. Русия никога не е била против Германия. В Русия тогава са живеели милиони заселници от Германия. Просто Кайзери и Канцлери *** са предизвиквали катастрофите, от които са печелили единствени страни необвързани с конфликтите.
32
0
 
12
 
! Отговори
Banovka преди 6 години
Iskam komentar na izborite v Russia ot onia drebnia Plevnio.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се би за Англия в три войни .
30
3
 
20
 
! Отговори
фашагите разбират преди 6 години
Западните еврейски нужници - САЩ и Велика Британия чудесно разбират, че ако свитнат Путин и например дойде Рогозин или някой друг, по-слабонервен само ще удари по копчето и две жалки недоразумения ще бъдат изтрити. Прекрасно го разбират, само дето на бай *** му дай да си човърка в пъпа, докато си пийва пърцуца и разсъждава на 3 морета - граници."Компетенцията" друже не оди по животняте
29
3
 
0
 
! Отговори
сатаФАК Ю преди 6 години
разбираш ли. Ходи обратно в на макя си клоакята от дето си изпълзял.. ***
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народите винаги най много са обичали своите диктатори.
27
17
 
5
 
! Отговори
д преди 6 години
Путин е цар не е президент . Президент е Макрон ,Тръмп ,че и нашия Радев ,избрани след упорити битки .В Русия е монархия откак дойде Борис Елци .Просто Путин трябва да помисли и за наследника си ..........Това е искал да ви каже вчера ,
26
20
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Още веднъж за недоучилите:ПСВ започва с нападение на *** срещу Германия.На втория месец руският главнокомандващ ген. Самсонов се самоубива, защото е загубил към 600 000 войници.След 3 години война Просията капитулира и губи половината си европейски провинции - Финландия, Прибалтика, Полша, Украйна, Грузия.Всичко това е освободено от германци, австрийци, турци и българи.
25
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До 1 неграмотността от давна е тук може би още от царския мандат препитаи децата си и ще разбереш какво знаят а познавам младежи който не могат да четат
24
1
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО се на с р а преди 6 години
........
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте му давали думата на този набеден професор -куку, Аман от експерти всичколози.
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборите минаха при безпрецедентна прозрачност - 1600 чужди наблюдатели щъкаха където искат, камери, електронен дубъл. Народът си иска В.В.Путин! А западняцие да му пожелаят добро здраве и дълъг живот, защото ако дойде някой друг, с по-слаби нерви, може да се ядоса за нещо, като интригата Скрипаль и просташкото поведение на лейдито и джентълмените и да им покаже "Кузькину мать"!Честито, Володя!
21
28
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Наполеон и Хитлерса победени, защото *** е била в съюз с англичаните.Иначе преди това и двамата са успели да върнат *** в първи кла.
20
21
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До 4 пъти2. Немския кайзер през първата световна - резултат Германия загубва огромни територии-----------------------ПСВ започва с нападение на *** срещу Германия.На втория месец руският главнокомандващ ген. Самсонов се самоубива, защото е загубил към 600 000 войници.След 3 години война Просията капитулира и губи половината си европейски провинции.*** да четеш история, а не слушай пропагандни измислици.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството, че Мишо е лaпнал горещ картоф и се мъчи да се обясни.
18
0
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Като кажете "демокрация" все едно господ я е измислил тази демокрация.Демокрацията е пълна тъпотия, огромни маси недообразовани ми избират ръководител също толкова необразован. И затова Китай стана втората икономика в света. Точно защото там няма демокрация, а президента се избира от едни много добре подбрани господа а не от някаква ***.И затова в Китай не управлява тиква, а електромрежата не е на Гинка.Русия беше пред разпад точно защото си въведоха "демокрацията".
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Монархията е добро решение за Путин и той ще го направи смачвайки окончателно комунистите .