Обвиненията срещу Саркози – Божие наказание!

Сейф ал Ислам готов да предостави доказателства за финансирането
23 мар 2018 13:45, Елка Василева
24
Обвиненията срещу Саркози – Божие наказание!
Ахмед Гадаф Алдам. Снимка: БТА

Обвиненията срещу бившия френски президент Никола Саркози са Божие наказание за ролята му в подкрепяния от НАТО бунт, при който беше свален и убит либийският лидер Муамар Кадафи, заяви неговият братовчед Ахмед Гадаф Алдам, цитиран от Асошиейтед прес.

Алдам, който в момента се намира в Кайро, заяви пред АП, че знае за милионите евро, за които се смята, че Саркози е получил от правителството на либийския авторитарен лидер.

Повечето либийци, участвали в превеждането на средствата, са в затвора, мъртви или се опасяват да не бъдат ликвидирани, добави той.

Още по темата

Френските следователи проучват обвинения, че режимът на Кадафи е дал на Саркози 50 милиона евро за кандидатпрезидентската му кампания през 2007 година. Бившият френски държавен глава отрича всички обвинения.

По време на президентския мандат на Саркози Франция застана начело на водената от НАТО въздушна кампания в подкрепа на либийските бунтовници.

Синът на покойния либийски лидер Сейф ал Ислам Кадафи заяви, че е готов да предостави на френското следствие доказателства за незаконното финансиране на предизборната кампания на Саркози, предаде ТАСС, цитирайки отговорите му на въпроси, зададени от телевизия "Африканюс".

Сейф ал Ислам твърди, че разполага с доказателства и че самият той е бил свидетел на предаването на аванса, извършено в Триполи. Първата вноска била получена от Клод Геан, ръководител на предизборната кампания на Саркози.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
men преди 6 години
колкото и да му дадат на този ефрейтор малко ще са му. ***.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саркози е неблагодарна гнидa . Кадафито му дал 50 милиона когато е имал нужд аот помощ а оня за да не ги връща го уби.
21
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
по времето когато освободиха мед сестри франция продаде самолети на либия за18 милиарда след това имаше скандал с една богаташка от модния бранш коятосъщо е давала за саркози така че той не е момина сълза ние нали от тях се учимна мурафети
20
7
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,ха,33588 преди 6 години
До Анонимен7Преди да злобеете и да говорите глупости по отношение на Саркози, припомнете си че той се застъпи и освободи българките от Либия. Ако имате капка патриотизъм, трябва малко да се замисляте преди да го хулите.Бе тя и Русия освободи България, но това не пречеше на "Патриота" Симеонов да я хули. А за българките се застъпи Сесилия и след това напусна гадината Саркози, явно си го е знаела що за стока е .
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2007г България беше приета в Европейския съюз.Каузата за спасяването на българските медицински сестри и докторът, държани в плен от либийския диктатор, бе подета от всички европейски държави! По рано през януари 2004 г. Европейският съюз препоръчва на Либия да оттегли обвиненията си към медиците, в писмо, предадено от посланиците на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и Холандия.Амнести Интернешънъл, Американското външно министерство и други държавни и международни организации изразяват безпокойството си относно протичането на процеса.Всички политици в Еропа обединиха у
18
2
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,ха, преди 6 години
До АнонименДа, синът на Кадафи казва, че има доказателства, но до сега нищо не е представилБре, тоя защо не ти ги е представил, веднага се оплачи на арменския поп!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никола Пол Стефан Саркози дьо Наги-Боча е френски политик от унгарско-еврейски произход" (Уикипедия). Всяка близост с действителни "финансисти и филантропи" е случайна. Няма връзка с този, за който си мислите.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е Божие наказание. Това е отмъщение на бившото обкръжение на Кадафи.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До н 15Първо, Саркози не е арестуван. Снощи той говори по първи френски канал.Второ, френските служби го привикаха на разпит защото в последните дни има активизиране на клеветите срещу него, но всичките те идват от клана на Кадафи. Не изключвам възможността тази активизация на клевитите да се оркестрира от трета страна заинтерисувана да си върне ударите нанесени и от Саркози в миналото.
14
5
 
12
 
! Отговори
н преди 6 години
*** ли си *** ли си , френските служби няма да арестуват един бивш президент , само защото някой казал. Бъди сигурен че имат железни доказателства. А и това не е от вчера, Когато французи и италианци затриха Либия, та още тогава това се говореше. Така че такива като теб вярват в дядо мраз неопроменя нещата. ***
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жеко куршумаДа, синът на Кадафи казва, че има доказателства, но до сега нищо не е представил. Точно защото не може да прости убийството на баща си той лъже. Виж и братовчеда на Кадафи. Ти имаш ли му доверие на тоз боядисан арабин потънал в разкош и съжаляващ за времената когато Кадафи беше жив и целият свят беше негов.
12
5
 
19
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Кадафи бе вложил 170 млрд.евро в банки на ЕС с надежда за добри отношения. Къде ти, архиподлеците от Европа го убиха като куче. Как го бе казал Ботев? А вий сте ***! Много меко, много дипломатично.
11
6
 
16
 
! Отговори
Жеко куршума преди 6 години
До коментар 6Ако не знаеш пари се доказват само с документи! Да не мислиш, че са подписвали разписки, когато са предавали парите. Щом синът на Кадафи казва, че има доказателства, бъди сигурен, че има. Едва ли някога ще прости предателството и убийството на баща си!
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саркози ликвидира един отвратителен диктатор. Ако е успял да го извърти и да вземе пари от него още по-добре, но едва ли.
9
4
 
29
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
лъснаха им задниците на Саркози и компания,но либия вече е разбита!?Впрочем либийците се усетиха,но вече нищо не може да се направи.
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникредит бе собственост 30% на Либия , 12 миларда изчезват от блокираните сметки на Либия в Белгийски банки..
7
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да злобеете и да говорите глупости по отношение на Саркози, припомнете си че той се застъпи и освободи българките от Либия. Ако имате капка патриотизъм, трябва малко да се замисляте преди да го хулите.
6
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саркози е невинен.Просто, родата на Кадафи, в това число и сина му, си отмъщават като разпространяват лъжи, че дали пари на Саркози но нямат никакво доказателство. Няма снимки или видео от тези срещи които си измислят, няма звукови записи, няма никаква банкова следа и т.н.От друга страна се знае че Кадафи е шпионирал и записвал всичко около него.Прокуратурата на Франция се задействува защото Франция е демократична страна и те са длъжни да проверяват всички сигнали стигащи до тях.
5
6
 
32
 
! Отговори
бае ви Герги преди 6 години
Сега следва Тони Блеър и след това Джоро Буша.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NISHTO NE SE ZABRAVIA...