Спипаха мъж, намерил портфейл с пари, задържал си го!

62-годишният открил портфейла в строителен магазин
23 мар 2018 18:15,
58
Спипаха мъж, намерил портфейл с пари, задържал си го!
Снимка: Dnes.bg

Задържаха 62-годишен столичанин за кражба на портфейл с над 1000 лева и лични документи, изпуснат от клиент в строителен магазин на бул. "Шести септември" в Пловдив.

24-часовата мярка спрямо мъжа е взета след проведено разследване в Шесто РУ, съобщиха от полицията в града на тепетата.

Самоличността на извършителя е установена в хода на проведените издирвателни действия и благодарение на активното съдействие от граждани, разпознали го от разпространените видеозаписи, допълват още от МВР.

От полицията разпространиха видео от охранителните камери на магазина, на което добре се вижда лицето на мъжа, който вдига изпуснатия портфейл и го взима със себе си.

Портфейлът паднал от чантата на Валентин Парпулев, който отишъл да купува материали за ремонт на апартамента си, пише "Дарик". 

След като забелязал липсата на портфейла Парпулев помолил служителите на магазина да прегледат записите от охранителните камери. От кадрите се вижда как мъжът губи портфейла си на входа на магазина, а друг клиент го намира и го изнася.

Работата по пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако има идея какво да каже не могат да му направят нищо.на камерата се вижда че вдига нещо но какво е и какво съдържа е недоказуемо.освен това същият може да е намерил своя собственост.
31
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова глупост. Поредна. Намереното изгубено не е кражба ако и да е неморално. Сега чичака едно хубаво да ги оеъди тия безхаберници
30
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знаех,че има закон за намерени и невърнати пари. щом има - да го съдят. но не е честно,да казват,че е за кражба. по ТВ ясно показаха,че той не ги открадна, а ги намери на пода. и м/у другото - да почнат да съдят всички битови крадци, а не да ги стрелят лекарите.
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намирал съм портфейл на стълбите в един вход. Доста дебел и с документи. Пари нямаше. Влязох в офиса и започнах да търся телефон или каквото и да е, за да се обадя. Имаше много лични документи. Най-накрая намерих телефон, обадих се и се оказа жена работеща във фризьорски салон наблизо. Преди това отидох за сандвич и видях двама полицаи. Казах им и ги помолих да им предам портфейла. Нямало как, неможели те, да отида в 01р-но. Жената дойде разтревожена, взе го каза, че е имало около 500 лева.
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охранител съм в голяма верига магазини и имах същия случай. Клиент си зарязал портфейла при зеленчуците и една жена го намира и си го взема. Пълен с пари и банкови карти. От полицията ни подлудиха да я задържим ако дойде пак. Задържах я и се оказах виновен, че съм я задържал защото те я били издирили и намерили и не са ни се обадили! С две думи: "Кой ми *** в гащите?" А в друг случай - жена ми даде 10 лева при положение , че в портмонето и имаше само два лева, но имаше имаше снимка пресантимант,
27
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук в бялата държава където живея от 23 години съм намирал колосални суми на места където няма камери. Винаги съм ги връщал защото си имам собствени финанси и то в презадоволително количество. Там при вас ако този човек който е в предпенсионна възраст имаше достатъчно финанси никога не би задържал портфейла а щеше да го обяви в магазина че го е намерил. Има една поговорка която вашите управници трябва да си припомнят. Беден човек жив дявол. Мизерията превръща и най добрите хора в крадци!
26
7
 
8
 
! Отговори
препитание преди 6 години
До ЛилоБлагодатна почва за злоупотреби. Удобен начин да се изхранват някои. Ще "намират" вещи и животни, после любезно ще ги връщат и ще чакат 3% от стойността и горница, ако има. Заплати ще си докарат.
25
3
 
9
 
! Отговори
scott преди 6 години
До Лилотука европа ли е? 40% от заплатата - ЗА ХРАНА! КАКВА ЕВРОПА, ***!БЕГАЙ ТАМ И СЕ ППАРФЮМИРАЙ. ТУКА НЕ ТРЕБВА ДА СТАНЕ КАТО ПРИ ТЕХ. И НЕМА ДА СТАНЕ.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До GggМоже да извърши друго престъпление, ама НЕ го е извършил.Ако задържаха всички заради "може" и заради това, което се върти в главите им, нямаше да остане свободен човек, ще се напълнят и затворите, и арестите. Заради "може".
23
17
 
10
 
! Отговори
Лило преди 6 години
И в Европа, който намери чужда вещ и я задържи, подлежи на наказателно преследване!!! Така че добре е да знаете законите преди да си присвоите чуждите вещи и пари!
22
20
 
21
 
! Отговори
scott преди 6 години
НИКОГА НЕ БИХ ВЪРНАЛ ПАРИТЕ!Докарват те да виеш от глад, крадът те отвсекъде и КАТО ТИ ПАДНЕ КЪСМЕТ: УВАЖАВАЙ ГО.ВРЪЩАШ И ПОВЕЧЕ НЕМА ДА ВИДИШ! ПРОБЛЕМА Е НА ЗАГУБИЛИА ГИ
21
3
 
24
 
! Отговори
Лило преди 6 години
До 16 MaйMyнaтaFinderlohn &965 BGB в Германия!Намиращият вещ, която не струва повече от 500 ?, може да претендира за 5% от стойността. Ако вещта е по-ценна получава 25? и 3% от стойността й над 500?. За намерено животно възнаграждението е фиксирано на 3%. Ако собственикът откаже да плати, след като си възстанови вещта, той може да бъде съден, ако е необходимо, пред компетентния районен съд. От благодарност намиращият често получава повече от законното възнаграждение. Но не и в България...
20
3
 
18
 
! Отговори
Лило преди 6 години
В Европа има закон за възнаграждение за намерени вещи.
19
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО МАЛ О УМ НИК МОЖЕ ДА ВЪРНЕ НАМЕРЕНО,ИЛИ НЯКОЙ ПЛАТЕН НОМЕР ВЪРТИТЕ
18
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задържан е, защото собственика на портфейла е герберaст, а намерилия го е беден като църковна мишка. Ако беше обратното нямаше никого да задържат.
17
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой ходи с толкова пари в портфейла,само някой богаташ,та със заплати 500-600 лв как да стане,о,забравих,че това е София.Горкия възрастен човек,може и за първи път да вижда толкова пари на куп, ще ги вземе ами как няма да ги вземе.
16
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 15. В бюрото по труда, се получава обезщетение за безработица, а не помощ. Парите се получават от фонд, в който всеки месец се удържат пари, за да можеш като останеш без работа да получаваш въпросното обезщетение. Изводът от цялата история е, че има държави където 90 % от плащанията са по банков път. Кой нормален носи У джоба 1000 лв. в 21 век.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година някой намери телефона ми на работното ми място. Клиент
14
6
 
40
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Аз преди коледа намерих 5 000 ? и ги върнах на клетника, работил е година в Германия все пак!! А той ми остави 20 лв. Да се черпя!!! Е, колкото решил толко оставил човека, нали е оставил нещо
13
4
 
18
 
! Отговори
G преди 6 години
До БобчоНе е, жертвата е безработен, получаващ пом,ощи от бюрото по труда. Отишъл до магазина да пазарува материал за да си оправи банята. Новината беше побликувана в началото на седмицата в същия сайт.