Снимките, които никой не трябва да вижда! Градежът на Стоунхендж

Нищо от онова, което виждаме, не е останало недокоснато
23 мар 2018 16:30, Александър Попов
104
ancient-code.com

Источник: http://mirtayn.ru/fotografii-stounxendzha-kotorye-nikto-ne-dolzhen-byl-videt/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Снимка: ancient-code.com

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри, графство Уилтшър, Великобритания. Строителството на рова и землената част е датирано около 30 век пр. Хр., а на каменното съоръжение към 24 – 21 век пр. Хр.

Този древен паметник е свързван с множество загадки, но една от тайните е изненадваща - стоящите камъни, които виждаме днес, са били инсталирани преди повече от 50 години, след многобройни реставрации, които продължават повече от век.

Според ново проучване, направено от археолози и геолози от Университетския колеж в Лондон, камъните са били донесени от хълмовете Присъли Хилс, в окръг Пемброукшър. Това място се намира на 225 километра от паметника, а процесът на транспортиране на камъните продължава от 20-те години на миналия век. За съжаление, изследователите не са в състояние да посочат точното местоположение, от което са били взети тези камъни.

Повечето хора обаче не знаят, че известният Стоунхендж, който виждаме днес, в действителност е възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк".

Сайтът ancient-code.com твърди, че паметникът, който виждаме днес, е възстановен през 1901 година. Тогава процесът на възстановяване довел до голямо възмущение и поради това рядко се споменавал в официални източници.

Уилям Гауланд наблюдава първото основно възстановяване на паметника, което включва промяна в позицията и фиксиране с бетон на камък № 56, тъй като е щял да падне. Изправяйки камъка, той го премества на около половин метър от първоначалната му позиция.

По време на реставрация през 1920 г. Уилям Хаули разкопава близо до Old Sarum и открива отделна структура от шест камъка с наклон навън. През 40-те и 50-те години Ричард Аткинсън, Стюарт Пигът и Джон Ф. Стоун извършили многократни разкопки на това място.

През 1958 г. камъните отново са възстановени - три от Камъните на Сарсен (Sarsen Stones) се преместват и се инсталират на специално подготвени площадки. Последното възстановяване е извършено през 1963 г., след като камък номер 23 от кръга на Сарсен пада.

Авторът на множество статии за Стоунхендж Кристофър Чипиндейл признава: "Нищо от онова, което виждаме в Стоунхендж, не е останало недокоснато".

Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАЛИ ЕДНА КУПЧИНА СТАРИ КАМЪНАЦИ ОТ ПРЕДИ ХРИСТА ОБРАБОТЕНИ!!И СА СИ ВИКАТ: ТАЯ КУПЧИНА СТАРИ КАМЪНАЦИ Я ДА Я ПРЕМЕСТИМ НА 200 КИЛОМЕТРА И ДА Я ПОДРЕДИМ В КРЪГ :DКАТО ДОЙДАТ ДА ИЗСЛЕДВАТ ЩЕ УСТАНОВЯТ , ЧЕ КАМЪНИТЕ СА ИСТИНСКИ И СТАРИ :DТАКА СЕ ПРАВЯТ ФАЛШИФИКАТИТЕ НА КАРТИНИ!! ВЗИМА СЕ СТАРА КАРТИНА ИЗТРИВА СЕ И СЕ РИСУВА ВЪРХУ СТАРОТО ПЛАТНО :D
36
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето откъде македонците черпят вдъхновение
35
8
 
8
 
! Отговори
jj преди 6 години
И къде е сензацията , че не можах да схвана???
34
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И РУСИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоунхендж е строен по модела на Дионисовите храмове в България. От наши преселници разбира се- не от марсиански или магадански.
32
6
 
28
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 6 години
Стоунхендж, смоунхендж - Всичко е правено с идеята да сабират пари от баламите Туристи
31
7
 
33
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе английска му работа, мушенническа
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същата работа станала в Партенона и в повечето обекти на Гърция- 70% съвременно строителство,30% древно.
29
2
 
37
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Когато ние сме имали държава!Викингите са подобрявали многократно гена на английските стада!!
28
3
 
9
 
! Отговори
) преди 6 години
27аза европейските диваци как е ?
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Става дума за реставрация не за свободно съчинение...а кой знае дали ги е имало тия камъни и преди ? или ако ги е имало, кой знае дали са били баш така поставени? много неща в историята са "по разкази на очевидци" , а някои са направо скалъпени
26
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези статии са като магнити за балканския селянин който е запознат и вещ във всичко :)
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Става дума за реставрация не за свободно съчинение.
24
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоунхендж е фалшив, като обвиненията на Тереза Мей. Cега да върнат парите на туристите. Aнгличанин и на снимка да го видиш му цапни един шамар Путин ще ги засипе сега със компромати още колко неща ще излязат и накрая ще разберем ча Тереза Мей е била наета от Скрипал за да работи за Куба и е отровила Скрипал собственоръчно за да не я издаде.
23
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Хахаха англичаните нямали били история :))) имат и то доста по-богата от нашата :) на тях не им липсат 500 години ориенталски ген :) Отделно става дума за реставрация не че са го правили както им скимне. Смешници.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та значи,намерили си едни камъчета и си направили арт инсталация.После го представили за исторически паметник.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Имаш ли идея колко апарата в момента картографират лунната повърхност като примерно LRO и че има снимки на апаратите там. Сигурно си мислите, че всички те са оперирани от НАСА и САЩ и някак си карат всички други космически агенции като ЕСА, Китай и Индия да малчът нали :) Как не ви умръзна :)
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛНА ИЗМАМА!!!!КАМЪНИТЕ СА СТАРИ СПОР НЯМА!!!НО ГИ ДОМЪКНАЛИ ТАМ ОТ ДРУГАДЕ И ГИ ПОДРЕДИЛИ КАКТО СИ ИСКАТ ЗА БАЛАМИТЕ ТУРИСТИ!!!ПЪЛНА ИЗМАМА КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА ИЗВЪРШАТ ТАКОВА ДЕЯНИЕ!
19
3
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Ми те и Ролинг Стоунс са една възстановка. Въобще цялата английска култура е един стереопор, малки бели ронливи топченца с претенции за тежест.
18
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе на тях цялата им работа е такава. И крал Артур уж го е имало, ама никой не може да го докаже. И камъните са напълно погрешно подредени. Само да не тръгне енергия през тях, че ще стане...