Сергей и Юлия Скрипал остават в критично състояние

Засегнатият британски полицай е напуснал болницата
22 мар 2018 22:30, Красимир Ангелов
40
Сергей и Юлия Скрипал остават в критично състояние
Снимка: Reuters

Сергей и Юлия Скрипал остават в "критично, но стабилно състояние", съобщи директорът на болницата в Солсбъри, където са настанени двамата, предаде Франс прес.

Още по темата
Сара Чарлз-Баркс каза още, че вече е излязъл от болница британският полицай, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски разузнавач.

Сержант Ник Бейли е открил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на пейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март. Подробности за състоянието му няма да бъдат разкривани в името на личната му неприкосновеност, каза Чарлз-Баркс, цитирана от Асошиейтед прес.

48 човека са потърсили съвет в болницата в Солсбъри след атаката с нервнопаралитично вещество. Те били прегледани и получили съвети.

Същевременно британски съдия, цитиран от Ройтерс, съобщи, че атаката с невротоксично вещество срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят.

Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания Портън Даун.

Произнасяйки решението си, съдия Дейвид Уилямс каза, че според неназован консултант, лекуващ двамата Скрипал, бившият руски шпионин, превърнал се в двоен агент, предавал информация на Великобритания, и дъщеря му, са силно упоени, некомуникативни са и е невъзможно да се каже кога и до каква степен може да възстановят умствените си способности.

Двамата са в стабилно физическо състояние и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха искали да останат живи, казал консултантът според съдията от Лондонският съд за закрила, който взема решения за благосъстоянието на хора, които не са в състояние да правят това сами.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цивилизован свят"... Пообикалял съм насам, натам, но така и не съм го видял тоя цивилизован свят. Хората навсякъде са бетер животни. Животните поне убиват само за да ядат или да се защитят.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли как "отровения" полицай е описал изживяването? Казал е, че било направо "сюрреалистично". Едва ли нормален човек ще опише химическа атака с думата сюрреалистично. По скоро или е било някакъв наркотик, или се е случило нещо друго от това, което описват там...
15
25
 
5
 
! Отговори
Me преди 6 години
Ама разбира се, че руснаците са го направили. Така правят със всичките си шпиони.Както и казват на Англия и останалия цивилизован да се такова в таковатата ... но ще им излезе солено този път искрено се надявамАнглия, не би и дошло на ум такова нещо. Ако, по някакъв начин се разбере че това е дело на англичаните, това би било грандиозен скандал. Риск, който не са луди да поемат.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват, една капка от този препарат може да убие над 500 човека. Вероятно на скрипалови само са им го показали отдалече, иначе досега трябваше вече да са свършили... Възможно ли е да не са се опитвали да го отровят, а някой да се е опитвал да му даде средството за да убие някой друг?
13
1
 
38
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
А бе, този "новичок" да не му е изтекъл гаранционния срок, че още са живи, май нещо не е наред?
12
3
 
41
 
! Отговори
111 преди 6 години
Ех наистина ни подценяват! Кой, трезвомислещ човек, ще повярва, че в навечерието на Президентските избори, по време на подготовката на Световното по футбол, точно сега и точно в Лондон и то на пейка в парка, по нареждане от Москва ще се отрови някакъв двоен агент?!! Наистина вече омръзва тази пропаганда и това плюене по Русия и Путин. Никъде не видях снимки на пострадалите от болница, само една пакетирана кола, в чийто багажник "уж" било веществото...Дори ми е обидно, че ни мислят за плиткоумни!
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят."И да ги оставят живи, няма да могат да дадат показания. Или пък каквото кажат, няма да е вярно, защото ще имат умствени проблеми.Колко удобно.
10
2
 
37
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Има ли умствено развит човек, който да вярва на цялата тази скалъпена история?
9
1
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Георги Марков го убиха с една съчма без да пострада друг. Сега използвали много опасно БОВ което може да порази много хора .... и то само и само да се изолират повече и да им наложат повече санкции ... Еееее не .... трябва да са много *** тия руснаци за да нападнат Скрипал, а? *** тъпата пропаганда ....
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не може ли тайния английски полицай да се е отровил участвайки в остро мероприятие по ликвидирането на превербуван руски агент. Руснакът все пак е пратил сина си да се лекува и умре в руска болница преди няколко години, дъщеря му често е пътувала до Москва. Връзките му с Русия не са били отсечени. Не е много сигурно кой е искал той да умре, може да някой от 300-та издадени от него колеги-агенти.
7
0
 
9
 
! Отговори
Марвин преди 6 години
След Брекзит ще ги покажат ли, или появата им няма как да върне нещата? Какво стана с британския шпионин намерен в куфар преди няколко години? Да не си е мислил, че е бяла мишка в "Пътеводител на галактическия стопаджия", или си е мислил, че колегите му си мислят, че е бяла мишка, или белите мишки са си мислили, че някой ще им копира ттехните номера, дори и да не се казва Зейфод.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е късно да попречат на преизбирането на Путин, така че е време британците да спрат с театъра и да оставят постановката им да се забрави с времето. И като казах отшумяла постановка, вчера украинският военен пилот на СУ-25 Владимир Волошин, който по времето на инцидента с МН15 е летял там и е бил сред първите заподозрени за свалянето на малайзийския самолет, се е самоубил.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ново 20: сега рижковците почнаха да гадаят, че отровата била в куфара на дъщерята. Остана само да измислят как атентатора я е използвал там (сигурно се е крил вътре)
4
1
 
32
 
! Отговори
Хитреца преди 6 години
Тия Англичани още от времето на лорд Чърчал все на много хитри се правят и все ги надхитряват.
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия"Спирам да чета дотук. Две седмици обвинения, а още не са изследвани от експерти. Британците са пълни клоуни и това беше най-жалкият театър, който са разигравали досега.
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега в момента руските шпиони ,отровили Скрипал ,се промъкват към болницата, щото иначе Лукавия им е обещал командировка в батальона "Вагнер" в Сирия.
1
3
 
34
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Засегнатият британски полицай, първо умрял от опасния отровен газ, след това възкръснал и напуснал болницата.