Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от вас знаят, че има огромен брой самотни възрастни хора, за които домашния питомец е едиственото живо същество което живее с тях?Не става дума за огромните кучета, а за породи като джак ръсел, разни болонки, дакели...
174
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Животните трябва да са в природата. Да са свободни."И аз това казвам! Животните какво се размотават с БМВта по фитнеси?! Само ръмжат и качват кила месо все едно са шопари преди коледа.Пускайте ги в гората сред другите животни и ***... в естествената им среда.
173
16
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Разни кучкари и коткарки пенсионери и пенсионерки вместо да си живеят спокойно старините някоя почивчица ... те хранят котки и кучета и мятат пачки през терасата. Ей това правят.
172
9
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До кНапълно те подкрепям. Преди 3-4 дни едно бездомно събори сина ми. Представи си какъв ужас изпитва детето. Сега не иска да ходи и на училище. Затова: градът е за човек. Животните трябва да са в природата. Да са свободни. А все пак който иска домашно, то навън трябва да е на повод и стопанина да събира акото. Разбира се и всички данъци платени и ваксинирано. Трябва да има ред !
171
20
 
20
 
! Отговори
к преди 6 години
Господ да го поживи !омръзна ми да наступвам кучешки л. по тротоарите и да хващак кърлежи от пейките !който иска да гледа животни да си ходи на село - градът не е място за кучета и каквито и да било други животни
170
11
 
15
 
! Отговори
България преди 6 години
За съжаление, милата ни страна е пълна с катили. Как може да отровиш животно! Няма оправдание. Животнитеса с интелекта на 5 годишно дете. Все едно да се сърдиш на малко дете. Но простият и безпощаден *** не прави анализи. Той наказва.
169
5
 
10
 
! Отговори
Ms преди 6 години
Na takav maj s udovostvie bih mu otryazala topkite ako go hvana i ste si gi izqde daje... ta da vidim.dali pak 6te.se osmeli
168
2
 
6
 
! Отговори
Еколог преди 6 години
До Пропов (174):К'во ще кажеш ако някой "само" ти се изака на главата?
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми аз имам и БМВ и куче и 2 деца. И нищо не съм убил досега умишлено. Тва обърква ли Ви?
166
9
 
14
 
! Отговори
Пропов преди 6 години
Аз имам куче. Ако някой го отрови без причина или просто щото се изакало някъде...и има начин(видеозапис)да го набарам тоя и полицията няма да иска да го спаси. Садизмът е зло и трябва да се отстрани.
165
5
 
11
 
! Отговори
Мен преди 6 години
От собственик на BMW какво да очакваме...
164
9
 
19
 
! Отговори
Пропов преди 6 години
Кучето е като дете за стопанина. Който уврежда гледано куче, злонамерено и умишлено, трябва да се съди като детеубиец. Защото присъдата е точно за да възмезди нанесените вреди. Друг въпрос е че кучето не е човек, ама пък е по човечно от него.
163
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички собственици на кученца освен че трябва да прибират изпражненията им в торбички,трябва да ги държат на каишки и с намордници.Защото,уважаема/и си бяхте държали Майло (за когото искрено съжалявам) на каишка и с намордник това просто нямаше да се случи.Да не говорим за опасностите кучетата да пострадат от коли (знаем как тичат по улиците),а биха могли да бъдат нападнати от други кучета.За всичко,което се случва на кученцата са виновни собствениците им и никой друг.
162
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За акитата си има торбички за събиране след това,стига да не ги мързи стопаните,това си е тяхно задължение.Аз лично не съм доволна и от калта в която се налага да газим след всеки дъжд или топене на снега по крайните квартали без тротоари и разбити улици.Така е във всеки град на страната ни, но това е друга тема.
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко идва от липсата на контрол. С колите се избиваме защото всеки си прави каквото иска, КАТ глобяват кампаниино да понапълнят бюджета, не се мисли за оптимизация и обезопасяване на проблемни участъци и т.н. С кучетата е същото, има много безотговорни стопани на които животните цапат, лаят и вият по цели нощи, а най-лошото и агресвни животни се пускат свободно, може да се оплачеш на филанкишията, никакъв контрол. И накрая се стига до саморазправа и по улиците и с кучетата. По умните емигрират
160
4
 
19
 
! Отговори
Хм преди 6 години
А някой задава ли си въпроса:Защо в цивилизованите страни НЯМА бездомни кучета,домашните се разхождат НА ПОВОД,а най-опасните породи са ЗАБРАНЕНИ или с ограничени възможности за разпространение!?Най-лесното и логично като за нас решение:Всяко куче без повод на улицата се прибира в приют,две седмици(примерно) се изчаква да бъде осиновено или платена глобата и ако това не стане се приспива.Толкоз.Сегашната неадекватна политика по въпроса провокира про*стотии като описаната в статията!
159
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязали ли сте как стопаните на кучета се правят на разсеяни, докато техният любимец си свършва работата на тротоара пред вратата на двора ви или в градинката до блока, и после бързо бързо се отдалечават без да поглеждат назад.
158
0
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Аз лично не видях човека от видеото да хвърля нещо , даже не си извади ръцете от джобовете , ходеше спокойно . Но все пак Прокуратурата трябва да провери сигнала и ако е Фалшив или Истинскида наложи Наказание в Съда на Престъпниците - все пак се цитира Боен Отровен Газ , който може да убие много Хора и Деца .
157
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственици на кучета, не сте ли чували за наморници? Ако това е проблема някой да е ухапан докато си разхождате кучето.Но това да хвърляш отрова където и да е, за мен е повече от умишлено и целенасочено убийство,не само за куче,но и за човек!!!Тази отрова може да попадне в двора върху растение, което е посято за ядене...Да не говорим,че малките деца,особенно МАЛКИТЕ са по-близо до земята -играят,бягат,падат и често докосват земята,лапат си ръцете и.н.те са най застрашени от отравяне.
156
1
 
12
 
! Отговори
ретро преди 6 години
еми да го хванат тоя гуз масран и да му поразширят така лекинко ъналнуто утверстие..