Зукърбърг призна грешки, обеща мерки срещу теча на данни

Това няма да се случи отново, обеща шефът на Facebook
22 мар 2018 07:30, Александър Попов
25
Зукърбърг призна грешки, обеща мерки срещу теча на данни
Снимка: Reuters

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призна днес, че социалната интернет медия е допуснала грешки, които са позволили данни за абонатите й да попаднат в аналитичната фирма "Кеймбридж аналитика", и обеща компанията да направи промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Зукърбърг пусна първия си коментар по случая, сринал акциите на компанията на борсите. Той каза, че неговата компания ще анализира всички приложения, които са имали достъп до голям обем лични данни преди направените през 2014 г. промени, като дори добави, че най-важните мерки, които позволяват да се избегнат конфузни ситуации като тази с "Кеймбридж аналитика", вече са били взети още преди повече от година.

"Ние имаме отговорността да защитаваме вашите данни и ако не можем - тогава не заслужаваме да ви служим. Опитвам се да разбера точно какво се е случило и как да се уверите, че това няма да се случи отново. Добрата новина е, че най-важните действия, за да предотвратим това да се случи отново, вече сме взели преди години. Но също така направихме грешки, има още какво да се направи", заяви той.

Скандалът с "Кембридж Аналитика", компанията, която по време на предизборната кампания е извършвала консултантска дейност за Тръмп, гръмна в петък заради съобщения на вестниците "Ню Йорк таймс" и "Обзървър", че по неправомерен начин е придобивала данни от потребители на Facebook. Социалната мрежа да забрани на компанията да присъства на нейната платформа, а британските власти - да поискат обяснение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Никога фейсбук!Поренния евреин - правещ пари от въздуха!Частния ми живот си е мой ... и не смятам да го споделям със *** и пульо!Още по-малко да пълня джобовете на "Захарната Планина"