Сергей и Юлия Скрипал остават в критично състояние

Засегнатият британски полицай е напуснал болницата
22 мар 2018 22:30, Красимир Ангелов
40
Сергей и Юлия Скрипал остават в критично състояние
Снимка: Reuters

Сергей и Юлия Скрипал остават в "критично, но стабилно състояние", съобщи директорът на болницата в Солсбъри, където са настанени двамата, предаде Франс прес.

Още по темата
Сара Чарлз-Баркс каза още, че вече е излязъл от болница британският полицай, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски разузнавач.

Сержант Ник Бейли е открил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на пейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март. Подробности за състоянието му няма да бъдат разкривани в името на личната му неприкосновеност, каза Чарлз-Баркс, цитирана от Асошиейтед прес.

48 човека са потърсили съвет в болницата в Солсбъри след атаката с нервнопаралитично вещество. Те били прегледани и получили съвети.

Същевременно британски съдия, цитиран от Ройтерс, съобщи, че атаката с невротоксично вещество срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят.

Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания Портън Даун.

Произнасяйки решението си, съдия Дейвид Уилямс каза, че според неназован консултант, лекуващ двамата Скрипал, бившият руски шпионин, превърнал се в двоен агент, предавал информация на Великобритания, и дъщеря му, са силно упоени, некомуникативни са и е невъзможно да се каже кога и до каква степен може да възстановят умствените си способности.

Двамата са в стабилно физическо състояние и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха искали да останат живи, казал консултантът според съдията от Лондонският съд за закрила, който взема решения за благосъстоянието на хора, които не са в състояние да правят това сами.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
У нас се наложи да направим биогеохимични анализи на продавани от ВиК съмнителни течности през чешмите вместо питейна вода.Месеци наред от чешмите течаха опасни хидрати вместо питейна вода.Оказа се че платени диверсанти тровят съзнателно милиони българи с тежко токсични канцерогенни химически оръжия вкл NaClO w немерени дози.Убити с инсулти,инфаркти и скоротечен рак са били подложени допълнително на неправилна лекарска терапия.NaClO разтворил канцерогенни радиоактивни пост чернобилски *** ..
36
2
 
0
 
! Отговори
Чапаев преди 6 години
До Нина, ме и други подобни. Много сте ми смешни такива, които излиза, че знаят и разбират повече от МИ6 и ЦРУ. Не се усещате колко сте жалки?
35
2
 
1
 
! Отговори
До Ме преди 6 години
Не мекай, а мисли! Как им дойде на ум "българския чадър"? Пак двоен агент, че и идиотията, че бай Тодор си го "поръчал" за РД, като че ли си поръчва торта с шоколадова глазура! Сачмата веднага я намериха и я показаха, само без калибровки, знам ли че не е дървена топка с диаметър 10 см? Щото размерът й варираше от 0.3 до 3 мм! И защо чадър, та не го боцнаха с тънка игличка? За да се запомни, да се повтаря!Ами Литвиненко? Пак съшито с бели конци! Измряха британските писатели на криминалета!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песков: Случаят Скрипал - сякаш Range Rover да направи катастрофа в Москва и ние да обвиним Тереза Мей?!
33
4
 
7
 
! Отговори
nina преди 6 години
Тереза Мей като развалена плоча върти едно и също: Русия е виновна за всичко; колко е страшна Русия; как е заплаха за световния мир и пр. А може би и за брекзит. Което е и болката на Мей! И, от където всячески се опитва да отклони вниманието!
32
3
 
7
 
! Отговори
nina преди 6 години
След изборите в САЩ световните политици ревнаха, че РУСК хакери са манипулирали изборите. Глъсат на Русия, че нямат нищо общо с това НЕ БЕ чут .Сега се разбра /и си признаха!/, че АНГЛИЙСКИ хакери са го направили. Някой извини ли се на Русия? Нееее, тя си остана белязана. И сега, като се докаже /защото това ще стане!/, че отново Англия е намесена в покушението, пак никой няма да се извини. И това извинение трябва да продължава толкова дълго, колкото дълго беше и оплюването.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това има още едно логично (според мен) обяснение, че Русия няма изгода от убийството на шпионина.Ако Русия убива разменените шпиони, то ЦРУ, МИ-та и други подобни, вече няма да се съгласяват на такива размени.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези отдавна са мъртви, но това се крие, за да се държат в шах руснаците.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Писна ми вече от тази Великобритания. Повече от 1 година обвиняват Русия в намеса в президентските избори в САЩ. А, сега каква стана тя? Фейсбук и компания от същата тази Великобритания се оказа, че са манипулирали избирателите. А какво стана с "катастрофата" с лейди Деяна? И там ли е виновна Русия и Путин? Айде стига демагогия. САЩ, Великобритания, Германия и Фрация избиха хиляди по света и никой не говори за това. А сега за един шпионин /престъпник/ опищяха света. Баста!!!
28
3
 
