Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам всички кучелюби да ги приберат в диспансера.
114
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте само колко психично болни са кучелюбците! Пожелават на човек смърт заради едно куче...
113
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен този, дето го играе бог, трябва да влезе зад решетките и да го навестяват ежеминутно, хората от затвора, в задния му двор.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
маило е косвена жертва на евроценностите и прехода ...
111
5
 
6
 
! Отговори
до 134 преди 6 години
Що му пожелаваш същите мъки, да не е убил човек?
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амчъци сте всички
109
4
 
9
 
! Отговори
Киркор Азарян преди 6 години
Представяш ли си какъв би бил животът,ако чувстваш болката, която причиняваш?Светът щеше да е съвсем друг
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българските улици са като жуунгла някаква жууунгла е тука вървиш си вечер и група от oзлобени пoмияpи почва да ти се зъбе, да те лае, да те ръмжи
107
0
 
5
 
! Отговори
Дааа преди 6 години
До Анонимен 130Не, не е !Активното вещество на отровите за мишки и плъхове са разни видове антикоагуланти,всички от тях са бавнодействащи,но могат да отровят куче съвсем спокойно.Въпроса е,че животното ще умре на 3-4 ден,с кръвоизливи отвсякъде.
106
5
 
10
 
! Отговори
джендър преди 6 години
аз съм мaзен ***, освен това съм и веган, също гледам 16 кучета и 9 котки в апартамента си
105
7
 
9
 
! Отговори
завръщане в майната преди 6 години
грижа за хората нема (ВЪЗРЪСТНИ И ДЕЦА НАЙ ВЕЧЕ )ам за помяра има ЕВРОПА ЦЕННОСТИПСЕВДО МЕЧТИ и ОЧАКВАНИЯ гладки мозъци като маса в моргата на пирогов в душата сиви и студени за помяра загрижени ,а за човека фък оф ценности продиктувани от пари и интерес гейови и безпилотни коли са на мода днес а сега ако изтриете коментара не ще забравя аз свободата на словот я има не за мен а за вас
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като дойде демокрацията и падна гражданството, аграрните елементи масово налазиха към града и доведоха песовете със себе си. После дойде първата гладна зима и от тогава насам същите тези не са спряли да натирват четириногите си на улицата.
103
4
 
5
 
! Отговори
Дааа преди 6 години
Абе тоя откъде ще има стрихнин,бе...Това чудо не се произвежда във формата на хапчета поне от 30 години.Навремето го раздаваха,под много строг контрол на ловните дружинки,едни бели хапченца и с тях тровеха вреден дивеч,като лисици,чакали и друга подобна гад.Стрихнин съм виждал единствено на ампули за ветеринарна употреба,и пак са били произведени 70-те години..Тоя трябва да бъде спипан незабавно!
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кючелюбци, вегани, джендъpи.. в "страхотно" време живеем
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрихнин не е ли основният компонент в отровата за мишки?
100
3
 
9
 
! Отговори
С мирис на л.а.й.н.а преди 6 години
Собствениците на кучета в България не почистват след тях, когато ги извеждат.Значи- в двора МИ не може да ***, ама пред двора ТИ е допустимо.
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нормална полиция нямаме, но пък си имаме зоополиция.
98
9
 
16
 
! Отговори
Кучелюб преди 6 години
Аз редовно храня кучетата пред блока. Правя им кашичка и в кашичка малко антифриз. Действа безотказно. Вече нямам кого да храня. Та така.
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото си спомням по времето на Тодор Живков нямаше толкова много кучета.Явно това са новите деца на демокрацията. Да пукнат дано. Едно такова нахапа преди две години внучката ми.
96
7
 
11
 
! Отговори
Кучемраз преди 6 години
Стрихнин казваш! А от къде мога да си го набавя? ха ха ха