Снимките, които никой не трябва да вижда! Градежът на Стоунхендж

Нищо от онова, което виждаме, не е останало недокоснато
23 мар 2018 16:30, Александър Попов
104
ancient-code.com

Источник: http://mirtayn.ru/fotografii-stounxendzha-kotorye-nikto-ne-dolzhen-byl-videt/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Снимка: ancient-code.com

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри, графство Уилтшър, Великобритания. Строителството на рова и землената част е датирано около 30 век пр. Хр., а на каменното съоръжение към 24 – 21 век пр. Хр.

Този древен паметник е свързван с множество загадки, но една от тайните е изненадваща - стоящите камъни, които виждаме днес, са били инсталирани преди повече от 50 години, след многобройни реставрации, които продължават повече от век.

Според ново проучване, направено от археолози и геолози от Университетския колеж в Лондон, камъните са били донесени от хълмовете Присъли Хилс, в окръг Пемброукшър. Това място се намира на 225 километра от паметника, а процесът на транспортиране на камъните продължава от 20-те години на миналия век. За съжаление, изследователите не са в състояние да посочат точното местоположение, от което са били взети тези камъни.

Повечето хора обаче не знаят, че известният Стоунхендж, който виждаме днес, в действителност е възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк".

Сайтът ancient-code.com твърди, че паметникът, който виждаме днес, е възстановен през 1901 година. Тогава процесът на възстановяване довел до голямо възмущение и поради това рядко се споменавал в официални източници.

Уилям Гауланд наблюдава първото основно възстановяване на паметника, което включва промяна в позицията и фиксиране с бетон на камък № 56, тъй като е щял да падне. Изправяйки камъка, той го премества на около половин метър от първоначалната му позиция.

По време на реставрация през 1920 г. Уилям Хаули разкопава близо до Old Sarum и открива отделна структура от шест камъка с наклон навън. През 40-те и 50-те години Ричард Аткинсън, Стюарт Пигът и Джон Ф. Стоун извършили многократни разкопки на това място.

През 1958 г. камъните отново са възстановени - три от Камъните на Сарсен (Sarsen Stones) се преместват и се инсталират на специално подготвени площадки. Последното възстановяване е извършено през 1963 г., след като камък номер 23 от кръга на Сарсен пада.

Авторът на множество статии за Стоунхендж Кристофър Чипиндейл признава: "Нищо от онова, което виждаме в Стоунхендж, не е останало недокоснато".

Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как Англия е пред Русия? Нали ги видя през втората световна, когато все още имаха някакво остатъчно величие - с 95% от ВСИЧКАТА американска помощ не можаха да излязат от острова, докато Сталин не набузи германците при Сталинград и не тръгна към Берлин. Едвам си спасиха войничетата при първата атака на Хитлер. "Великия" им тогава флот се оказа, че е абсолютно безполезен... Нали ги видяхме и как се бият срещу Българи - още разправят легенди за някои наши генерали...
76
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още една британска измислица се оказа Стоунхендж... Тея има ли нещо истинско при тях освен насилието и расизма? И британските учени де...
75
2
 
15
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Сичко е менте, даже и оная ***, кралицата, е толкова гадна, че.., като я мерна случайно (из нета), ми държи минимум три часа, даже и вода не ми се пие.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** баце, кво дъ правиш.
73
0
 
32
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Голям бъзик е тази ВЪЗСТАНОВКА. Само като си помисля, че по нея се правят някакви наблюдения на звездите, слънцето и другите небесни тела, пишат се статии и т.н. - голем смех.
72
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 52Не си познал. Гагарин го познава целия свят и го признават даже и англичаните. А Стоунхендж се оказа пълна измишльотина, каквато е и историята с "отровеният" двоен агент, най-обикновено английско менте.
71
0
 
31
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Това просто означава, че англичаните са всъщност чисти македонци.В Скопие кипи ударен труд по построяването на древни паметници.
70
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи къщата на баба ми и дядо ми е по-стара от древния Стоунхендж.
69
6
 
15
 
! Отговори
избирател преди 6 години
До анонимко 60 Нищо не ти разбрах?Какво си признавам без да искам?!Ето в прав текстАЗ ХАРЕСВАМ РУСИЯ!!!!!!!Не харесвам БСП,харесвам РУСИЯ точка.
68
1
 
12
 
! Отговори
Xaxa преди 6 години
Сещайте се! Дайте и ние да си направим 2-3 паметника на 3000г. Пр.н.е. И да идват туристи и при нас :( Ама така е...
67
3
 
27
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Англичаните са най големите крадци и мошеници на история. Ограбиха целия свят де що колонизираха. Само Америка им би шута и им го набута до мандарините в задния двор.
66
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОП ИЗМАМНИЦИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ!АНГЛИЯ, САЩ, СЕВЕРНА КОРЕЯ , РУСИЯ, ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ ИРАН И СИРИЯ И КИТАЙ СЪЩО!
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк"."Ахахахх римейк било. И как британците са въстановили строеж от палеолита? Намерили са архитектурните чертежи на пещерняците? Или снимки от откриването му? :DСтига вече са ни баламосвали, този "паметник" е на 50 години и няма нищо общо с палеолита. Точка
64
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 59 - Никой не иска от теб да се възхищаваш на английските старини ,техен проблем си е какво и как го представят , който иска да вярва или да не вярва защо даваш за пример само конника ясно е ,че не може отново да се издълбае същият в скалата , аз съм възстановявал Плиска знаеш ли какво беше останало от основа кое изграждахме по скици? Не манипулирай-тази статия е безсмислена и ние просто казваме ,че нямаме нужда от осведомяване какви са английските тарикътлъци - да пишат за нашенските
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЯ Е ОСТРОВНА ДЪРЖАВА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕВРОПА! АНГЛИЯ НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА Е ЧАСТ ОТ ЕС!ЖАЛКО, ЧЕ МЕРКЕЛ ОСТАВИ ГЪРЦИТЕ А ТРЯБВАШЕ ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ ВРАТАТА НА ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ КАТО АНГЛИЧАНИТЕ!!!!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е тайна - в нета има информация, казва се и в документалните филми. Снимки от градежа също има много. Камънаците са турнати там за туристите. Що се отнася до предназначението - то е ясно. Друидите са изключително кръвожадни - където и да се копне около комплекса изскачат купища човешки кости. Много хора са избити там, днес върху костите им се късат билетчета и щракат фотоапарати. Както и на много други места впрочем.
61
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе каквото искате си тролете но истината е че Англия е стотици години преди Русия. С лъжи и фалшиви новини няма та компенсирате тази разлика. Напротив, с този начин на мислене и действие само я потвърждавате.
60
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешното в цялата работа е фалшивата история, която разпространяваха островните ржиковци, обяснявайки колко "изобретателни" били предците им щом били успели да вдигнат камънаците при липсата на модерни кранове... Британски клоуни.
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До избирател 54"Сега за скандала с Русия,как да им повярвам?"--------Ето това е целта на тази статия. Избирател 54 без да иска си го признава.
58
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"сякаш ние не сме възстановявали Царевец, Плиска , не е укрепван Мадарския конник"Едно е да укрепваш древен релеф като Мадарския конник, съвсем друго е вчера да си сложил едни камъни един върху друг и да ги представяш за нещо древно.