19
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Какъв е този невропаралитичен газ, който 1 месец не може да ги убие???? За 2 , 3 часа и толкова!
27
3
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Стремително ще се подобри състоянието им след като номерът не мина !
26
4
 
22
 
! Отговори
стига вече преди 6 години
Стига вече сте ни занимавали с тази измама....
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне проба за алкохол дали са направили?
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби..." Невероятно. Да не би да казват, че досега, 20 дни по-късно, още не са взели кръв за изледване?
23
3
 
21
 
! Отговори
Jimmy преди 6 години
Почвам да се замислям дали ваобще са отровени:))
22
8
 
27
 
! Отговори
Постановка от Британ преди 6 години
"Експлозия стана в химически завод в чешкия град Кралупи над Вълтавоу, северно от Прага.""Украйнски пилот Волошин се е самоубил, заподозрян в сваляне по погрешка на пътнически самолет""Руски журналисти са обект на насилие в Лондон""Савченко обвинила депутат и прокурор, че са раздавали снайпери - стреляли по цивилни руски и украйнски граждани - със свален имунитет""Украйна забрани руснаци да гласуват"Кога ООН ще си отвори "Широко ЗАТВОРЕНИТЕ ОЧИ"?Отвратителен диктат на САЩ и Британия!
21
8
 
28
 
! Отговори
В-я Право преди 6 години
Всяка уважаваща себе си д-ва би се въздържала от коментар.В лицето на въшншя министър Захариева, не видяхме политически разум. Най-малкото, защото можеш да изкажеш подкрепа на Русия за отровени руски граждани, но не на държава на чиято територия са убити, Даяна убита? Видно е, че САЩ и В-я готвят нова война, локална или глобална, тъпотията на БГ да е член на НАТО автоматично ни вкарва във война съгласно чл. 5 от Договор - НАТО.Гледайте Брифинга на МВнР на Русия и на руски посланик в Лондон
20
5
 
26
 
! Отговори
В-я Наглост преди 6 години
Мей и Джонсън си позволяват наглостта да обвиняват Русия без доказателства, настройват медиите и се държат цинично. Има 14 случая на убити руски граждани на територията на Великобритания. Всяко правно искане за обстоятелства по смъртта им от Русия - се отказва цинично. Част от разледващите материали за засекретени от Великобритания за период от сто години - ЗАЩО?За да обвиняват Русия Мей, Джонсън, да разполагат с проба на веществото, или са Химици, но това не доказва ЧЕ Е произведено В РУСИЯ
19
6
 
27
 
! Отговори
В-я нарушава Право преди 6 години
-До 2017 - Русия унищожава изцяло хим. оръжия, потвърдено от международни Комисии от учени, в които участват и САЩ.- Руски учен създал хим. оръжие бяга в САЩ с формулата и има наглостта да я публикува в книга - живвее 20 г. САЩ.- САЩ не са унищожили хим. оръжия, а Също Великобритания, такива се произвеждат в Швеция, Узбекистан, Чехия.- До Солсбъри има фабрика за хим оръжия в Портън Даун - 48 милиона лири е само за 2018 дава ВеликобританияНа 48 руски престъпници, Великобритания е дала убежище
18
4
 
24
 
! Отговори
Нарушаване Право преди 6 години
- Великобритания драстично наруши - Международно право, Дипломатическо и Консулско, Конвенция за Забрана на Хим. оръжие и Организация за Забр. Хим Оръжие.- Жертва са руски граждани, Русия трябва да има пълен достъп до Разследването - такъв е отказан- Едва две седмици след нападението, Британия се обръща към експерти от "Организация за забрана на хим. оръжие" - дотогава всички доказателства може да са подправени. Както се случи със Скрит доклад на Холандски учен, доказващ геноцид над Сърби